Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vai jauns krāpšanas veids?

Reitings 1
Reģ: 10.07.2014
Vai jauns krāpšanas veids?
Kā rīkoties, ja uz ielas tevi aptur cilvēks, kas sāk nenormāli kliegt lūdz parādīt tavas somas saturu?

Vakar, 9. jūlijā plkst. 12. 30 braucu ar mikriñu uz Rígu no Kekavas. Iekāpu pie Kekavas baznícas. Tā kā mikriñā bija maz brívu vietu, apsêdos aizmugurē. Pieturā "Vimbas " (Vimbukrogs) iekāpa 2 sievietes ar bêrnu. Viena no viñām, tā jaunākā sieviete apsêdās man blakus. Pēc abu sieviešu sarunas konstatēju, ka abas ir māte un meita. Klêpí jaunākajaii sêdēja 3 gadígs puika. Pa celam viña ar kādu sazinājās telefoniski krievu valodā, apgalvojot, ka atrodas jau Jūrmalā . Izkapām Rígas MTS (mikriņu galapunkts Rīgā) . Kad es biju izkāpis, viña skrēja man pakal, kliedzot, ka viñas telefonu es esot nozadzis, lika man parādít somu. Šī te jaunākā sieviete uzvedās, kā nenormāla, skaļi kliedzot, ka es esmu viņas telefonu nozadzis. Tā kā biju apmeklējis kapus, tad manā datorsomā bija tikai lāpsta un grābeklis . Viña apmulsa.... Jo viņa saprata, ka viņai nav no manis, ko paņemt. Tad viña agresīvā tonī pieprasīja , lai es viñai iedodu savu tel. nr un atvadíjās. Pēc 5 minūtēm viña man zvaníja un atvainojās, ka viña savu telefonu ir it kā atradusi mikriņā, ar kuru viņa esot braukusi.
Zinu, ka aptuveni pirms mēneša , tiesa gan pie Ķekavas Maximas tika apturēts viens mans paziņa , arī viñs bija spiests rādít somas saturu šai te melmatainajai krieviski runājošai sievietei arī it kā nozagta telefona dēļ. Arī tad viņš publiski esot apvainots par zagli. Vēlāk mans paziņa konstatēja, ka no somas ir pazudusi aploksne ar naudu. Krāpnieču pazīmes- jaunākā sieviete vecumā ap 25, kalsnas miesasbūves, augumā ap 170, gari melni mati, runā krieviski.
Vecākā sieviete- jaunākas sievietes māte, vecumā ap 45 , pilnas miesasbūves, gaiši, īsi krāsoti mati, arī runā krieviski. Noskaidrojām, ka tā ģimenīte dzīvo Vimbukrogā, Ķekavas novadā.
Kā rīkoties tālāk, lai sevi un citus pasargātu no šo sieviešu krāpnieciskās darbības? Vai izlikties viņu klaigāšanu nedzirdam un iet projām un nereaģēt uz viņu nepatiesajiem apvainojumiem? Vai ziņot policijai? Jo no šādām nepatīkamām situācijām neesam pasargāts neviens.
10.07.2014 13:56 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
:D Sviests. Kāpēc tu esi tik lētticīgs, ka kādam kaut ko uzrādi, ja neko neesi darījis? Es neko nerādītu, ietu prom no kliedzošās personas, bet ja šī neliktos mierā, tad teiktu, ka rādīšu tikai policijas klātbūtnē. Ja viņa tiešām domās, ka esi kaut ko nozadzis - izsauks, ja ne - pati notīsies nobijusies.
10.07.2014 14:00 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Pff. Kāpēc man kādam būtu jārāda savas somas saturs? Gan jau tiešām jauns veids kā paķert uz muļķi. Triks ar policiju tiešām nostrādā, jo saprot, ka neko nedabūs.
10.07.2014 14:04 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Vispār man pat kad veikalos iedarbojas pīkstuļi, apsargi neliek uzrādīt somas saturu. Viņi paši paskaidroja, ka nav tiesīgi to darīt, un man tikai jautāja, vai ir etaloni vairāki, vai nesen nopirktas kādas lietas utt. un tad es pati skatos, domāju. Ja ir etaloni vai kāds maiss ar nesen nopirktu preci, dodu to aizvērtā veidā un viņi ar ierīci pārbada, vai pīkst utt. Ja pat apsargi tā neskatās, kāpēc lai svešiem cilvēkiem kaut ko rādītu! Tā kā - ko naivajiem padarīsi.. Paši vainīgi, ka tiek apkrāpti.
10.07.2014 14:04 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Es neko nerādītu, ietu prom no kliedzošās personas, bet ja šī neliktos mierā, tad teiktu, ka rādīšu tikai policijas klātbūtnē.

Es arī rīkotos identiski - somas saturu uzrādītu tikai policijas klātbūtnē.
10.07.2014 14:05 |

Reitings 613
Reģ: 31.03.2013
Nu tas tak skaidrs, ka šāda tipa krāpnieki cenšās izraisīt stresa situāciju, kurā cilvēki apjūk un tāpēc arī parāda to somas saturu. Neviens nevar 100 procentīgi apgalvot- vot es gan tā stresa situācijā nerīkotos!
Nu, tā kā ir nozagta aploksne ar naudu, var arī mēģināt iet uz policiju, ja esat pārliecināti, ka tā ir viena un tā pati sieviete. Un ja atkal šāda situāciju redzat, tad iebiedēt, ka tevi jau policija meklē vai tml un paskatīties reakciju.
10.07.2014 14:10 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)