Ģimenes plānošana

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ietekmējoties no tēmas par grūtnieci, kura izšķīrusies ar savu draugu, aizdomājos, kādēļ mūsdienās tik daudzi jaunieši (un ne tikai jaunieši) vieglprātīgi izturas pret kontracepcijas un ģimenes plānošanas jautājumiem.
No man pazīstamajiem vīriešiem aptuveni trešdaļa kā drošu kontracepcijas metodi izvēlas pārtraukto dzimumaktu. Daži to piekopj pat kopā ar visai nepazīstamām partnerēm. Uz jautājumu, vai tiešām viņus nebiedē iespējamās sekas, parasti saņemu atbildi, ka viņi zinot, ko dara, vai partnere nevēlas lietot "tabletes", bet prezervatīvi taču esot kā "ziedu smaržošana cauri gāzmaskai".
Zinot daudzu vīriešu pašpaļāvīgo dabu, gribētu pajautāt sievietēm, kādēļ viņas akceptē šādu "ģimenes plānošanas" modeli? Ja sieviete iebilst pret hormonālās kontracepcijas lietošanu, kādēļ neuzstāj uz citām metodēm?
La arī kopējam abortu skaitam Latvijā ir tendence samazināties, tomēr šis rādītājs vēl joprojām ir relatīvi augsts. Manuprāt, pareizāka rīcība ir izsargāšanās, nevis vēlāka seku likvidēšana ar aborta vai glābējsilītes starpniecību.

Neesmu "trollis", vienīgi izsaku savu viedokli.
06.07.2014 13:18 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
butiba sieviete jut zemapzinas limeni,ka negrib virieti par potencialo berna tevu,tapec ari vislaik izsargajas.ja atlaujas partraukto,tad sava zina akcepte.es seit runaju par iz-ne-izsargasanos attiwcibas esot,nevis vienas nakts sakariem.

Nepiekrītu, nu nav visas vienādas ;)
07.07.2014 10:48 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Pirmkārt jau ar pārtraukto dzimumaktu nevajadzētu nodarboties ar mazpazīstamu cilvēku, tieši tādēļ, ka tu nezini kas viņam var būt vai nebūt. Turklāt ja puisis piekopj tādu dzīvesveidu, kā maina partneres, tad nu tas vispār ir galīgi garām!
07.07.2014 10:48 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Pats nezinot kā ir nodzīvot dzīvi bez bērniem, tu apgalvo, ka visi būs vientuļi un nelaimīgi vecumā, un visi, kuriem ir bērni būs aprūpēti un mīlēti, un vientulību nepazīs! Apgalvoji, ka visi, kas šobrīd negrib bēnus, noteikti pēc 10 gadiem tos sagribēsim! Apgalvoji arī, ka pilnīgi laimīga ģimene var būt tikai tad, ja ir bērni!

Saku ka ar gadiem cilvēka domas un uzskati mainās (protams ir izņēmumi) Bioloģiskais cilvēka vecums paliek lielāks un vēlme veidot attiecības, ģimeni arī pieaug. Tā ir lielākai daļai cilvēku. Arī man zināmiem lielākoties tas tā ir. Apmēram no pusmūža zināmiem 10-15 cilvēkiem, tikai 1-2 ir bijuši bez attiecībām vai bērniem. Es arī nerakstīju visi ( lielākā daļa, vairums, praktiski).
Izņēmumi pastāv vienmēr.

Citādi pasaule būtu izmirusi.
07.07.2014 10:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!