Darbs bērnudārzā + un -

 
Reitings 368
Reģ: 13.01.2010
Sveikas! Tās kuras strādā, ir strādājušas bērnudārzā- kādi ir plusi un mīnusi strādājot pirmsskolas izglītības iestādē. Tiešām ir tik traki, kā daudzi to uzskata?
15.07.2014 15:34 |
 
Reitings 2840
Reģ: 29.01.2009
Es strādāju valsts dārziņā. Darbs ir ļoti atbildīgs un arī grūts. Svarīgi katru dienu mazajiem kaut ko jaunu iemācīt,radīt pēc iespējas vairāk pozitīvu emociju. Man vispār ir paveicies ar grupiņu-labi bērni, protams ir arī daži mežonēni, bet tā kā jau ar viņiem strādāju 5 gadu tad zinu knifus kā viņus apvaldīt. Ļoti svarīgi arī vecāki, pašas grupiņai ir ļoti forši vecāki ir iespēja sarunāt, ja vajag,lai ātrāk izņem, ļoti atbalsta mūs.
Par izņemšanu,oficiāli darba laiks ir līdz 19.00, protams ir vēlme aiziet laicīgi mājās,it īpaši tajās dienās,kad esi 12 stundas nostrādājis. Pati jau esmu iepazinusi vecākus un zinu, kuri nāk pa taisno no darba pakaļ, bet kuri bieži vien mājās sēž un slinki uz 19.00 atnāk pakaļ.
Mums ēšana ir maksas, bet tie ir kādi 7 eiro mēnesī. ir iespējams arī vienu dienu ēst,nākamajā nē, tad lietvede aprēķina cik pa mēnesi esi apēdis.

Diemžēl sakarā ar mazajām algām šis nebūs mans mūža darbs,palaidīšu savu grupiņu uz skolu un domāšu par citu darbu
15.07.2014 18:36 |
 
Reitings 368
Reģ: 13.01.2010
sunset paldies par izmeļošo informāciju:)
15.07.2014 18:39 |
 
Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Ja gadījumā ej uz mazu privāto pirmsskolu, tad pirms darba intervijas izpēti MK noteikumus par higiēnas prasībām pirmsskolās un tad intervijas laikā paskaties, reāli vai apmēram pusi no tiem noteikumiem tā pirmsskola ievēro. Man ir pieredze ar visādiem pirmsskolu vadītājiem, tādi, kas atver iestādi bērniem, un nepadomā, ka bērnus būs jāved kkur ārā, tādi, kas uzskata, ka ēst un spēlēties un gulēt vienā telpā ir ok utt., ir pieredze arī ar tādiem vadītājiem, kas paši nezina, kas darbiniekiem būtu jādara, nav ne amata apraksta ne kā, Rīga ir pilna ar visādiem "bērnudārziņiem" :)
15.07.2014 18:49 |
 
Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Manuprāt, galvenais ir pacietība un 100% atdeve šim darbam. Nevar iet ar tādu domu, ka gan jau kaut kā izdarīšu. Jādara ir maksimāli un vēl labāk!:)
Pati strādāju skolā ar lielākiem bērniem.Man patīk, jo katra diena ir ar saviem piedzīvojumiem. Man patīk komunicēt, runāties ar bērniem. Starp viņiem jūtos tīīīk forši! :) Patīk, ka redzu savam darbam rezultātus - viena gada laikā esmu savu audzināmo klasi izmainījusi par 180 grādiem. Tas tik ļoti silda sirdi un priecē! Liels prieks ir, ja bērni nāk pie manis ārpus stundām. Respektīvi - nāk starpbrīžos, pēc stundām. Atnāk tāpat vien, lai parunātos, vai palīdzētu kaut ko.
Priecē, ka vasarā sanāk 2 mēneši brīvi. Var atpūsties un atgūt spēkus. Ļoti silda sirdi, ja bērni atcerās svētkos un apsveic kaut vai tikai ar labiem vārdiem.
Mīnusi :
1.ne vienmer bērni vēlas ņemt pretī to, ko esi sagatavojis. Man tādos brīžos ir ļoti grūti.
2. jāprot tikt galā arī ar neaudzinātiem bērniem.
3.mūžīgie semināri. Mums dažreiz vadība nejautā vai mēs varam, vai nevaram. Vienkārši pasaka, ka jābūt. Kaut sanāk tajā laikā brīvdiena.
4.Par algām. Ko tur runāt! :) Bet vienmēr atceries, ka visu nevar mērīt naudas izteiksmēs! :)
15.07.2014 19:01 |
 
10 gadi
Reitings 751
Reģ: 29.01.2009
Strādāju privātajā dārziņā par skolotāju, esmu strādājusi arī par auklīti. Kādēļ izvēlējos tieši šo profesīju? Gluži vienkārši,tas ir mans aicinājums. Patīk radošas nodarbības, darboties ar mazajiem, redzēt kā viņi aug un mainās. Šis darbs noteikti nebūs tas, uz kuru iet, jo gluži vienkārši cita darba nav. Ir liela atbildība un slodze.
Iepriekšējā darba vieta bija vairāk mīnusi kā plusi, tādēļ varu piekrist iepriekš teiktajam, ka ļoti liela nozīme ir kādā dārziņā strādā (valsts vai privātais), kādi darbinieki, vaditāja, vecāki utt.. Lai gan šobrīd neesmu starā par darba vietas kolektīvu, jo meitenes ir vnk čūska, cita citu noliek, aprunā utt. Grūti strādāt. Savukārt ir ļoti mīļi bērni, vecāki ir super. Tāpat var paēst bezmaksas, 2 mēneši atvaļinājums un darba laiks ir pielāgots man. Strādāju 3 dienas, pa 12h.

Ko gribu teikt par to, ka vēlies kompensēt sava bērna trūkumu ar svešiem, tad tas ir ļoti grūti. Pašai ir problēmas ar tikšanu pie bebuka un varu teikt, ka skatīties uz citiem mazajiem, kas sniedzas pēc mammas ir grūti. Savukārt, no otras puses, dabīgi veļas laukā milzum liela mīlestība. :)

Un par darba laiku runājot. Jā, bērnudārzs strādā līdz 19.00 un vecākiem ir visas tiesības bērnu atstāt līdz šim laikam, bet ir jāatcerās, ka lielākoties līdz 19.00 būs 1-2 bērni un viņi ir nogarlaikojušies, pārguruši, izsalkuši utt. Audzinātāja tupus rāpus, cenšas izklaidēt, bet bērnam nekas vairs neinteresē, viss kas viņu nomāc ir tas, ka visi bērni ir mājās, bet viņš viens sēž un gaida...

Manā darba vietā vēl viens + ir tāds, ka ja izņem bērnus ātrāk, tad var doties majās, protams atstājot kārtīgu grupiņu. Es to parasti izdaru kopā ar bērniem kārtojot mantas, pirms ārā iešanas, līdz ar to bieži tieku mājās ap 18.30 :))
15.07.2014 19:59 |
 
Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Bērnudārzā strādāju neilgu laiku. Tā kā man bērni patīk un labi saprotos, tad problēmu nebija. Ir grūti ar dažiem bērniem, ka apbižo citus, un vari stāstīt cik vien gribi, bet tāpat rīkojas pa savu, pa dupsi uzšaut jau nevar. Vēl citi izlutināti, negrib ēst zupas vai noteiktus ēdienus, tādos brīžos uztraucos, kā tie sīkie badā nenomirst. Lielākais mīnuss manuprāt ir darba laiks.. No agra rīta līdz vēlam vakaram. Darbs atbildīgs, personīgi es, ātri pārguru, tāpēc ilgi neizturēju..
15.07.2014 21:11 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits