"Es Tevi mīlu, ja..."

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Domāju, ko nosaukums ir pietiekami saprotams. Iedomāsimies situāciju, kurā satiekas divi cilvēki, parādās savstarpējas simpātijas, izveidojas attiecības, kas pāraug kopdzīvē. Pēc laika partneri sāk viens otram pārmest: "kādēļ Tev ir tik mazas krūtis", "kāpēc Tev nav muskuļu", "kādēļ nedomā par nākotni", "kādēļ nopelni tik maz" u.tml.
Nespēju saprast - ja cilvēks izvēlas izdoto attiecības, kopdzīvi, vai tad tas nenozīmē, ka ir pieņēmis konkrēto partneri ar visiem viņa trūkumiem un sliktajām rakstura īpašībām? Nerunāju šeit par gadījumiem, kas cilvēks mainās kopdzīves laikā - tas ir citādi. Man liek aizdomāties tieši lietas, kas nemainās un bija labi pamanāmas jau pašā attiecību sākumā - diez vai sievietei krūtis kļuva mazākas vai vīrietim "pazuda" muskulatūra pusgada laikā. Jūsuprāt, kāds ir iemesls šādai rīcībai? "Rozā briļļu" nokrišana?
17.07.2014 16:44 |

Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Iespējams rozā brilles, es laikam sāku saprast, kas tā par fīču, sākumā jau to cilvēku tā īsti arī nepazīsti.
17.07.2014 18:33 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Iemesls vareetu buut taads, ka nav bijusi veeleeshanaas iepaziit otru cilveeku, bet saakumaa pilniigi pietiek ar to, ko pats ir idealizeejis. Apzinaata rozaa brillju tureeshana uz aciim peec iespeejas ilgaak.

Tad veel pastaav taadi, kas naivi tic, ka vinju miilestiiba spees mainiit visu otra cilveeka nikjus un stikjus un, kad tas nenotiek, tad saakas paarmetumi.

Negodiiga attieksme pasham pret sevi t.i. apzinoties, ka kaut kas savaa partnerii nepatiik, taa vietaa, lai to laiciigi risinaatu, cilveeks sevi meegjina paarliecinaat, ka tas nav svariigi, ka tas netraucee. Bet laika gaitaa tomeer izraadaas, ka tas ir bijis pashapmaans - traucee un kaa veel. Tad saakas kashkji...
17.07.2014 18:37 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Ok, pašā sākumā cilvēki viens otru idealizē, bet nu ne jau tādos apjomos, ka A izmēra krūtis liekas kā C. Tomēr ārējos dotumus cilvēki pamana uzreiz. Vienīgi, ja akurāt sportisks cilvēks attiecību laikā uzresnē par 40kg, tad varētu būt tāds šoka moments.
Ja runa ir par raksturu, tad, protams, niķi jau nāk laukā tikai pēc laba laiciņa. Bet esmu pamanījusi, ka daudz ko nosaka arī cilvēka temperaments un kā viņš ir iemācīts jau no mazotnes risināt dažādas situācijas. Ja piemetas burkšķamais, tas jau arī ātri pāriet, bet ir cilvēki, kas kaut kā nemāk atrisināt pat sīkumus, tur uzreiz būs scēna, asaras un puņķi pa gaisu vai nemitīga otra cilvēka zāģēšana. Es tomēr uzskatu, ka daudz ko nosaka mūsu iekšējā uzvedības kultūra un tas, cik otru spējam cienīt. Jo, kur ir cieņa, tur arī izpaliek visādi komentāri.
Tomēr ir lietas, ko mums grūti mainīt - tajā konkrētajā brīdī partneris ir šķitis gluži labs, bet pēc laika viens vai otrs izaug, nesaskan vairs vērtības, kopīgs skatījums, otrs paliek savā ikdienišķajā rutīnā, tad gan ir bēdīgi, jā.
17.07.2014 18:51 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Vai situācijas aprakstam labāk neatbilstu nosaukums "Es Tevi mīlētu, ja Tu būtu cits cilvēks"?
Manuprāt, šādas situācijas atbilst aiz izmisuma nodibinātām attiecībām - galvenais, lai tikai kāds būtu blakus.
17.07.2014 19:08 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
ir dažādi attieicibu modeļi , jabūt godigiem pret sevi ....

un tarakani ir katram , nekad nebus viss tikai ideāli....
17.07.2014 22:09 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Jūsuprāt, kāds ir iemesls šādai rīcībai?

Tāpēc, ka visi cilvēki nav gudri.. :)
17.07.2014 22:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)