Karsts ūdens un trauku mazgājamais līdzeklis un švammīte ar raupjo malu.
Ar Skaidru un metāla švammi uzmanīgi - tā lieliski var saskrāpēt trauku virsmu.
Zini, kas vēl varētu būt labs, ja šis nav okey? Sērskābe, tikai neko ar rokām neaiztiec un uzmanīgi apejies. Iemet tai šķīdumā katlus un tad ar kādu kātu ķeksē laukā un skalo. Tikai bez rokām! :)
Laviize, nu, piemēram, metāla katliņš ar saskrāpētu ārpusi nekas skaists nav.
Es pēc pieredze saku :D Bērnībā esmu tā mazgājusi. Švīkas paliek un ir neatgriezeniskas.
Man šķiet, ka traukus vajag vienkārši iemērkt karstā ūdenī ar parasto mazgāšanas līdzekli uz ilgāku laiku (uz nakti). Drogās un pārtikas veikalos ir nopērkams SANO līdzeklis, kas ir uz sārma bāzes un ir domāts plīts virsmas un cepeškrāsns tīrīšanai. Melnā iepakojumā ar dzeltenu smidzinātāju
. Riktīgi kreptīgs. Nomazgā visu, bet to nedrīkst lietot alumīnija traukiem.
Zinu, ka var mērcēt citronskābē :D
1x aizmirsu,ka katliņā ir ūdens un tad, nu 2-3h pavārījās, kamēr viss kļuva melns :D
nu, neko, ņēmu tualetes mazgājamo - Bref :D un pāris sekundēs spīdēja un laistījās kā jauns :)
Es beržu ar abrazīvo lupatiņu, kas paredzēta automehāniķiem, lai kasītu rūsu no auto. Labāku lupatiņu nevienā veikalā neesmu redzējusi, neatstāj nekādas švīkas un bez lielas piepūles viss piedegums nonāk nost. Tikai neprasiet, kā to lupatu sauc, nav ne jausmas.
Ja ir ļoti piekaltuši, pieķepuši tauki, tad tos var viegli dabūt nost, ja sākumā to taukaino virsmu "pamazgā" ar eļļu, tad viegli ar švammīti un trauku mazgājamo līdzekli var izmazgāt :) Tā nekas nav traki jāberž vai jāskrāpē.