vecāku nostāja

Reitings 39
Reģ: 10.07.2014
Sveiki visām, ir pienācis tāds brīdis, kad nezinu, ko darīt.
Man ir 19, drīz paliks 20. Studēju, un visu laiku piestrādāju tēva uzņēmumā.
Pirms 3 dienām pirms darba no rīta ar mammu sanāca kaut kas līdzīgs strīdam, viņa man lika atdod vienu lietu(tā ir mana) - solīju jau pirms mēneša. Es skaidri pateicu - nē, iedošu pēc nedēļas, vēl kaut kas jāizdara. Mamma sāka kliegt, sapratu, ka labāk doties prom - piecēlos no brokastu galda un gāju prom, un uz manīm sāka bļaut arī tēvs ar tekstiem kā es varu ignorēt mammu, ko es iedomājos ( pretim neko neteicu) un tālāk sekoja- tu esi atlaista, tāda zanuda man darbā nav vajadzīga, atradīšu citu, likšu sludinājumu, vari tur vairāk nerādīties, nožēlosi ja spersi savu kāju. Aizskrēju uz savu istabu un raudāju. Visu dienu pavadīju savā istabā, vakarā meiģināju iet ar mammu runāt - neveiksmīgi. Nākamjā dienā no rīta pamodos, atkal asaras acīs, jo nojautu, ka trakākais tikai sekos. Pēc 3h zvans no mammas - ja neiesi rakstīt atlūgumu, tad smagi nožēlosi, uz darbu neej bez iemesla, es atbildēju, ka tēvs taču mani atlaida un tādos gadījumos man atlūgums jāraksta nav, tad viņa jautāja vai taisos te dzīvot uz viņu rēķina es teicu ka atradīšu darbu. Nākamā dienā atkal zvans ap 11 - ja tūlīt pat neieradīsies darbā, tad tavas mantas būs izmestas pa logu, teicu, ka izvākšu vsas un iešu citur( es diemžēl nespēju ierasties darbā, jo mājās tēvs mani ignorē, un ne reizi vien ir izlamājis visu priekšā( bieži vien es neesmu iesaistīta pat tur), tāpēc bija bail, ka neatkārtojas tas pats). Teicu ka meklēšu citu darbu - mamma paziņoja ka iznīcinās mani, zvanīs visur un teiks cik es slikta darbiniece esmu bijusi. Pēc stundas man atnāk sms ar cenām, kas man jāmaksā dzīvojot šeit - 100 eur īre, 1/3 komunālie, un ēst jāpērk vai nu pašia vai 1/3 no ēšanas naudas jāpiemet un 1/2 komunālie - jo es visvairāk tērejot elektrību un h2o. Loģiski, ka bez darba nevaru atļauties, pat ar darbu ne - mana alga bija 250 eur mēnesī ( pelnu vidēji 2-3x nekā jebkurš cits darbinieks). Praktiski tagad mani met no mājas arā, jo liekēdis nav vajadzīgs, pirmdien atkal brauc uz ārzemēm prom un tad atslēga būs jāatdod.
Vienīgais variants ir pārcelties uz drauga vecāku māju, bet viņš no ārzemēm atpkaļ būs tikai pēc vairāk kā nedēļas un man kauns viņa vecākiem teikt kas par lietu.
Vispār ļoti pārdzivoju, Jo šis bija mans vienīgais darbs ( nedēļu pirms man palika 18 gadi vecāki pateica, ka nedos vairāk ne kapeiku, ka ir jāmeklē darbs vai jāstrādā pie tēva).
Tātad no vecākiem naudu neņemu jeb man nedod, pirms gada netiku augstskolā budžetā - tētis samaksāja. Šorīt no rīta viņi to uzzināja - mamma teica, tev tēvs par augstskolu maksāja un vēl algu, kā tev nav kauna tagad šādi rīkoties. Bet es uzskatu, ka mana rīcība nebijatik traka..
Praktiski darbā esmu bijusi priekšzīmīga, tāpēc nesaprotu kāpēc tēvs jauca darba ar ģimenes lietām...

Pašlaik nezinu, ko lai dara. Varbūt kādi ieteikumi?
10.07.2014 09:16 |

Reitings 766
Reģ: 29.01.2009
man šķiet, ka šī tēma ir jāslēdz..

meitene kā aizgāja uz darba interviju tā pazuda :D :D :D
10.07.2014 15:15 |

10 gadi
Reitings 10290
ko tā meitene TĀDU ir izdarījusi??
10.07.2014 15:17 |

Reitings 766
kurš saka, ka viņa ir izdarījusi kaut ko TĀDU !?
10.07.2014 15:20 |

Reitings 1493
Nu... Es nezinu, staltās un tolerantās lēdijas,
Jums tiešām apjausma par pasaules lietu kārtību un to, cik krietnam un pateicīgam cilvēkam saviem vecākiem jābūt, atnāca 19-20 gadu vecumā???

Par to,
kā pareizi jārisina strīdi
kādai cieņai a priori jābūt pret vecākiem
kā 100% jātur savi solījumi (par muļķīgu skapīti, pēc kura, kā saprotu, tai mātei nav reāla nepieciešamība, savukārt meitenei tā ir vienīgā vieta, kur glabāt personīgās mantas)
kā jau 18 gadu vecumā jābūt tik pašpietiekamai (lai gan jau var izlasīt, ka meitene ir nedroša, mazliet neuzņēmīgās raksturs varbūt vienkārši), lai mestos prom no mājām, kā kaut kas nepatīk, kā jāpelna, jādzīvo pašai..

Es visu no tā sāku apjaust laika gaitā, pamazām, uzsākot pašai savu lielo dzīvi, prom no mājām.
Lieliski, ja jūs tik morāli staltas esat jau šūpulī piedzimušas. Bet bērni ir tāpēc, lai viņi arī pieļautu kļūdas, tomēr ģimene viņus atbalstītu tāpat. Tāpat otrādi - bērni arī saviem vecākiem piedod putnus galvā, sadzīvo ar tiem (ko es tā saprotu, ka arī meitene tomēr meklēja atvainošanās un izrunāšanās iespējas, bet palika neuzklausīta).
10.07.2014 15:21 |

Reitings 1873
Nozākāšana, saukšana meitu par resnu, neglītu ir normāli>? Tas taču sāp vēl vairāk kā pēriens, turklāt iesēžas apziņā kā taisnība, tātad zems pašvērtējums garantēts. Mani audzināja stingri, bet ne reizi vecāki nav teikuši,ka esmu resna, neglīta.
Es autores vietā saņemtos un ietu pie drauga vecākiem,ar saviem vecākiem kādu laiku nekontaktētos,līdz norims viss.
10.07.2014 15:24 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
kā 100% jātur savi solījumi (par muļķīgu skapīti, pēc kura, kā saprotu, tai mātei nav reāla nepieciešamība, savukārt meitenei tā ir vienīgā vieta, kur glabāt personīgās mantas)

20 gadu vecumā nesaprast, ka solījums ir solījums, tas jau nu nav normāli. To jau pamatskolā ir jāsaprot. Un ir vienalga, kas solīts - apsolīji, dari.
Viņai bija mēnesis laika tās mantas salikt citur. Pie kam, pati mammai skapīti apsolīja. Kas lika solīt? Kāpēc tad neteica nē?
10.07.2014 15:24 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Pilnīgi beztēmā - jums meitenes liekas normāls stāsts par skapīša pirkšanu sporta klubā (to es vēl varētu iedomāties, lai gan tā nenotiek sporta klubos, ko es apmeklēju), bet pēc tam skapīti tupina paturēt, lai gan sporta klubu sen vairs neapmeklē? Man liktos varen dīvaini, ja uz ģērbtuvēm ik pa laikam nāktu meitene, kas klubu neapmeklē, bet tikai savu dienasgrāmatu tur palasa.
Man tas skapīša stāsts liekas izdomājums.
10.07.2014 15:31 |

10 gadi
Reitings 10290
jute, nu, te meitene saka, ka klausītos pazemošanu, ja tas būtu penīts.
es nezinu, kas tāds ir jānodara bērnam, lai pret viņu tā iztaurētos.

bazars tāds, it kā meitene būtu aplaupījusi tēva biznesa kasi un narkotikas sapirkusi.
10.07.2014 15:31 |

Reitings 766
Cerise te daudz kas vairāk pēc izdomājuma izskatās
10.07.2014 15:32 |

Reitings 1493
Godīgi atzīšu, arī esmu no cilvēkiem, kas mazus, nenozīmīgus solījumus aizmirst vai atliek uz vēlāku laiku - tātad neizpildu. Nu tāds aizmāršīgs raksturs.
Ar laiku nāca vien apziņa par to, ka tad labāk konkrēti nesolu :D Izdaru, kad izdaru.
Nu laikam jāmirst nost, jo esmu nenormāls cilvēks :D
Wow, cik kategoriski.

Bet mātes un tēva attieksme atslēgas dēļ konfliktu risināt bļaujot, meitu saukt par zanudu un uzreiz atlaist no darba, jo, redz, no galda piecēlusies. O, jā, tas ir ļoti normāli :D

Laikam tāda ģimene... lai jau paši tiek galā, gan jau ir 100 un 1 lieta abām "frontēm", ko svešam nav iespējams izstāstīt.
10.07.2014 15:36 |

Reitings 39
Cerise - sporta klubs ir slēgatai auditorijai - jeb samaksājot tu tur tāpat netiksi! Tas nav no tradicionālajiem fitnesa lielajiem klubiem, iespēju tur iet var tikai nopelnīt, šajā gadijumā sporta klubs pieder vecāku draugiem - tikai tā tiku tur iekšā, es gāju sevi tur uzturēt formā, ja vēlējos varēju iegādāties skapīti - tīri atslēgas, sporta klubu neapmeklēju jau 5 mēn, ģērbtuvē gan ir ziņojums, ja kāda meitene vēlas skapīti tad lai man pazvana un par simbolisku samaksu dabūs atlsēgas. Lieta tāda, ka neviena nezvanīja un tā ar īpāris mantas tur stāvēja, vienkārši neaizgāju pakaļ.
10.07.2014 15:36 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es gan nedomaaju,ka autore ir kaut kur pie vainas. Vecaakiem vienkarshi nav pilns rublis. Un tikai tapec,ka ir berns,tas nenozime,ka ir jasezh pie galda,kur vinju apvaino. Es arii esmu piecelusies un aizgajusi prom,nu neko visi dzivi.

Ja tev ar drauga vecakiem ir labas attiecibas,tad ej pie vinjiem un ludz palidzibu.
10.07.2014 15:37 |

10 gadi
Reitings 10290
mani vairāk interesē, kas ar to istabu-tad sava istaba vai tikia kambaris kastēm, a????
10.07.2014 15:39 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
DaYa, nu nevar būt, ka tas ir vienīgais neturētais solījums un pirmais tāds gadījums no meitenes puses. Jau tas, ka viņa uzskata to par sīkumu, bet vecāki ne, norāda, ka viņai dziļi nospļauties, ko vecāki domā. Tātad attiecīgi - uz kliegšanu pati izprovacēja ar kārtējo gājienu.
10.07.2014 15:40 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Jocīgi vecāki, nu nav meitene izlutināta, apmaksāt augstskolu ja finanses to atļauj ir tikai loģiski un jaukt ,kā tēvs visu vienā katlā nav tālejoša politika vai tiešām vecāki nekad mūžā vairs negribēs runāt ar savu meitu?
10.07.2014 15:40 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
sporta klubs ir slēgatai auditorijai - jeb samaksājot tu tur tāpat netiksi! Tas nav no tradicionālajiem fitnesa lielajiem klubiem, iespēju tur iet var tikai nopelnīt, šajā gadijumā sporta klubs pieder vecāku draugiem - tikai tā tiku tur iekšā

Šo es nesapratu vispār, bet nu varbūt kāda vēl bez autores var šo apskaidrot. Augstākās sabiedrības klubiņš? Interesanti, kā var nopelnīt dalību tajā?
10.07.2014 15:41 |

Reitings 149
Reģ: 12.05.2014
Alexxa, tātad, pēc tavas loģikas - viena solījuma neturēšanas dēļ meiteni var pazemot, kliegt uz viņu, izmest no darba un ja viņi būtu iegāzuši viņai pa seju, tad tas tavuprāt, arī būtu normāli - viņa neturēja vienu solījumu, tātad ir pelnījusi pilnīgi jebkādas riebeklības savā virzienā?
Tu arī plāno savu bērnu saukāt par neglītu un resnu, audzināšanas nolūkos vai arī aurot uz viņu par katru mazāko pieļauto kļūdu, jo viņš taču to visu ir pelnījis?

Nav brīnums, ka ir sievietes, kas attaisno vīrieša vardarbību pret sevi vai skatoties no malas, kad kaimiņš sit savu sievu vai lamā viņu pēdējiem vārdiem - viss taču ir pelnīts. Varbūt viņš arī uzauga tādā ģimenē, kur par katru sīkumu bija pieņemts pazemot un tāpēc turpina tā darīt.
Vājprāts kaut kāds. Labi, ka mani vecāki nepiekopa šādas audzināšanas metodes, bet kaut kā viņiem tāpat izdevās mani izaudzināt pietiekoši atbildīgu, saprātīgu un es viņu cienu.
10.07.2014 15:42 |

Reitings 177
Reģ: 06.07.2014
Draugu klubiņš, bet tajā strādāja mamma. Kā to saprast, kintekstā ar to - ja ko vajag, la zvana man???
10.07.2014 15:43 |

Reitings 39
VISĀM DISKUSIJAS DALĪBNIECĒM

Stāsts speciāli tika veidots haotiski, detaļas ir izrautas no manas dzīves - sporta klubs, remonts pie drauga, algas lielums, vecāku pārmetumi - bet pārspīlēti. Pārējais ir ļoti tuvas draudzenes stāsts, ļoti skumji tas beidzās.
Esmu studente, un pa vasaru taisu darbu - parādu, psiholoģijā, kā cilvēki reaģēs uz šādu diskusiju, vai pielīdzinās sev, uzspiedīs citiem savu taisnību, vienkārši meklēs kašķi, iedziļināsies stāstā, centīsies reālu palīdzību sniegt... lai gadijumā kāds neatpazītu draudzenes skumjo stāstu ieliku dažas maldinošas detaļas, un pašu skumjāko nepateicu.

NECERĒJU UZ TIK LIELU MATERIĀLU, UN TĀ KĀ ŠODIEN COSMO MĀJAS LAPĀ IEGRIEZOS OTRO REIZI, TAD ESMU ŠOKĒTA, CIK DAUDZ MEITENES IEDZIĻINĀJĀS UN CENTĀS MORĀLI ATBALSTĪT!!!

paldies
10.07.2014 15:45 |

Reitings 766
viena solījuma neturēšanas dēļ meiteni var pazemot, kliegt uz viņu, izmest no darba un ja viņi būtu iegāzuši viņai pa seju, tad tas tavuprāt, arī būtu normāli - viņa neturēja vienu solījumu, tātad ir pelnījusi pilnīgi jebkādas riebeklības savā virzienā?

nu ja jau vecāki tā saceptos, tad ne jau dēļ viena solījuma un vienas aiziešanas no galda..
10.07.2014 15:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits