Vai tā būtu labi darīt?

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Čau! :)
Vakar runājām ar puisi, ka uz rudens pusi varētu sākt meklēt sev dzīvokli! Augusta beigās man būs darbs un apmēram 350 eiro. Puisim alga ir uz pusi lielāka ~ 650 eiro.
Sarunājām, ka pa manu naudu tiks maksāts par dzīvokli un komunālajiem, bet par viņa algu pārtika un viss pārējais nepieciešamais, gan higiēnai, gan pašiem sev!
Domāju, vai man būtu jāpiekrīt, ka šādi dalīsim to naudu! Vai arī labāk, ka par dzīvokli, pārtiku un komunālajiem uz pusēm, un pārējais, kas katram paliek pāri - pašiem sev.
Baidos vai nesāksies strīdi par un ap naudu!
Viedokļus? Pieredzes? :)
16.07.2014 13:07 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
neieteiktu dalit vius uz puseem... var pienakt tads m,oments ka savu pusi vienkarsi nevaresi pavilkt vai ari regulari dzivosi bez naudas.... man bija loti lidziga situacija... viens pelnija ~2x mazak neka otrs un pie lielajiem maksajumiem dalot uz puseem tam kurs pelna mazak sakas problemas jo redz tam kuram vairak naudas var ari lietas kur rodas sie izdevumi domat pa savam un tik celt izdevumus.... ok dzivoklis cik tik ir.. bet piemeram partika ja butu uz puseem te gan - ja iepirksies teiksim tas kurs pelna vairaak - nedomaju ka vins panems makaronus pa 1 eur ja blakus ir daudz smukaki bet tikpat liela iepakojuma pa 2 eur.. vins tak var to atlauties - tas zemapzinja stav visu laiku... bet redz pa to maksas abi .. ari Tu... sadi ir ar daudziem pirkumiem - kautvai topasu sadzives tehniku utt....

ieteiktu dalit proporcionali cik katrs pelna
16.07.2014 13:17 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Un uz pārtiku, sadzīves precēs var labi ietaupīt + vīrietis daudz vairāk apēd, tici, ja dzīvotu viena pati, tad gan negatavotu to ko piemēram vīriešiem gribas, un pirktu mazāk ēst vispār, īpaši našķus, ko arī bieži salādē vīrietis sev.
Man nepatiktu tāds modelis, uzskatu, ka vīrietim jāsedz dzīvoklis un vismaz daļa pārtikas, bet tas ir manos uzskatos.
16.07.2014 13:18 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
met vius kopaa un pectam neerkina kas par ko akmksa bet vius maksa no kopeja budzeta - ari labs variants... et te ari savi minusinji - cits var ar laiku sakt protestet teiksim kadel tev vajag to un to...
16.07.2014 13:20 |

Reitings 9561
Vārdu sakot, Tavs 'variants vīrietim ir izdevīgs nevis Tev, Tu samaksā par viņa dzīvošanu, viņš tikai nedaudz vairāk ēdienu piepērk kā būtu sev pircis, un pārējais, cik nu tur vajag veļaspulveri, trauku līdzekli utm. + Tu vēl gatavosi ēst, mazgāsi, tīrīsi. Ideāli!
16.07.2014 13:23 |

Reitings 1897
Tur jau ir tā sāls, ka es maksāju par komunālajiem un īri. Bet pārējo viņš. Un pie tā pārējā ietilpstu arī es - apģērbs man, kosmētika man, viss neieciešamais. Un kopīgs naudas maks. Ka nav jāprasa nauda, bet gan var ņemt, ja vajag!
Ja atkal būs viss uz pusēm komunālajiem un katras algas pārpalikums paliek katram priekš saviem tēriņiem, tad puisim viennozīmīgi būs daudz vairāk un man sanāks maz.
16.07.2014 13:24 |

Reitings 482
Reģ: 22.09.2013
Nu domāju, ka nauda jādala uz pusēm. Nomaksāsi dzīvokli un komunālos - nesanāks Tev saviem priekiem... a viņam nauda paliks pāri par cik lielāka alga un viņam sanāks viss :)
16.07.2014 13:24 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja viņš protams tev atlikušo naudu dod, tad jau viss labi, lai gan vieglāk ir nevis ka jāprasa tā nauda, bet ka ienkārši vissa nauda kopēji stāv un kam vajag tas ņem, protams reiķinoties ar to ka ar to naudu ir jaizdzīvo visu mēnesi.
16.07.2014 13:25 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Es tavā vietā atstātu arī kādu naudu sev, jo draugs ne vienmēr atbalstīs tavus lēmumus kaut ko sev iegādāties, pie tam, ja vajadzēs, varēsi no tās arī veikt kādus iekrājumus. Varat norunāt, ka tu visu naudu atdod par dzīvokli un rēķiniem, izņemot noteiktu naudas summu, ko paturi savām vajadzībām. Pārtikas iegādi es gan vairs pilntiesīgi neuzņemtos, jo summa, kas iziet, ir tiešām liela. Tāpat arī tieši uz pusēm dalīt pārtikas tēriņus arī būtu stulbi. Kā tad tas sanāks - viņš varēs atļauties ēst karbonādes, kamēr tu ēdīsi cīsiņus? Nu tas tā, tikai piemēram.

Mēs sākumā arī norunājām kurš par ko maksās, bet realitātē maksā tas, kuram tajā brīdī ir nauda. :D

Reitings 9561
Sinepe, tad pamēģini tādu variantu, ka tik nebūs strīdi, ka Tev atkal vajag jaunas lupatas un lūpu spīdumu ;)

Reitings 1897
Nedomāju, ka Tev patiks tas, ka Tev nepaliek pāri nekas, bet pusism paliek pāri gan.

Es jau minēju, ka kopīgs maks būs, ka man nebūs viņam jādīc un jāprasa, bet gan varu ņemt, ja vajag! ;)
16.07.2014 13:26 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
:D Man liekas, ka tev uzmanības deficīts :D ntās diskusijas :D
Ai ko darīt puisis salauza galvu.
Ai ko darīt nevaru atrast darbu :D
Ai kā dalīt maksājumus :D :D
Gan jau ka esmu kādu tadu diskusiju palaidis garām :D

Paldies, ka mūs apgaismoji arī šodien un paldies ka tagad zinam, ka tomēr tev būs darbs :D
16.07.2014 13:27 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Tas ir kā? Mīļais, es samaksāju par dzīvokli, iedod man naudu apakšbiksēm?
Mums ir tā, ka 80% dzīvokļa izdevumus parasti sedz vīrietis, tas izpaužas tā, ka pāris reizes gadā es samaksāju par dzīvokli, ja tajā mēnesī vīrietim kādi lieli izdevumi vai problēmas ar naudu. Ikdienā es rūpējos par visādiem sīkumiem, lai mājās būtu veļas pulveris, gultas veļas, šampūni utt. Pārtiku pērkam apmēram uz pusēm, nesekoju līdzi. Izklaides - pārsvarā vīrietis. Un man patīk šāds modelis, jo kā tad vīrietis iztēlojas uzturēt ģimeni, ja tagad nevarēs uzturēt vienu pašu mani?
16.07.2014 13:28 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Varbūt jūs saliekat visu naudu kopā - 1000 eiro. Katrs sev paņem kādus 150 eiro savām darīšanām un par pārējiem 700 visu maksā, pērk pārtiku un saimniecības preces utt.

Man vislabāk patīk šis variants. Bet vispār dīvains naudas sadalījuma variants. Es nepiekristu, jo beigās vēl vīrietis sāktu kačāt savas pravas, ka tā ir viņa nauda un kas tik vēl ne. Tāpēc esmu tikai un vienīgi par naudas likšanu kopā.

Reitings 1249
Reģ: 07.06.2010
Mēs daram tā, ka katrs no savas algas nomaksā to, kas ir katram savs- telefonu rēķini, auto kredīti, summas, ko vecākiem pārskaitam u.t.t. Pēc tam visu atlikušo naudiņu saliekam kopā, un no tās tad arī maksājam par dzīvokli, lejam degvielu, pērkam pārtiku, dodamies izklaidēties. Un nekad nav pretenziju, ja man no ''ģimenes budžeta'' gribas nopirkt apģērbu, sievišķīgos nieciņus vai iet pie friziera. Tāpat otrādi, ja puisim vajag- brīva piekļuve naudiņai visu laiku. Viens otram uzticamies. To, kas paliek pāri, iemetam manas kartes krājkontā, un tad nu arī tur krājas naudiņa, kuru parasti kopīgi kādam lielākam mērķim tērējam. :)

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
tad jau tas būtu tas pats kas likt visu naudu kopā un kopā tērēt!
ideja nav slikta, un saprotu kapēc puisis ko tādu vēlētos, nebūtu jāuztraucas vai visi rēķini ir nomaksāti laikā, un ka nav nekādu parādu.
Pamēģiniet šādi, un ja sākas strīdi var taču naudu dalīt savādāk
16.07.2014 13:29 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Es jau minēju, ka kopīgs maks būs, ka man nebūs viņam jādīc un jāprasa, bet gan varu ņemt, ja vajag!

Ja jau viss ir tik "rožaini", tad es nesaprotu šīs duskusijas jēgu. Gan jau pati saproti, ka nebūs tā, bet drīzāk kā saka Gurri, sāks cepties par to, ka tev atkal jaunu lupatu vajag. Es uzskatu, ka būtu jāliek nauda kopā, jāsedz tēriņi un pārpalikumu uz pusēm, lai gan es neuzskatu, ka tas būtu pats labākais variants, jo vnm esmu uzskatījusi, ka sievietei vajag "vairāk" tēriņu naudu, nekā vīrietiem.
16.07.2014 13:30 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Tad ar kādu mērķi ir izveidota šī diskusija, man jautājums? :D Ja viss jau ir sarunāts un nolemts... :)

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Nu tad lieciet vispār kopā naudu un sarunājat kādu summu atliekat sev. Es noteikti tomēr atliktu kādu naudu sev, jābūt rezervei - tāpat draugam taču nepirksi dāvanu no tās naudas, ko draugs ir atstājis jūsu vajadzībām.
Maksā pati par dzīvokli un komunālajiem, ja tā vēlies, bet silts ieteikums tomēr ir paturēt sev kontā kaut kādu naudu.

Reitings 1897
Puisis ir godīgs un nedomātu šmaukt mani, lai tikai viņam būtu izdevīgāk!
Teica, ka vajadzēs kādu apģērbu, droši varēšu ņemt naudu, neprasot. Jo sanāk jau līdzīgi. Es tā kā maksāju par viņa jumtu uz galvas, bet viņš mani apģērbj un pabaro.
Baidos vai nebūs strīdi, par to, ka viens tērē vairāk kā otrs no tās kopējās naudas!

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Es jau minēju, ka kopīgs maks būs, ka man nebūs viņam jādīc un jāprasa, bet gan varu ņemt, ja vajag!

Samierinies :D būs tev jādīc nauda :D Vai nu tu maksā par dzīvokli vai pērc ēdamo + saimniecības preces :D Ja nedzīvo uz roltoniem un Tirgus sviestmaižu desas tad ēšanā mierīgi tava alga aiziet :D

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits