Brilles.

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Sveikas, meitenes!

Pienācis laiks mainīt brilles un vēlējos jums uzjautāt: kādās cenās un pēc kādiem kritērijiem parasti izvēlaties brilles (izņemot to, ka piestāv, protams)? Vai cenu kategorijas un zīmols izsaka arī kādu noteiktu kvalitāti - gan zemāku, gan augstāku?
Līdz šim zīmolu brillēm neesmu pievērsusi uzmanību. Šodien skatījos kādā optikā un man iepatikās brilles, kuru cena tikai 35 eiro. Mazliet šaubos par kvalitāti, lai gan, ja saplīsīs (ātrāk vai vēlāk), tad vismaz nebūs žēl.
Un kādas brilles jums šķiet ērtākas - ar peciņām vai bez?
14.07.2014 19:49 |

10 gadi
Reitings 1925
Riot: Laba piebilde par virsklājumu. Par to nemaz nebiju iedomājusies; man liekas, ka manis izvēlētajām potenciālajām brillēm arī bija metāla rāmītis.

Meksikanka: Man jau liekas, ka lielākoties ir tieši otrādi - salīdzinoši ar lēcām, jāpārmaksā galvenokārt ir par ietvariem.

Paldies par lielo atsaucību, meitenes! :)
15.07.2014 08:35 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Briļļu rāmi izvēlējos pēc tā faktora - vai piestāv. Un neskatījos brendu modeļus, jo tas man šķiet absurdi - maksāt par briļļu rāmi 300 EUR, ja ne vairāk. Kā arī skatījos, lai labi turas uz acīm un neslīd nost, kad noliecu galvu - tā bija problēma ar vecajām brillēm.

Savukārt briļļu lēcas piemeklēju kopā ar konsultanti. Viņa man stāstīja par katru lēcu, to plusiem/mīnusiem. Klāt piedāvāja dažādus pārklājumus, diskutējām par to nozīmi un aktualitāti manai ikdienai un briļļu nēsāšanas paradumiem.
15.07.2014 08:48 |

10 gadi
Reitings 1925
Pārnācu no optikas. Redz, ka tomēr tie 35 eiro ir nosacīti. Kad atklāju optiķei savu briļļu stiprumu, kāds man vajadzīgs, viņa sacīja, ka nepieciešams īpašais pārklājums pret UV stariem tml. lietām.
Vai jūs, kurām ir nepieciešamas stiprākas brilles, obligāti tādu izvēlaties? Man ir -3,5 vienai acij un -4 otrai. Vai es nevaru dzīvot bez tā pārklājuma? :D
15.07.2014 14:00 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
Vienmēr primāri - briļļu lēcas, lai būtu vislabākās pieejamās!
Rāmītim būtiski, lai piestāv, lai ir plata kājiņa (lēcas man ir stipras, līdz ar to pat plāninātās nav ļoti plānas).
Ar brendiem nešikoju, jo brilles nēsāju tikai mājās un arī ne katru vakaru.
Man vienmēr briļļu lēcas ir bijušas ar pārklājumu.

Optikas salonos parasti konsultanti ir ļoti pretimnākoši un nav tā, ka cenšas iesmērēt, bet tiešām palīdz atrast tādas, kas labi piestāv utt.
15.07.2014 14:18 |

10 gadi
Reitings 1925
Paceļu.
15.07.2014 19:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits