Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kartupeļu pankūkas

 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
čau :)

Meitenes, tās, kas cep kartupeļu pankūkas - vienmēr liekat klāt olas un miltus? Var jau iztikt bez tām, ne? :)
12.07.2014 13:29 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Var iztikt. Miltus nelieku nekad, olas - tikai tad, ja izmantoju rpjāku rīvi. Ja pašu smalko, tad vienkārši nostādinu to kartupeļu sulu nospiesto, noleju šķidrumu un katrupeļu cieti (kartupeļu miltus) sametu atpakaļ.
12.07.2014 13:32 |
 
Reitings 161
Reģ: 27.10.2009
Ja bez miltiem noteikti var iztikt,tad bez olām šķiet galīgi vairs nebūs tas,gatavot jau protams var,bet tad Tev drīzāk bus placeņi,nevis gardas pankūkas
12.07.2014 13:32 |
 
Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Es šeit iespraukšos ar savu jautājumu. Kā jūs ēdat kartupeļu pankūkas? Nu ko liekat klāt? Krējumu es neēdu, kečups un majonēze nešķiet īpaši labs variants. Ja es ēdu viņas bez nekā, man viņas liekas sausas. Rezultātā - neēdu vispār tādas vairs :D, lai gan gribētos.
12.07.2014 13:35 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
mistalee - iecep iekšā dāzreņus, sieru, vai citas idejas. Domāju, ka tad nebūs tik sauss.
12.07.2014 13:36 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
ēdu tāpat, ja atdzisušas un palikušas negaršīgas, tad ar austeru mērci :) vispār garšo ar krējumu, bet ledusskapis krējumu jau mēnešiem nav redzējis.
12.07.2014 13:37 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Es ar krējumu, bet mierīgi arī varētu ēst bez jebkā, neliekas man ļoti sausas :)
12.07.2014 13:37 |
 
Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Aniii, paldies, būs jāizmēģina. Tas sausas, nevis tā, ka tiešām sausas, bet.. Liekas, ka kaut kas ļoti trūkst.
12.07.2014 13:40 |
 
10 gadi
Reitings 471
Reģ: 13.10.2011
Miltus nelieku nekad, jo, manuprāt, milti sabojā kartupeļu pankūku garšu, nav vairs tas..
Olas gan lieku, bet var mierīgi arī bez tām.
12.07.2014 13:43 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
brūkleņu zapti, vai sēņu mērcīti:)
12.07.2014 13:44 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Silta mārrutku mērce


1. Cukurs
2. Buljons 2 glāzes
3. Sarīvētu mārrutku sakņu 1 glāze
4. Skābs krējums 2 ēd. karotes
5. Sviests 1 ēd. karote
6. Milti 1 ēd. karote
7. Pipari
8. Sāls



Buljonu uzvāra, klāt pieliekot sviestu, cukuru, piparus, sāli. Tad samaisa miltus ar skābu krējumu, pieliek mērcei un uzvāra. Nu noņem mērci no uguns un pievieno tai sarīvētus mārrutkus. Galdā pasniedz siltu pie gaļas ēdieniem.
12.07.2014 13:46 |
 
Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
Miltus parasti nelieku, bet olas gan
Jau no bērnības vislabāk garšo ar krējumu, bet gardi izklausās arī Kubietes variants- ar sēņu mērcīti :)
12.07.2014 13:46 |
 
Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Bāc, sēnes man arī negaršo :D Bet tā zaļumu-siera mērce gan izskatās ļoti garda :)
12.07.2014 13:49 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
au no bērnības vislabāk garšo ar krējumu
Es persõnīgi ari tikai ar krejumu. Vispār bez krejuma neko gadrīz neēdu. Tomatu mērci piem. nelietoju vispar. pastu zupai pie lieku vienigi.
12.07.2014 13:49 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Bez miltiem var iztikt, lai gan parasti kādu ēdamkaroti piešauju, lai mīkla saturīgāka. Olas lieku.

Brūkleņu zapte ir labs variants. Bet vispār pie kartupeļu pankūkām labi piederas jebkuri salāti, ko mēdz ēst ar kartupeļiem - tomāti ar krējumu/eļļu; gurķi...
12.07.2014 13:52 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012






12.07.2014 13:54 |
 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Kartupeļus tikai uz rupjās rīves, klāt pāris olas ,1 vai 2 ĒK miltus + Kartupeļu garšvielu =ideāli garšo! :)
12.07.2014 13:55 |
 
Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Nekad nelieku klāt olas vai miltus. Tikai sarīvēju uz smalkās rīves un nedaudz sāli klāt pielieku. Šķidrumus noleju nost tikai tad, ja kartupeļi jocīgi gadījušies un to šķidrumu ir krietni pa daudz.
Ēdam ar krējumu un cukuru - man tas vienmēr ir bijis saldais ēdiens. :D
12.07.2014 14:04 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Smalkās kartupeļu pankūkas





http://laade.wordpress.com/2012/10/27/smalkas-kartupelu-pankukas/


man šādi garšo:)
12.07.2014 14:06 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Ar sieru pildītas kartupeļu pankūkas




1 kg kartupeļu
2 olas
2 sīpoli
2 ēdamkarotes miltu
sāls
pipari
zaļumi
eļļa cepšanai
200 g siera

Pagatavošana:

Kartupeļus un sīpolus sarīvē uz rupjās rīves, nospiež lieko šķidrumu. Kartupeļiem pievieno miltus, olas, sāli, zaļumus. No šīs mīklas cep palielas pankūkas brūnas no abām pusēm.

Kad pankūka apgriezta uz pannas, uz izceptās puses liek sarīvētu sieru. Kad otra puse izcepusies, pankūku pārloka uz pusēm, lai siers paliek kā pildījums.

Pasniedz karstas ar skābo krējumu.
12.07.2014 14:07 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits