Smartiņš

Reitings 229
Reģ: 10.02.2014
Sveikas, meitenes!

Vai jums vai kādai paziņai ir bijusi Smart mašīna? Padalieties pieredzē!

Apsveru iespēju pirkt savu pirmo mašīnu un Smartiņš uzrunā cenas un degvielas patēriņa dēļ. Nekādas trakas distances braukt netaisos, tāpēc liekas, ka labs variants.

Kādas jūsu domas? Vai pašas ar tādu brauktu?
13.07.2014 11:18 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Tām, kas "māca, kā vilkties", iesaku nākamreiz, kad liksiet tā kāju uz bremzes pedāļa, atcerēties, ka mirklī, kad to nospiedīsiet, kļūsiet par slepkavām. Jūs nekad nezināt, kāpēc šoferis brauc lēnāk - varbūt mašīnai kāda ķibele gadījusies, ka ātrāk nevar pabraukt, varbūt paša veselības stāvoklis. Un, ja šis cilvēks nepaspēs nobremzēt, sadauzīta mašīna ir mazākais. Šoferis var kļūt par līķi. Jā, neviens jūs nevainos, taču - sildoša apziņa, ne? Nogalināt cilvēku savas cimperlības pēc. Tiki garām, brauc tālāk un aizmirsti. Neko iemācīt tā nevar, var tikai sakropļot vai nogalināt. Pašām no sevis pretīgi nav?
13.07.2014 20:28 |

Reitings 163
Reģ: 25.02.2014
Man tētim ir smārtiņš. Izmanto lai brauktu uz darbu, sanāk lētāk un izdevīgāk. Tā jau lietderīgs auto lai divatā kkur aizbrauktu, bet pašai personīgi nepatīk tā mašīna. LAukos braukājot visi nolūr, galīgi neērti. :D bet tā jau izdevīgs auto
13.07.2014 20:43 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
CSN aizliedz gan "traucēt ceļu satiksmi, bez vajadzības braucot ar pārāk mazu ātrumu", gan "strauji bremzēt, ja tas nav nepieciešams ceļu satiksmes drošībai".
Uzskatu, ka tie, kas mēdz apsteigt/apdzīt un pēc tam veikt strauju bremzēšanu, ir bezgala nožēlojami un kompleksu mākti ļautiņi. Pašam bijusi saskare ar tamlīdzīgiem īpatņiem, kad nesteidzoties braucu ar 65 km/h pa Jūrmalas šoseju. Blakus ir brīva josla, pa kuru varētu nekavējoties mani apsteigt, bet - nē, daži dod skaņas signālu, ieslēdz tālos lukturus. Es taču nevienam netraucēju!
Interesanti, ka parasti šādi "klauni" (nevēlos aizvainot tos klaunus, kas strādā cirkā) aktivizējas, ja braucu ar savas mammas mazo automobilīti. Kad sēžu savā automobilī, neesmu manījis, ka kāds mēģinātu tamlīdzīgus paņēmienus.
13.07.2014 20:43 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
besī, kad steidzies un kāds pa kreiso joslu brauc uz 85, viņam mirkšķini, bet nē, pavākties nevar, tad es arī tā esmu darījusi, atzīstu!
Tu esi stulba, jo apdraudi ne tikai savu dzivibu, bet ari citu brauceju. Man po^^^, ja tev ieliek pakala un tava masiina, arii tu pati, esi norakstamas invalides, bet, ja no taa var ciest citi satiksmes dalibnieki, tad tu esi lose. Tu zini, cik laika ietaupiisi, braucot uz 90 nevis 85? Kadas 5 minutes, ja ne mazak. Taas ir tavas un citu dzivibas vertas? Pec si ieraksta mainija domas par tevi uz slikto.

Tām, kas "māca, kā vilkties", iesaku nākamreiz, kad liksiet tā kāju uz bremzes pedāļa, atcerēties, ka mirklī, kad to nospiedīsiet, kļūsiet par slepkavām. Jūs nekad nezināt, kāpēc šoferis brauc lēnāk - varbūt mašīnai kāda ķibele gadījusies, ka ātrāk nevar pabraukt, varbūt paša veselības stāvoklis. Un, ja šis cilvēks nepaspēs nobremzēt, sadauzīta mašīna ir mazākais. Šoferis var kļūt par līķi. Jā, neviens jūs nevainos, taču - sildoša apziņa, ne? Nogalināt cilvēku savas cimperlības pēc. Tiki garām, brauc tālāk un aizmirsti. Neko iemācīt tā nevar, var tikai sakropļot vai nogalināt. Pašām no sevis pretīgi nav?
Redzu, ka neesmu vieniga, kas taa domaa. Ja kadam tik loti deg, lai tak apsteidz pa labo joslu, nevis teelo krutos, spiezot bremzu pedalus.
13.07.2014 20:52 |

Reitings 1868
Te gan vēlētos piebilst, ka arī mani kaitina tie, kas izmanto kreiso joslu, lai pārvietotos ar ātrumu, ka mazāks par atļauto. Man ļoti patīk Vācijas kultūra - gadījumā, ja apsteidzu kādu pa kreiso joslu, bet pa šo pašu joslu tuvojas ātrāk braucošs automobilis, tad tā vadītājs man dod signālu ar gaismām, bet es iespējami ātrāk pabeidzu apsteigšanas manevru un atgriežos labajā joslā. Vispār Vācijā ceļu satiksmes kultūra, manuprāt, ir krietni augstāka, ja salīdzinām to ar Latvijas ikdienu.
13.07.2014 21:01 |

Reitings 7408
CSN aizliedz gan "traucēt ceļu satiksmi, bez vajadzības braucot ar pārāk mazu ātrumu", gan "strauji bremzēt, ja tas nav nepieciešams ceļu satiksmes drošībai".

Tā tas ir gan, taču tiesības šos te traucētājus sodīt, joprojām ir tikai un vienīgi ceļu policijai. Linča tiesu uz ceļa neviens nav atļāvis.

Pie kam, piekrītu Aijai - vai tiešām trīs minūtes jūsu laika ir svešas dzīves vērtas? Un varbūt ne vienas vien...

Un vēl kas - kura no šīm "skolotājām", nez, ir aizdomājusies, ka gadījumā, ja aizmugurē braucošais nenobremzēs, cietīs ne tikai viņš un "skolotājs", bet ir pilnas iespējas iesaistīt tādus satiksmes dalībniekus, kam ar situāciju sakara nav vispār - ne viņi skrien, ne velkas. Viņiem par ko?
13.07.2014 21:03 |

Reitings 3467
Roberts, ai nu beidz, Vacija ir autobāņi. Latvijā pat normalas šosejas nav, kur var ieskrieties, jo mums te par soseju sauc ari delu, kur katra josla pa 1 brauktuvei.
13.07.2014 21:04 |

Reitings 3467
Tā tas ir gan, taču tiesības šos te traucētājus sodīt, joprojām ir tikai un vienīgi ceļu policijai. Linča tiesu uz ceļa neviens nav atļāvis.
+++ Tad, ka pashas taps par invalidem del sadiem lošiem, tad, varbut, saks domat savadak.

jo mums te par soseju sauc ari delu, kur
Dēlu ne, bet ielu gan :D
13.07.2014 21:10 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Īstenībā, mani pārsteidz, ka arī tevvir cilvēki, kuri šādu avārijas situāciju izraisīšanu uzskata par normālu un pamācošu. Es ne ar ko tādu nebiju saskārusies un man pat nebija ienācis prātā, kādam kaut ko demonstrēt, strauji bremzējot. Tajā brīdī, kad visas manas mantas lidoja pa mašīnas salonu, un es ar asarām acīs mēģināju atgūties no situācijas, kad biju dažus centimetrus no tā, lai ar ātrumu ~90 km/h iebrauktu priekšējā mašīnā, kas izmēros par manējo ir krietni lielāka, man nekas pamācošs tas nelikās. Un, ja es nepaspētu nobremzēt un paliktu par invalīdi? Vai man blakus būtu bērns autosēdeklītī? Tā man būtu mācība par vilkšanos? Jā, es braucu pa kreiso malējo joslu. Un es pārsniedzu atļauto ātrumu, mašīna, kurai es traucēju, plānoja braukt ar 100 km/h vietā, kur atļautais ir 90. Es noteikti biju to visu pelnījusi.
13.07.2014 21:11 |

Reitings 1868
Pie kam, piekrītu Aijai - vai tiešām trīs minūtes jūsu laika ir svešas dzīves vērtas? Un varbūt ne vienas vien...

Matemātiski skatot, pārkāpt atļauto ātrumu vispār nav jēgas, jo, piemēram, braucot ar 120 km/h atļauto 90 km/h vietā, uz katriem 10 km ceļa izdosies ietaupīt vien 1 minūti un 40 sekundes - smieklīgi maz.
13.07.2014 21:12 |

Reitings 7143
tevvir domāts bija te ir.
13.07.2014 21:13 |

Reitings 7143
Pamanīju tekstā vēl vienu kļūdu - atļautais ir 70, nevis 90.
13.07.2014 21:14 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tiiri intereses peec, kas notiek ja ir pamatiigi sasnidzis? Smartinjsh kaut kur tiek? Domaaju, taa ir laba mashiina ja dziivo kaut kur Pariizee, Milaanaa utt., kur ir jaameklee stundu kur noparkoties, bet taa tur pat nevar normaalus koferus ielikt, ja brauc 2 personas celjojumaa.
13.07.2014 21:15 |

10 gadi
Reitings 3706
Reģ: 29.01.2009
Nu stulbi tas vadītājs izdarījās un, protams, tā nevajadzēja darīt.

Betvisas situācijas saprotu, ka brauci pa KREISO joslu, un labā josla bija brīva. Džips brauca ar lielāku ātrumu un labā josla bi'ja brīva (ja jau viņš tevi apsteidza un tad lika pa bremzēm). Attiecīgi, nekas personīgs, bet man tiešām gribas uzzināt, kas ir par iemeslu, kāpēc brauci pa kreiso joslu??
13.07.2014 21:20 |

Reitings 7143
Vai es kau kur minēju, ka labā josla bija brīva?
13.07.2014 21:26 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Ha un kurš teica ka no lielās mašinas kaut kas pāri paliek. It sevišķi padomājot kādi pārmetināti un ar makrofleksu sapūsti šroti braukā pa Latviju
13.07.2014 21:27 |

Reitings 1868
Tajā brīdī, kad visas manas mantas lidoja pa mašīnas salonu, un es ar asarām acīs mēģināju atgūties no situācijas, kad biju dažus centimetrus no tā, lai ar ātrumu ~90 km/h iebrauktu priekšējā mašīnā, kas izmēros par manējo ir krietni lielāka, man nekas pamācošs tas nelikās.

Pirmkārt, kravu (mantas) ieteicams pārvadās nostiprinātu un glabāt bagāžas nodalījumā - sadursmes gadījumā arī 1,5 kg smaga ūdens pudele var nogalināt cilvēku.
Otrkārt, CSN nosaka, ka, veicot apdzīšanu, savā joslā jāatgriežas, netraucējot apdzenamo transportlīdzekli. Ja kāds apdzen un iekārtojas priekšā pārāk tuvu, tad uzreiz jāpiebremzē, lai palielinātu distanci - līdzīgi to dara automašīnas, kas aprīkotas ar automātisko kruīzkontroli.
13.07.2014 21:29 |

10 gadi
Reitings 3706
Reģ: 29.01.2009
Nu un kā viņš tev tika tad garām un vēl uzmeta pa bremzēm?
13.07.2014 21:29 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Godiigi sakot, pirms izlasiiju Libras nepatiikamo pieredzi, pat nenojautu, ka shaadi kaads *paarmaaca* citus vadiitaajus. Man tas skjiet , pardon' my french, debiilisma kalngals. Kad man ir *veertiiga krava* - beerni, vecaaki, vecvecaaki .. pa labo joslu paarvietojos iipashi piesardziigi un - jaa - arii kaadus 5 km zem atljautaa aatruma. Ljoooooti priecaajos, ka neviens nav izdomaajis mani pamaaciit ..
13.07.2014 21:30 |

Reitings 7408
Nu un kā viņš tev tika tad garām un vēl uzmeta pa bremzēm?

Jebkurš "skrējējs" kaut kādā brīdī tiks garām. Pieļauju, ka izmantoja labo joslu, lienot tajā un neļaujot Librai pārkārtoties. Un, kad tas notiek - aizlien priekšā un woalla - esmu šitādus redzējusi n reizes - sist gribas!
13.07.2014 21:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits