Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Privātīpašnieciskums attiecībās

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Diskusiju tēma par vīrieša atgriezšanos pie viņa bijušās lika man aizdomāties par dažiem fundamentāliem jautājumiem.
Kādēļ tik daudzi cilvēki - gan vīrieši, gan sievietes - iedomājas, ka partneris ir viņu privātīpašums? Manuprāt, pāri kopā satur tieši abu partneru vēlme, nevis pienākums. Es domāju, ka tas arī ir īstais attiecību skaistums, ka divi cilvēki ir kopā, jo tā jūtas laimīgi. Daudziem partneriem, esot kopā ilgāku laiku, rodas pieradums un ilūzija, ka viņu attiecības ir kas pašsaprotams un neatņemams. Ja partneris vēlas izbeigt esošās attiecības, viņš tiek uzskatīts par nodevēju un nelieti, kas laupījis laimi un sāpinājis. Vai tā patiešām ir? Vairumā gadījumu pāris izjūk tādēļ, ka viens no partneriem ir atradis, viņaprāt, labākas attiecības vai arī jūtas noguris no jau esošajām. Kurš ir vainīgs šādā situācija - tas, kurš vēlas šķirties, vai otrs partneris, kurš nespēja piesaistīt, savaldzināt, darīt laimīgu to pirmo?
Pazīstu vīrieti, kurš draudēja fiziski izrēķināties ar savu sievu, jo viņa vēlējās šķirties. Lai arī tie bija tukši draudi, tomēr viņš centās diskreditēt bijušo laulāto un bojāt viņas nākamās attiecības. Uzskatu, ka šāda rīcība no vīrieša puses vērtējama kā nožēlojama, jo, šādi rīkojoties, viņš pazemoja, pirmkārt, sevi, nevis bijušo sievu.
Ikvienam ir tiesības jebkurā laikā pārtraukt attiecības, minot vai neminot sava lēmuma iemeslus. Lai arī tas var izklausīties ciniski, tomēr esmu cieši pārliecināts, ka tieši šīs tiesības jebkurām attiecībām piešķir to īpašo skaistumu un apziņu, ka partneris ir kopā ar konkrēto cilvēku jūtu, nevis pienākuma dēļ.
Saprotams, ka privātīpašnieciskums rada slimīgu greizsirdību un vēlmi agresīvi aizstāvēt savu "īpašumu". Vēsturei zināmi daudzi piemēri, kad greizsirdības uzplūdos izdarīti smagi noziegumi. Kāds tam visam sakars ar cilvēcību, vēlmi darīt labu partnerim? Protams, nekāds, tādēļ uzskatu, ka privātīpašnieciskums un greizsirdība ir indivīda pašapziņas problēmu vai sociopātijas izpausme.
Krāpšana - arī ļoti neviennozīmīgs temats, par kuru atļaušos izteikt savu viedokli. Es nosodu melus, krāpšanu un dotā vārda neturēšanu; uzskatu, ka vispirms ir jāizbeidz esošās attiecības un tikai pēc tam jāķeras pie jaunu veidošanas. Taču nekādā ziņā neatļautos izspiegot savu partneri (draudzeni/sievu), pratināt vai pārmest viņai kaut ko. Ja uzzinātu, ka viņa ir, piemēram, rakņājusies manā telefonā, datorā u.tml., tad, visticamāk, pārtrauktu attiecības, jo šādas darbības uzskatu par klajas necieņas izpausmi pret sevi. Ja cilvēks netic manam vārdam, kāda jēga ir būt kopā ar tādu?
12.07.2014 18:37 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Diez gan labi uzrakstīts, es tikai domās liku +. :)

kā reiz saruna nesen bija par to slimīgo greizsirdību (uzvedību), bieži vien šī nebūšana piemeklē cilvēkus, kas nav nodarbināti un ir laiks domāt visādu *uiņu, ko pēc tam liek otrai puisei pretī kā baigo argumentu!

Ja cilvēks Tev netic un zāģē nav vērts būt kopā.

Vispār es uzskatu, lai nebūtu daudz problēmu vajag iet strādāt (sevi nodarbināt), tad arī mazāk sviesta nāk galva, kurš ir kas un ko izdarījis, tāpat veidot aktīvu neta dzīvi, lai aizbēgtu no realitātes.
12.07.2014 18:47 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Ja seit busu facebook es spiestu like button.

Slimiga greizsirdiba ir kas tiesam briesmigs. Ta ipasiba agri vai velu izjauks attiecibas.

Attiecibam ir japienem otru ar trukumiem un jauzticas savadak tur viss izjuks.
neviens nepieder otram. Esam tacu cilveki nevis jaunakais auto ko iedarbini tikai kad vajag un tad atstaaj garazaa/
12.07.2014 18:53 |

Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
Pilnīgi piekrītu..
Mani aizvaino slimīga greizsirdība vai neuzticība, jo es zinu, ka nekad nevarētu otru piekrāpt. Ir gadījies, ka pretējā dzimuma pārstāvjiem ir bijusi sāpīga pieredze krāpšanas jautājumā, tāpēc uz visām skatās aizdomīgi.. Ej nu ieskaidro, ka neesi tāda un nekad tā nedarītu.. Bet vai vispār būtu jāattaisnojas? Domāju, ka abpusējai uzticībai ir jābūt tā pat vien, bez liekiem paskaidrojumiem.

Man pašai ir nācies izbaudīt attiecības, kur esmu bijusi otra cilvēka īpašums. Mīlēta jutos un ar to pietika, bet tiklīdz grasījos aiziet (bija daudz un dažādi iemesli)- mani nelaida prom. Skan dīvaini. Kā gan kādu var ar varu noturēt? Bet var. Visādi iežēlinot.. Nezinu, kāda jēga ir no attiecībām, kur vēlme būt kopā ir tikai vienpusēja. Cik gan ilgi otru ar varu noturēsi? Un kā var justies laimīgs, sāpinot otru? To nesaprotu un nesapratīšu
12.07.2014 19:07 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
kaa vispar var nelaist prom?

ja nemil tad neredzu jegu turpinat attiecibas, protams, ja rutina tad var censties uzfrisinat attiecibas, bet ja parstaj milet, ir jalauj iet lai cik gruti tas nebutu.
12.07.2014 19:17 |

Reitings 2482
Tādos brīžos cilvēks mēdz būt liels egoists un domāt par savu labumu, nemēģinot izprast, kā jutas otrs
12.07.2014 19:19 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Nelaiž prom, kad negrib palikt viens un domā par savu labumu + nevēlas redzēt kā otrs cilvēks ir laimīgs citur. Tieši šis trešais minētais iemesls parasti noved arī pie draudiem, fiziskiem pāridarījumiem u.c.
12.07.2014 19:20 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nelaiž prom, kad negrib palikt viens un domā par savu labumu + nevēlas redzēt kā otrs cilvēks ir laimīgs citur. Tieši šis trešais minētais iemesls parasti noved arī pie draudiem, fiziskiem pāridarījumiem u.c.
Egoisms smagā formā!
12.07.2014 19:25 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Pilniigi piekriitu.
Taa sajuuta ir riebiiga,ka peeksni saproti- otrs cilveeks tevi vairs nemiil,bet es noteikti gribeetu,lai man to pasaka,jo dziivot kopaa tikai taapeec,ka tas izkataas labi citu aciis, ir veel sliktaak...
12.07.2014 19:27 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Piekritishu S80, jo cilveks ir lielaka harmonija ar sevi, strada, jutas piepildits darot savus hobijus, jo mazak problemu ir majas, ja cilvekam nav ko darit, vins mekles visu ko, lai piesietos savam partnerim.

Zinu ljooooti daudzas sievietes, kuras savu dzivi pakarto virietim, un ja virietim tas viss apnik - vins ir tas launais un aiziet. Pec tam sievietes skrien no pakaljas, bet es Tev visu savu dzivi atdevu...ka tu ta vari aiziet???
Zinu tadas dazas meitenes, ljoti skumji uz vinjam skatities...

Protams, ar virieshiem ir taa pat - nelaizh valja, bet tadas gluzi pieredzes man nav....
12.07.2014 19:27 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Viss būtu skaisti un pareizi, līdz šīm brīdim
Ikvienam ir tiesības jebkurā laikā pārtraukt attiecības, minot vai neminot sava lēmuma iemeslus.

Man tomēr gribētos teikt, ka MĒS esam atbildīgi par to, kurus pieradinam.
Tik pat labi var šo apskatīt no otras puses, proti egoisms ir arī tajā faktā, ka vēlas vienkārši aiziet savtīgos nolūkos meklēt laimi citur, nevis strādāt pie esošajām attiecībām.Nav tādas patiesības. Ir cilvēki AR atbildības sajūta, cieņu un vēlmi veidot kopīgu nākotni. Un ir tādi, kuriem šis viss ir ļoti attāls.
12.07.2014 19:30 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Zinu ljooooti daudzas sievietes, kuras savu dzivi pakarto virietim, un ja virietim tas viss apnik - vins ir tas launais un aiziet.
Ir vīrieši, kas neļauj sievietei strādāt.. un tad pēc laika pamet.. tas gan ir ļauni :)
12.07.2014 19:33 |

Reitings 6040
DIO, bet attoecibas 1 dienas laika nepasliktinas, 1 dienas laika otra persona neapnik... Ja kads jut, ka vairs nav taa kaa bija, ka kaut kas ir ne taa, tad vai nu megina kaut ko pielabot, izrunat vai ari palaizh prom...

Ja man pus gadu butu sliktas attiecibas, nekas nemainas, man butu japaliek, jo otram taa vajag? Jo esmu atbildiga par to, lai otrs ir laimigs??
12.07.2014 19:34 |

Reitings 6040
Ir vīrieši, kas neļauj sievietei strādāt.. un tad pēc laika pamet.. tas gan ir ļauni

Man bija tads virietis, nelava stradat, man ari nevajadzeja stradat, bet vai nu vins to pienem, ka es stradaju vai nu nee....
Ko nozime nelaut??? Attiecibas tads vards nav... Bet jaa, tas ir launi un taa gadas!
12.07.2014 19:36 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-bet ko lai dara,ja taas juutas ir paargaajusas?
12.07.2014 19:36 |

Reitings 4703
Story,

par ilgtemriņa attiecībām man tomēr ir ko teikt. Pie tām ir jāstrādā abiem un nevis viena diena, viens mēnesis vai viens gads, bet gan viss mūžs ;)
12.07.2014 19:37 |

Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Teiksim ,ja es attiecībās kļūstu nelaimīga, tās lēnām sāk jukt,vairs nav nekas, kas mūs saista un paliek tikai pieradums, tad mums būtu jāšķiras?? Arī tad, ja vairs neko nevar glābt??

Tas laikam ne pa tēmu, bet gribējās zināt Jūsu viedokli..
12.07.2014 19:37 |

Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014

Zinu ljooooti daudzas sievietes, kuras savu dzivi pakarto virietim, un ja virietim tas viss apnik - vins ir tas launais un aiziet.

Esmu pie šī punkta pašlaik :(
12.07.2014 19:38 |

Reitings 6040
DIO,

Man ari ir daaaudz ko teikt par ilgterminja attiecibam, kur ir daudz stradats un mainits, bet, ja viss milestiba vienam pazud... Ko tad???

Es nedzivoju ar domu, ka mans partneris man bus blakus visu muuzhu, es nezinu kaa bus, es izbraudu kaa ir un medomaaju, bet ja nu??? Ja nu vinjs iemilas kada citaa, es nedrikstu vinju palaist???
12.07.2014 19:39 |

Reitings 2482
Elīna, tu principā nosauci iemeslu, pēc iemesla, kāpēc pielikt punktu
*tu esi nelaimīga
*attiecības jūk, vairs īsti nekas jūs netur kopā
*ir pieradums
*esat mēģinājuši glābt attiecības, bet nesanāk

Kāpēc tad īsti esi un vēlies būt kopā ar to cilvēku?
12.07.2014 19:40 |

Reitings 4703
Emmanuelle,

kas ir domāts ar vārdu jūtas? Kuras ir tās jūtas, kuras pazūd?
12.07.2014 19:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits