Skarbai Dāvids

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Manuprāt, viņš izsakās skarbi, bet patiesi, labs raidījums sanācis, žēl, ka Kas Jauns nav pievienojuši pilnu video. ;)

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/158430/salasnas-un-idioti-pie-varas-modes-makslinieks-davids-skarbi-izsakas-par-politikiem-video
04.07.2014 10:50 |

Reitings 6407
Par procentiem kļūdījos, to varu atzīt. Jo izlasīju, ka nevis 5-7 darbos, bet 5-7 procentos. Gadās. Domā, ka visi, kas zog, tiek pieķerti?

Arī 5-7% ir salīdzinoši zems cipars. Lūk, mēs nonācām pie kopsaucēja, ka cipars nav nemaz tik liels kā Tu sākotnēji teici.

Es nedomāju, es balstos uz savu pieredzu un konkrētiem faktiem.
Zinu cilvēku, kas ir pircis darbu, bet ar plaģiātiem nav bijusi saskarsme, jo man apkārt esošie cilvēki ir zinātkāri un neapzog sevi.

Man ļoti patīk šī frāze:
"Plaģiātisms nesākas universitātē, bet skolā, kur visai izplatīta prakse ir "izgriezt/līmēt" pieeja dažādu referātu gatavošanā."

Cilvēki dara to ko jau ir pieraduši darīt un nevajag, tāpēc teikt, ka daudz ir neliešu. Jā, ir zināms procents, bet tie nav ne tuvu milzīgi %.
05.07.2014 00:47 |

Reitings 139
Reģ: 13.06.2014
Alexxa, bet darbu salīdzināšans programmas šeit tā arī strādā. Tad uzraksti, lūdzu, kā tad tās strādā. Tiek ņemti darbi un salīdzināti ar datubāzi. Vai nu tas būtu tiešais teksts vai arī atsauču līdzība. Kā tad savādāk? Kurā vietā tu secinājumos paud savu viedokli? Kādu viedokli? Raksti par android un secini, ka android ir labs un foršs, un patīk labāk nekā iOS? Nē, taču. Vienkārši raksti, ka android ir operētājsistēma un tā darbojas uz linux kodola, utt. Par to, ka liekot atsauces uz ārzemju darbiem, tavs darbs būtu plaģiāts, es nerakstīju. Rakstīju tieši otrādāk - ka ņem darbu, bet atsaucies uz kaut ko citu. Tas, ka secinājumiem ir jābūt pārliecinošiem un visādi citādi labiem, ir tukša muldēšana, jo tas kādiem tiem jābūt, ļoti bieži neatbilst tam, kādi tie ir.
05.07.2014 00:51 |

Reitings 6407
Nu bet tad parādi

Parāde būs 1.maijā. Feilenīt, mūsu saruna ir beigusies, jo Tev visu vajag parādīt, pati nevarēji man neko parādīt. Žēl, ka tā.
05.07.2014 00:51 |

Reitings 139
S80, es nevienā vietā neteicu, ka plaģiātisma procents ir šausmīgi liels. Es teicu, ka tā ir liela problēma, kam apstiprinājumu gūsi arī rakstos, ko citēji.
05.07.2014 00:52 |

Reitings 6407
Pētījumi tiek veikti par Latvijas darba tirgu vai kādu citu jomu Latvijā, tāpēc arī loģiski, ka tas pieķerto procents ir augsts.

Un kas tas tāds? Kas to rakstīja, ja ne Tu?
05.07.2014 00:57 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Tad uzraksti, lūdzu, kā tad tās strādā

Šo skaidrojumu te daudziem kārotos... Tas, ko Tu aprakstīji ir tieši tas, ko es minēju, kā mūsdienās neaktuālu. Ja Tev nav zināšanu tajā, kā strādā filtrēšanas (Nevis meklēšanas - nav 100% viens un tas pats), tā nav mana problēma. Nezinu, kādu jomu studēji Tu, taču redzu, ka ar tehnoloģijām tai sakara nav.
Tas, ka secinājumiem ir jābūt pārliecinošiem un visādi citādi labiem, ir tukša muldēšana, jo tas kādiem tiem jābūt, ļoti bieži neatbilst tam, kādi tie ir.

Tas, kādiem tiem ir jābūt, tā ir teorija. Tas, kādi tie ir, tā ir prakse. Pēc teorijas teorija un prakse ir viens un tas pats. Praksē tā nekad nenotiek. Un secinājumu saturs attiecīgi ir nevis kvalitatīvs, kā tam būtu jābūt, bet atbilstošs vidēja bikšu deldētāja līmenim. Nav jau tā, ka šāds dabs nav spējīgs saņemt nekādu vērtējumu, taču pie laba vērtējuma ar tādu netikt.
05.07.2014 00:57 |

Reitings 139
Šo skaidrojumu te daudziem kārotos... Tas, ko Tu aprakstīji ir tieši tas, ko es minēju, kā mūsdienās neaktuālu. Ja Tev nav zināšanu tajā, kā strādā filtrēšanas (Nevis meklēšanas - nav 100% viens un tas pats), tā nav mana problēma. Nezinu, kādu jomu studēji Tu, taču redzu, ka ar tehnoloģijām tai sakara nav.

Bet savādāk jau nav iespējams. Teiksim tas plaģiātisma noteicējs skatās biežāk lietotās frāzes, bet tulkojot no svešvalodas jau tas viss pazūd.

Un kas tas tāds? Kas to rakstīja, ja ne Tu?

Lieki piekritu tev, ka 5-7% nav augsts skaitlis, bet, īstenībā, jau ir. Tu saki, ka plaģiātisms nav problēma, kam es nevaru piekrist.
05.07.2014 01:03 |

Reitings 7408
Bet savādāk jau nav iespējams.

Tava pieredze un iztēle neļauj iedomāties, ka varētu būt arī citi veidi. Taču tādi ir un nākotnē būs vēl vairāk.
05.07.2014 01:08 |

Reitings 139
Tā tu raksti, bet es saprotu, kas ir cilvēka tulkots teksts un pielabots teksts (lai neizskatās kopēts) un cik daudz var atklāt datorprogramma. Nemaz nepieminot to, ka Latvijas augstskolās jau nemaz nav tādas sistēmas, ka darbus salīdzinātu ar darbiem citās valodās.
05.07.2014 01:12 |

Reitings 6407
Lieki piekritu tev, ka 5-7% nav augsts skaitlis, bet, īstenībā, jau ir. Tu saki, ka plaģiātisms nav problēma, kam es nevaru piekrist.

Nu, paga, Tu tikko teici, ka neesi teikusi, ka augsts procents, parādīju, ka esi un Tu atkal maini savu viedokli. Tad kā tur īsti ir? Tad ir tas augstais procents vai nav? Lūdzu, pamato, kāpēc.
05.07.2014 01:15 |

Reitings 139
Nu tā arī teicu, ka lieki piekritu tev un procents ir augsts. Nav jau jēgas tev rakstīt par to, ka tie ir tikai pieķertie darbi, jo tu jau atkal kaut ko par bērnudārziem rakstīsi. Nav jau problēma pieķert tos, kas kaut ko rakstījuši ir vispār bez atsaucēm, bet tu man pati liki paskaidrot, kāpēc ir grūti pieķert plaģiātismā darbu, kas ir tulkots no citas valodas un es tev arī atbildēju, ka šobrīd Latvijā tas, principā, ir neiespējami.
05.07.2014 01:18 |

Reitings 7408
bet es saprotu, kas ir cilvēka tulkots teksts un pielabots teksts (lai neizskatās kopēts) un cik daudz var atklāt datorprogramma.

Un kādā jomā tad lūdzu ir Jūsu diploms, cienītā Alise, ja reiz zināšanu IT jomā nav, bet tas, ko jūs spējat izdomāt un saprast, skaitās arguments?
Kādas sistēmas ir Latvijas augstskolās, Jūs nemaz nezināt, madam. Tas jums tā liekas, ka latvieši ir vidusmēra tautiņa tehnikas attīstības jomā:
1. Latvijā ir viens no ātrākajiem interneta pieslēgumiem pasaulē.
2. Vieni no pasaulē atzītākajiem lietotājam pielāgojamajiem rūteriem - Mikrotik, ir izgudroti tepat Latvijā.
3. Mūsu puikas ir liela daļa no tās komandas, kas rada vienu no pasaulē populārākajām spēlēm - WOW.

Šie jaunieši mācījās mūsu pašu skolās un tām skolām ir atstājuši savu ieguldījumu. Tas, ka Jums nebija šādas informācijas, nepadara šo par spēkā neesošu.
05.07.2014 01:21 |

Reitings 139
Alexxa, bet taču šogad tieši ziņās stāstīja, ka Latvijas augstskolas ievieš sistēmu, kas salīdzina darbus ar citām Latvijas augstskolām. No tā arī izriet, ka darbi netiek salīdzināti ar ārzemju augstskolām.
05.07.2014 01:24 |

Reitings 6407
Atkārošana zināšanu māte. :D :D :D

Jautāšu vēlreiz:
Nav vienkārši ko nozagt no ārzemju avotiem.

Ko Tu sauc par nozagšanu? Kāpēc tad nav vienkārši nozagat no ārzemju avotiem?
05.07.2014 01:24 |

Reitings 7408
Alise, nav jau pirmais gads, tā ieviešana vienkārši turpinās.
05.07.2014 01:25 |

Reitings 139
Nav vienkārši, jo reti kurš ārzemju students rakstīs savu diplomdarbu par Latvijas likumdošanu vai par alkoholismu Latvijā.
05.07.2014 01:26 |

Reitings 139
Alise, nav jau pirmais gads, tā ieviešana vienkārši turpinās.

Bet tas taču ir loģiski, ka sāk ar vietējām augstskolām, nevis uzreiz ar ārzemēm. No tā arī izriet, ka darbi netiek salīdzināti ar ārzemēm. Pirmkārt, jau liela daļa augstskolu savus darbus nepublicē un ir jāslēdz līgumi, lai tiem vispār piekļūtu. Otrkārt, viss atduras pie valodas. Tas, ka jebkurai plaģiātisma noteikšanas programmai ir problēmas ar tulkojumiem nav taču noslēpums arī jums, IT madam.
05.07.2014 01:29 |

Reitings 6407
Nav vienkārši, jo reti kurš ārzemju students rakstīs savu diplomdarbu par Latvijas likumdošanu vai par alkoholismu Latvijā.

Un tas tad būtu vērā ņemamais arguments kāpēc nezog āremnieku darbus? Ha, ha...

Zini ir studenti, kas raugās tālāk par savu degungalu un rakstot riktīgu DD tiek iekļauta paules prakse, nevis tikai, kas notiek Latvijā.
05.07.2014 01:29 |

Reitings 139
Pasaules prakse par Latvijas likumdošanu? Interesanti...
05.07.2014 01:31 |

Reitings 6407
Pasaules prakse par Latvijas likumdošanu? Interesanti...

Alise, es nerakstīju par likumdošanu, bet vispār, nevajag piesiet man to ko neesmu teikusi. Es raugos plašāk, nevis kā Tu šaurā nišā.
05.07.2014 01:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits