Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

vecāku nostāja

Reitings 39
Reģ: 10.07.2014
Sveiki visām, ir pienācis tāds brīdis, kad nezinu, ko darīt.
Man ir 19, drīz paliks 20. Studēju, un visu laiku piestrādāju tēva uzņēmumā.
Pirms 3 dienām pirms darba no rīta ar mammu sanāca kaut kas līdzīgs strīdam, viņa man lika atdod vienu lietu(tā ir mana) - solīju jau pirms mēneša. Es skaidri pateicu - nē, iedošu pēc nedēļas, vēl kaut kas jāizdara. Mamma sāka kliegt, sapratu, ka labāk doties prom - piecēlos no brokastu galda un gāju prom, un uz manīm sāka bļaut arī tēvs ar tekstiem kā es varu ignorēt mammu, ko es iedomājos ( pretim neko neteicu) un tālāk sekoja- tu esi atlaista, tāda zanuda man darbā nav vajadzīga, atradīšu citu, likšu sludinājumu, vari tur vairāk nerādīties, nožēlosi ja spersi savu kāju. Aizskrēju uz savu istabu un raudāju. Visu dienu pavadīju savā istabā, vakarā meiģināju iet ar mammu runāt - neveiksmīgi. Nākamjā dienā no rīta pamodos, atkal asaras acīs, jo nojautu, ka trakākais tikai sekos. Pēc 3h zvans no mammas - ja neiesi rakstīt atlūgumu, tad smagi nožēlosi, uz darbu neej bez iemesla, es atbildēju, ka tēvs taču mani atlaida un tādos gadījumos man atlūgums jāraksta nav, tad viņa jautāja vai taisos te dzīvot uz viņu rēķina es teicu ka atradīšu darbu. Nākamā dienā atkal zvans ap 11 - ja tūlīt pat neieradīsies darbā, tad tavas mantas būs izmestas pa logu, teicu, ka izvākšu vsas un iešu citur( es diemžēl nespēju ierasties darbā, jo mājās tēvs mani ignorē, un ne reizi vien ir izlamājis visu priekšā( bieži vien es neesmu iesaistīta pat tur), tāpēc bija bail, ka neatkārtojas tas pats). Teicu ka meklēšu citu darbu - mamma paziņoja ka iznīcinās mani, zvanīs visur un teiks cik es slikta darbiniece esmu bijusi. Pēc stundas man atnāk sms ar cenām, kas man jāmaksā dzīvojot šeit - 100 eur īre, 1/3 komunālie, un ēst jāpērk vai nu pašia vai 1/3 no ēšanas naudas jāpiemet un 1/2 komunālie - jo es visvairāk tērejot elektrību un h2o. Loģiski, ka bez darba nevaru atļauties, pat ar darbu ne - mana alga bija 250 eur mēnesī ( pelnu vidēji 2-3x nekā jebkurš cits darbinieks). Praktiski tagad mani met no mājas arā, jo liekēdis nav vajadzīgs, pirmdien atkal brauc uz ārzemēm prom un tad atslēga būs jāatdod.
Vienīgais variants ir pārcelties uz drauga vecāku māju, bet viņš no ārzemēm atpkaļ būs tikai pēc vairāk kā nedēļas un man kauns viņa vecākiem teikt kas par lietu.
Vispār ļoti pārdzivoju, Jo šis bija mans vienīgais darbs ( nedēļu pirms man palika 18 gadi vecāki pateica, ka nedos vairāk ne kapeiku, ka ir jāmeklē darbs vai jāstrādā pie tēva).
Tātad no vecākiem naudu neņemu jeb man nedod, pirms gada netiku augstskolā budžetā - tētis samaksāja. Šorīt no rīta viņi to uzzināja - mamma teica, tev tēvs par augstskolu maksāja un vēl algu, kā tev nav kauna tagad šādi rīkoties. Bet es uzskatu, ka mana rīcība nebijatik traka..
Praktiski darbā esmu bijusi priekšzīmīga, tāpēc nesaprotu kāpēc tēvs jauca darba ar ģimenes lietām...

Pašlaik nezinu, ko lai dara. Varbūt kādi ieteikumi?
10.07.2014 09:16 |

Reitings 39
Reģ: 10.07.2014
Minci - klubs ir Rīgā, fakts par Jelgavu arī nav īsts :) Bet ļoti līdzīgs sporta klubs ir arī Jelgavā, bet tur iekšā var vieglāk tikt - jamaksā konkrēta naudas summa+ja esi zināms - tā teikt ne uz peļņu balstīts klubs
11.07.2014 11:59 |

Reitings 14
Reģ: 03.06.2014
Little_lady, Tu šeit piereģistrējies tikai tāpēc, lai pasūdzētos? :)
Es uzskatu, ka vainīgas ir abas puses, jo ne vecākiem, ne autorei nevajadzēja būt tik skarbiem. Un, kas tas vispār par sviestu ar to darbu un mājām? Ja, jau taisāt istabu Tava drauga mājā, tad ej un dzīvo tur jau tagad! Cik ilgi Tu taisies baidīties un kautrēties? Ar tādām īpašībām nekur tālu netiksi!
Bet, atgriežoties pie sākuma.. Strīdēties par skapīša atslēgu - nopietni? Ja Tev tā d-grāmata tik ļoti bija svarīga, tad varēji to paņemt no skapīša un miers, lai mamma dara tālāk ko grib.
Pati minēji, ka drīz paliks 20, nu tad, saņem sevi rokās beidzot un nokārto visu!
11.07.2014 21:42 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Uzreiz jau varēja pateikt, ka izdomāts, it īpaši tad, kad pateica, ka guļ uz saliekamās gultas, bet viņas istabas durvis ir aizslēgtas, un nav ne jausmas, kas tur notiek. Jā, davai. :D Bet par lietu.. nu bāc, man no sirds žēl meitenes, kas no vecāku mājām aizgājušas jau pirms vai tūlīt sasniegušas pilngadību, strādāja un dzīvoja kojās. Bet kāda velna pēc jums ar to sāpi jābāžas katrā diskusijā? Man patika vienas meitenes rakstītais - nu ja, vienīgais risinājums jau ir kojas, Un tā arī ir. Katrā šāda veida diskusijā - kojas, kojas, kojas. :D Jā, un arī šoks par to, ka ja vecāki nodrošina ar jumtu virs galvas, ēdienu uz galda un vēl darbu - tad tas ir viss, svētlaime, vecāki rūpējas un gādā par bērnu. Un vēl kāda pa visu uzrodas ar jautājumu, kas tev, preilene, nepatīk? Nu bāc. Sviests!!!!
12.07.2014 17:14 |

Reitings 443
Reģ: 11.05.2014
Mani arī mulsina šajā diskusijā izteiktais viedoklis, ka bērnam ir jābūt neiedomājami pateicīgam jau vien par to, ka vecāki viņu 18 gadus barojuši, nodrošinājuši ar nepieciešamo, skolojuši un, galu galā, snieguši jumtu virs galvas. Bet vai tās nav elementāras cilvēka vajadzības? Šķiet, ka bērnu tomēr rada divi pieauguši cilvēki, kuri apzinās, ka viņiem būs turpmākos gadus jāapmierina bērna pamatvajadzības.

Cieņa gan vecākiem, gan bērnam ir jāizpelnās. Ja vecāki regulāri pazemo un apspiež bērnu, tad par kādu cieņu var būt runa? Kādēļ ir "pieklājīgi" jāsēž un jāklausās pārmetumos, kamēr paralēli bojājas nervi un krītas pašvērtējums? Konstruktīva kritika ir kas savādāks, kā arī ir daudz veidi kā to pasniegt, lai neaizskartu otru.

Es neuzskatu, ka ģimenē jāvalda armijas cienīgam režīmam, kurā bērns pēkšņi zaudē cilvēka statusu.
12.07.2014 17:48 |

Reitings 205
Reģ: 21.02.2014
Mani arī mulsina šajā diskusijā izteiktais viedoklis, ka bērnam ir jābūt neiedomājami pateicīgam jau vien par to, ka vecāki viņu 18 gadus barojuši, nodrošinājuši ar nepieciešamo, skolojuši un, galu galā, snieguši jumtu virs galvas. Bet vai tās nav elementāras cilvēka vajadzības? Šķiet, ka bērnu tomēr rada divi pieauguši cilvēki, kuri apzinās, ka viņiem būs turpmākos gadus jāapmierina bērna pamatvajadzības.

Cieņa gan vecākiem, gan bērnam ir jāizpelnās. Ja vecāki regulāri pazemo un apspiež bērnu, tad par kādu cieņu var būt runa? Kādēļ ir "pieklājīgi" jāsēž un jāklausās pārmetumos, kamēr paralēli bojājas nervi un krītas pašvērtējums? Konstruktīva kritika ir kas savādāks, kā arī ir daudz veidi kā to pasniegt, lai neaizskartu otru.

+++

Tāpat es nekādi nevaru piekrist šeit paustajam - vecāku māja, jāievēro viņu noteikumi. Man vecāku māja vienmēr bijusi arī mana māja. Pat tagad, kad nedzīvoju ar viņiem kopā.

Bēdīgi, ka tik daudzas te aizmirst, ka bērns arī ir cilvēks.
12.07.2014 20:48 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
No pieredzes varu teikt, ka "mana māja, mani noteikumi" ir apbrīnojami bērnišķīga un neproduktīva taktika. Bērns nav pieaudzis cilvēks ar jau izveidojušos pašvērtējumu, vērtību sistēmu utt. Šāda pieeja atstāj bērnam rūgtu "dari, kā es gribu, vai (kā teiktu S80) PN!" sajūtu. Es, piemēram, nejutos sevišķi labi savā pašas dzīvoklī un spēju pieņemt to kā mājas tikai tad, kad jau daudzmaz nostabilizējās domāšana un iemācījos neņemt pie sirds negācijas. Dzīvojot ar draugu, nekad nav bijis tās "svešuma" sajūtas kā bija vecajās mājās.
12.07.2014 20:56 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Elizabete
+++
Tas taa ir taapeec, ka vecaaki beernus grib, jo taa vajag ( sabiedriibas spiediens vai citiem arii ir). Un tad ir tikai pienaakums pret beernu ( ko pauzh nodroshinot fiziskaas pamatvajadziibas), bet nav miilestiibas. Taapeec daudzi beerni aiziet prom neatskatoties.
13.07.2014 11:11 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nevar nepiekrist helloandbye rakstītajam.
Es vispār nesaprotu, vai tad tie bērni uzrodās no zila gaisa? Cik nu es zinu, bērns ir vai nu apzināti, vai nejauši :D, bet tomēr pašu vecāku radīts, līdz ar to nesaprotu kā var pēkšņi, tiklīdz meita/dēls sasniedz tīņa vecumu sākt pret to izturēties kā pret kaut kādu īrnieku un neko vairāk, kuram nepārtraukti atgādina, ka tās nav tavas mājas. Kā jau te kāda rakstīja, kā tad sanāk, tam bērnam vispār māju nav??? Skumji, ka daudziem ir tik melnbalta domāšana un uzskata, ka var vai nu tikai izlutināt, vai izturēties kā pret mēslu, jo pasaulē patiesībā ir arī citas nokrāsas it visam, tajā skaitā arī tam, kā var audzināt savus bērnus. Ir ļoti, ļoti daudz sliktu vecāku, par ko arī liecina tas, ka apkārt klīst tik daudz depresīvu, nepārliecinātu par sevi, kompleksainu cilvēku ar visādām psiholoģiskām problēmām. Diezgan viegli ir pazīt cilvēku, kas nāk no mīlošas ģimenes kurā valda savstarpēja cieņa un saticība.
13.07.2014 11:22 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Izklausās nereāls stāsts, bet kas zin. Vecāki ir dažādi, bet kaut ko šitādu es nevarētu iedomāties. Atslēgu dēļ dzen prom no mājas, atlaiž no darba. Šķiet nereāli.

Tomēr ja tā tiešām ir noticis, tad tavā vietā izstāstītu drauga vecākiem un lūgtu palīdzību, iesākumā pameklētu pagaidu darbiņu, lai ir kaut kādi ienākumi.
13.07.2014 11:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits