Labdien dāmas! Gribēju lūgt Jūsu pieredzi un domas par manu situāciju. Uzreiz piebildīšu, ka šeit nav darīšana ar ātrajiem kredītiem vai aizņēmumiem kā tādiem, nekad neko uz parāda neņemu. Pirms daudziem gadiem iedevu kādam cilvēkam naudu, lai viņš nopērk lidmašīnas biļeti gan sev gan man. Abi arī laimīgi aizlidojām un nekur nekādas problēmas neradās. Tagad pēc vairākiem gadiem, izrādās tā biļete tika pirkta nevis par manu naudu, bet par zagtu! Nu labi, lai tā būtu. Notikusi tiesa, cik saprotu abi divi esam vainīgi (piebildīšu, ka savu ceļabiedru vairs neesmu satikusi). Pilnu tiesas lēmumu neesmu redzējusi, taču tagad internetā ir opcija izsekot lietas gaitu un no turienas arī redzams, ka prasība apmierināta (lai gan pilna apraksta šai lietai nez kāpēc nav). Latvijā esmu diezgan īsu brīdi, bet tomēr gribētos šo lietu no savas puses nokārtot, jo summa nav astronomiska. Tagad pat nezinu kā to "piešūto" parādu atdot..Man visērtāk būtu, ja tiesas izpildītājs to summu no mana konta vienkārši "novilktu", bet nezinu vai tā ir pieņemta prakse? Jeb labāk zvanīties, rakstīt iesniegumus? Internetā maz informācijas par šādiem gadījumiem, jo visi parasti no maksāšanas izvairās.
Labprāt uzklausītu pieredzi!