Kaķis vai kaķenīte

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Labvakar, meietenes!

Vēlos iegādāties kaķi vai kaķenīti dzīvošanai, bet kaķi man nekad nav bijuši, tāpēc neko daudz par tiem nezinu. Varbūt varat ieteikt kādu sugu, kas ir flegmātiska un bērniem draudzīga. Tāpat ir jautājums ar kādiem bojājumiem ir jārēķinās un cik reāli ir tos novērst? Gaidīšu kaķu mīluļu atbildes :) Paldies
12.07.2014 23:42 |

Reitings 1224
Reģ: 11.05.2010
Piekritīšu CICĪ.
Un kaķis vai kaķene ir obligāti jākastrē.
13.07.2014 12:25 |

Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
Par flegmatiskumu ir tā, ka kaķa raksturs var mainīties, kad viņš izaug no kaķēna par pieaugušu, jo tad sākas dzimumbriedums. Vispār lielākie trūkumi ir tādi, ka runči var sākt špricēt kaktus, bet kaķenēm ik pa pāris mēnešiem ir kaķu laiki, kas ir ļoti traks laiks, ja nesterilizē. Un, ja nopirks to stabu skrāpēšanai, tad ne vienmēr kaķis pie tā ies, bet var turpināt skrāpēt dīvānus. Kaķim iemācīt uz tualeti iet var, kad viņš kaktā ir izdarījis savas darīšanas (jo pirmajā reizē diez vai kastītē ies), tad ar salveti saslaucīt un ielikt kastītē, lai saož kur ir tualete.
13.07.2014 13:15 |

Reitings 379
Reģ: 02.06.2014
Man bijušas 2 kaķenītes, tie gribuļi viņām metās tik bieži, nepanesami bija. Auroja caurām naktīm, ņēmās, trakoja, plēsa visus stūrus, lai gan bija arī nagu asināmais. Galu galā neizturējām un aizvedām sterilizēt, pēc tam viss mierīgi :)))
13.07.2014 13:18 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
CICĪ, es nezinu nevienu persieti, kas nemīlētu ņurcīšanu, man tas šķiet tāds dīvains vispārinājums. :) Man šķiet, ka tieši viņiem ir raksturīgs tas, ka flegmatiskums arī izpaužas tā, ka viņi ļauj ar sevi darīt ko grib.
Un jā, kā jau var noprast, esmu ļoti liela persiešu mīle, jo man pašai ir bijis, un daudziem radiem! :D Tāpēc atvainojos par propagandu.
13.07.2014 13:19 |

Reitings 158
Reģ: 25.10.2013
Kā man stāsitija, kad biju bēbis, gulēju ārā ratos, un runcis (mums bija resns, pelēks runcis) gulēja man pie galvas un nelāva nevienam mani aiztikt, klupa virsū, laikam biju viņa bērniņš :D

Tagad, man pašai ir runcis, kuru katagoriski atsakos kastrēt, man viņš loti tirigs un kārtigs, iet pats regulāri dušā, un ja būs iespējams nokārtosies sēžot uz kastites malas, lai nedod Dievs nav jāsmērē ķepiņas, jo tad atkal jāmaršē uz dušu! :D Čuč man blakus zem segas. (Manam draugam, ar kuru dzivoju kopā ari ir kaķis, un ari tas čuč pie mums zem segas, tad nu četratā dalam vienu gultu :) ). Protams, uznāk šad, tad melnie, un tad skrien pa māju, kā negudrs, un lēkā kā mazs ķengurēns, bet kopumā ņemot perfekts kaķis.

P.S. atvedām mājās no laukiem, bezšķirnes kaķis.
13.07.2014 14:59 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Pašai mājās ir Britu īsspalvanais runčuks, nu tāds, tagad jau omulīgs ar saviem 8 gadiem.
Kad bija maziņš, ļoti daudz spēlējas un varēju daudzko viņam iemācīt. Diezgan gudri kaķi un ātri pieķerās saimniekiem. Bet gadiem nākot, aliek aristokrātiski ! Tad ir paši par sevi.

Neizsapņots sapnis man ir Sfinksa kaķis, daudzām paziņam bijis tādas sugas kaķēns, nu tik mīlīgs :)!
13.07.2014 15:03 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Ņem kādu kaķi/kaķeni no patversmes, sos centriem, cilvēkiem, kas meklē mājas kaķiem.. Būs daudz noderīgāk kā pirkt.
13.07.2014 16:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits