Formāli tas nav asinsgrēks. Kā Ervins raksta - pat brālēni māsīcas var precēties, lai gan tik tuvas radniecības saites starp laulātajiem nav apsveicamas kaut vai no ģenētikas viedokļa. No otras puses - Austrālijā veikts pētījums par ģimenēm, kurās laulātie ir tuvu radniecīgi (2.-3. pakāpe) un zinātniekiem par pārsteigumu izrādījies, ka ģenētisko noviržu šo ģimeņu bērniem sastopams tikai nedaudz procentos vairāk kā ģimenēs bez savstarpējas radniecības.
Kā pati jūti un vai radi nenoēdīs bez sāls.
Ja paskatās ka agrāk brālēni un māsīcas precējās tikai tā ( aristokrātiem) un baznīca arī neiebilda.
Trešā pakāpe nav tik traki, bet ja plānojat bērnu tad vajag iedzimtās kaites pārbaudīt vai nav sakritību, citādi iespējamas pataloģijas.
Man šķiet, ka tas būtu asinsgrēks.
Dionysus, jā kādreiz precējās monarhi, lai uzturētu savu aristokrātisko atzaru un nepiejauktu svešas asinis, bet vispār Romā no antīkajiem laikiem māsas ar brāļiem arī kopojās.
Pff, bet mūsdienas, atliek padomāt uz kurieni tā zemeslode griežas... :D
Un viņiem nebija seksa. Bērnus iznēsāja surogātmātes.
Abu kopīgs bērns bija ļoti svarīgs lai turpinātu dzimtu. Tāpēc jau tuvi radinieki precējās lai saglabātu dzimtas "tīrību" Ārlaulībā dzimušos bērnus neņēma par pilnu un sāncenši to varēja gāzt pierādot ka viņš nav dzimtas mantotājs.
Man šķiet, ka autore ar tēmas nosaukumu jau pati atbild uz jautājumu, vai tas būtu vai nebūtu asinsgrēks, jo, ja pati tā neuzskatītu, nerastos šāds jautājums, tikai kā pēdējais salmiņš tiek jautāts cosmo viedoklis, meklēta tāda kā "atļauja", ka nav. Var jau, protams, uzskatīt, ka tas nav nekas slikts, es, piemēram, tik tālus radiniekus laikam pat nepazīstu.., tomēr vai gadījumā, ja šie attālie radinieki saiet kopā, tomēr netraucēs apziņa, ka tomēr esat no viena ciltskoka...
Un tad cilvēki brīnās kur rodas tās nepatiesās intrigas,es nekur nēsmu pieminējusi ka kko gribētu,tas bija kā piemērs,kā jau teicu īsti neizprotu cik tālu stiepjas tas asinsgrēks..
Bet paldies par atbildēm,vairums sliecas uz to ka ir zaļā gaisma :)
BlackAss, es neko sliktu nevienā komentārā par Tevi neizteicu, es tik par sevi te mazliet pasapņoju un man tagad mazliet kauns, ka Anete atklāja visiem to manu noslēpumu!
Jeb kurā gadījumā, lai Tev izdevusies un skaista diena! :) :D
Asinsgrēks kaut kāds baznīcas izdomājums....
citāts no luteranidzivibai.lv
Asinsgrēks ir dzimumsakari starp tēvu un viņa meitu, vai tēvoci un brāļa vai māsasmeitu, utt.
Utt. - tas laikam domāts arī mātes znota kaimiņa dēla meitas meita :D
Ja patīk brālēns tik uz priekšu būs simtreiz labāka izvēle, kā kaut kāds kretītns no kāda tusa :D Nekas ļauns tas nav un nosoda tikai puritāņi :D un vecas tantes :D
ja ir grēks. nu padomā tava vecvecmamma dzemdeja tavu vectevu un vina māsu...masa dzemdeja delu.Te pat nav divu domu. un neražojat bernus, būs kropļi.Jūs rit vienas asinis... Kas veču maz uz pasaules?
Turklāt asinsgrekam ir medicīnisks pamatojums. Bērni dzimst kropļi. Tu vispar kaut ko jēdzigu kaut vienreiz ervin vari pateikt? Jeb tev zinašanu pilniga nulle?