Vai jauns krāpšanas veids?
Kā rīkoties, ja uz ielas tevi aptur cilvēks, kas sāk nenormāli kliegt lūdz parādīt tavas somas saturu?
Vakar, 9. jūlijā plkst. 12. 30 braucu ar mikriñu uz Rígu no Kekavas. Iekāpu pie Kekavas baznícas. Tā kā mikriñā bija maz brívu vietu, apsêdos aizmugurē. Pieturā "Vimbas " (Vimbukrogs) iekāpa 2 sievietes ar bêrnu. Viena no viñām, tā jaunākā sieviete apsêdās man blakus. Pēc abu sieviešu sarunas konstatēju, ka abas ir māte un meita. Klêpí jaunākajaii sêdēja 3 gadígs puika. Pa celam viña ar kādu sazinājās telefoniski krievu valodā, apgalvojot, ka atrodas jau Jūrmalā . Izkapām Rígas MTS (mikriņu galapunkts Rīgā) . Kad es biju izkāpis, viña skrēja man pakal, kliedzot, ka viñas telefonu es esot nozadzis, lika man parādít somu. Šī te jaunākā sieviete uzvedās, kā nenormāla, skaļi kliedzot, ka es esmu viņas telefonu nozadzis. Tā kā biju apmeklējis kapus, tad manā datorsomā bija tikai lāpsta un grābeklis . Viña apmulsa.... Jo viņa saprata, ka viņai nav no manis, ko paņemt. Tad viña agresīvā tonī pieprasīja , lai es viñai iedodu savu tel. nr un atvadíjās. Pēc 5 minūtēm viña man zvaníja un atvainojās, ka viña savu telefonu ir it kā atradusi mikriņā, ar kuru viņa esot braukusi.
Zinu, ka aptuveni pirms mēneša , tiesa gan pie Ķekavas Maximas tika apturēts viens mans paziņa , arī viñs bija spiests rādít somas saturu šai te melmatainajai krieviski runājošai sievietei arī it kā nozagta telefona dēļ. Arī tad viņš publiski esot apvainots par zagli. Vēlāk mans paziņa konstatēja, ka no somas ir pazudusi aploksne ar naudu. Krāpnieču pazīmes- jaunākā sieviete vecumā ap 25, kalsnas miesasbūves, augumā ap 170, gari melni mati, runā krieviski.
Vecākā sieviete- jaunākas sievietes māte, vecumā ap 45 , pilnas miesasbūves, gaiši, īsi krāsoti mati, arī runā krieviski. Noskaidrojām, ka tā ģimenīte dzīvo Vimbukrogā, Ķekavas novadā.
Kā rīkoties tālāk, lai sevi un citus pasargātu no šo sieviešu krāpnieciskās darbības? Vai izlikties viņu klaigāšanu nedzirdam un iet projām un nereaģēt uz viņu nepatiesajiem apvainojumiem? Vai ziņot policijai? Jo no šādām nepatīkamām situācijām neesam pasargāts neviens.