Nepatīkams cilvēks

Reitings 74
Reģ: 26.11.2012
Sveikas, kas neguļ!
Gribēju uzcept vienu ašo šīsnakts tēmu...
Kā Jūs rīkotos, ja jūs savās kāzās ļoti negribētu redzēt savas māsas draugu (kopā ir nepilnu gadu)...man viņš liekas ļoti nepatīkams cilvēks un citiem arī nepatīk (izņemot māsu)... nu vnk drebuļi metas cik ļoti nepatīk... bet nu ielūgumu viņai devu atsevišķi... tad jau it kā drīkst ņemt otru pusīti...es nezinu ko darīt...
03.07.2014 02:52 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Izrunājies ar māsu un viņai mierīgi visu paskaidro. Ja man būtu tāda situācija, ka piemēram, mans vīrietis būtu idiots, kas nejēdz mēru un kāda mana draudzene man paskaidrotu, ka tāpēc nevēlas viņu savās kāzās, es saprastu. Jo tiešām - kāpēc viņai tīši jābojā sava īpašā diena?

jābūt bišķi arī "organizētam haosiņam" kāzās

Šis man riebjas. Vnk riebjas, ka daudzas kāzas mēdz pārvērsties par murgu, jo viesiem vnk nav nekāda respekta pret pāri. Šķiet daļa atvilkusies izkašķēties un taisīt drāmas. Kāzas primāri ir pāra svētki un ja pāris ir uzaicinājis cilvēkus būt blakus šajā dienā, tad ir jārespektē pāris.
Šeit bieži pavīd teksti, ka viesu(sieviešu) sarkanās vai spilgtās kleitas varot aizēnot līgavu. Bieži vien līgavu aizēno nevis tērpa krāsa, bet rupji viesi, kas nejūt mēru, kad dzer, kas sāk stulbus kašķus un aizmirst, ka viņi nav tajā pasākumā galvenie, galvenais ir pāris un viņi ir tikai lai svinētu kopā ar pāri. Nevis pāris ir piedeva viņu tusiņam.
Šajā gadījumā meitenei ir iespēja no tā izvairīties. Kāpēc lai viņa to neizmantotu? Kāpēc lai viņa nemēģinātu izvairīties no nepatīkamiem brīžiem? Kāpēc viņai jājūtas vainīgai, ka vēlas skaistus, mierīgus svētkus?

Var jau teikt, ka kāzās būsi tik pārņemta ar visu notiekošo, ka māsas draugu nepamanīsi, bet nu būsim reāli - cik daudzas no mums spētu mierīgi baudīt dienu, ja zināms, ka blakus ir cilvēks, kurš var veikt nezināmus un stulbus gājienus.

Mani smīdina teksti par to, ka nepamanīs. Kā var nepamanīt kādu, kas pārdzēries skaļi mauro pa visu telpu vai citādā veidā uzvedas skaļi un stulbi, un bojā visiem vakaru?
03.07.2014 16:11 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Ja jau visi pārējie tavi radi ir tik priekšzīmīgi un pareizi, tad ko satraucies par vienu urļiku? Izglītoti un audzināti cilvēki par tādu pasmaidīs un neliksies ne zinis. Tā kā neredzu kā viņš tavu balli varētu izpostīt ar savu nepiedienīgo runas stilu!!!

Piekrītu, ka māsa jāaicina kopā ar puisi, lai kāds viņš jums tur nebūtu. Cita lieta, ja nebūtu māsa.
03.07.2014 17:34 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kad es uzņemu viesus, maksimāli rūpējos par viņu labsajūtu un komfortu.
Kāzu ballīte ir tāda pati viesu uzņemšana.. tik greznāka un ar īpašāku iemeslu.
Tāpēc arī kāzās primārais, manuprāt, ir viesu labsajūta.. ja gribās, lai tajā dienā pasaule griežas tikai ap pāri.. tad vajag divatā precēties, atkritīs arī galda, vietas u.c. izdevumi :)

Es noteikti justu lielāku diskomfortu, ja mana egoisma dēļ, māsai būtu kreņķis vai aizvainojums..
Noteikti aicinātu abus, bet pirms tam saaudzīgi parunātu ar māsu un palūgtu.. lai viņa parūpējas, ka draugs nedzertu par daudz.. :)
03.07.2014 18:39 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Izrunājies ar māsu un viņai mierīgi visu paskaidro. Ja man būtu tāda situācija, ka piemēram, mans vīrietis būtu idiots, kas nejēdz mēru un kāda mana draudzene man paskaidrotu, ka tāpēc nevēlas viņu savās kāzās, es saprastu. Jo tiešām - kāpēc viņai tīši jābojā sava īpašā diena?
+
03.07.2014 19:42 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014

1. Ja māsai savs vīrietis šķistu idiots, diez vai viņa būtu ar viņu kopā. Tāpēc viņa nesapratīs, ko prasa līgava. Turklāt tas ir tikai līgavas un viņas vīra subjektīvais viedoklis, ka šis cilvēks nepatīkot viņiem un visiem pārējiem. Gan jau visiem pārējiem ir neitrālas emocijas - reizēm labas, reizēm sliktas, atkarībā no situācijas, kā jau pret visiem citiem cilvēkiem. Noteikti arī pati līgava un līgavainis reizēm citiem radiniekiem izsauc negatīvas emocijas, bet tāpēc jau viņi neignorēs viņu kāzas.
2. Neviens arī nevar apgalvot, ka cilvēks tiešām nezina mēru un veido strīdus. Strīdus neveido viens cilvēks, lai tie taptu uzturēti, tur ir jāpacenšas arī otrai pusei. Ja visi ir tik pieklājīgi un adekvāti, tad kāpēc piedalās strīda uzturēšanā? Labi, cilvēks sāk diskutēt, izsaka savu viedokli, kas pieklājīgajiem, sakarīgajiem pārējiem šķiet neadekvāts - kāpēc jāsāk tas apstrīdēt, pievērst tam tāda uzmanība, lai sāktos bezpriģels?
3. Tā kā es esmu bijusi kāzās, kur bija tikai šampanietis, vīns un tas pats ne tādos daudzumos, lai kāds noliktos gar zemi, bet, lai patīkami izbaudītu kopā ar maltīti vai saskandinātu ar jauno pāri. Jautājums tāds, ja jau visi citi tai kompānijā tādi nedzērāji un pieklājīgie, kāpēc kāzās būs tik daudz alkohola, ka tas vīrietis no tā spētu piedzerties?

Es nestrīdos, vnk paskaidroju to, kāpēc māsas vietā apvainotos.
03.07.2014 19:54 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es tad līgavas vietā apvainotos ja māsa nesaprot. Tās ir kāzas, jaunā pāra svētki.
03.07.2014 19:58 |

Reitings 11
Reģ: 03.07.2014
Es tad līgavas vietā apvainotos ja māsa nesaprot. Tās ir kāzas, jaunā pāra svētki.
++++ daarling, taa ir!
03.07.2014 20:01 |

Reitings 2267
Kāzas ilgst 1-2 dienas, dzīve - daudzus jo daudzus gadus. Ja kāds grib izrādīt necieņu pret savu māsu - lai jau, man gan svarīgāk būtu, lai māsā nekrājas aizvainojums un lai viņa manus svētkus var pavadīt kopā ar savu vīrieti. Cik kāzās esmu bijusi, pat vismazākajās (12 cilv. apmēram), tāpat jaunlaulātie ir aizņemti paši ar sevi, ar fotosesiju, apsveikumu saņemšanu un citu, bet viesi lielā mērā tomēr sarunājas viens ar otru.

Bet cik ģimeņu, tik scenāriju. :) Ja attiecības ar māsu jau tā sūdīgas, tad jau vienalga!
03.07.2014 20:06 |

Reitings 16391
Piekrītu, Nina viedoklim..
Es par savām kāzām noteikti priecātos, ja tajās būtu apmierināti viesi. Šaubos, vai mani pārņemtu pilnīga laimes sajūta, atceroties kāzas, kurās ļoti tuvs cilvēks sarūgtināts sēdēja.. vai arī vispār nebija ieradies!

Esmu apmeklējusi un palīdzējusi organizēt vairākas kāzu ballītes.. ticiet man, vissiltākās atmiņas man bija par tām, kurās vairāk tika piedomāts par viesiem.. ;)
03.07.2014 21:18 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Uzlūgtu māsas draugu pati, nevis atļautu māsai vest otro pusīti. Ideālā gadījumā uzsvērtu gan māsai, gan draugam aci pret aci, ka problēma ir uzvedībā pēc alkohola lietošanas. Teiktu (melotu), ka labprāt ielūgtu ar ABPUSĒJU norunu, ka nelietos alkoholu, un skaidri un gaiši pateiktu, ka citādi tiks izmests no kāzām. Un jau iepriekš pārliecinātos, ka ir kāds izmetējs gatavībā.

Ideāli - draugs tiks laipni ielūgts un drāma notiks tikai tad, ka viņš izdarīs izvēli cūkoties.
04.07.2014 00:22 |

Reitings 138
Reģ: 28.01.2014
esmu bijis krievu kāzos , mēs bijām tur 3 latvieši , es , Pecka un vēl viens krievelis, dabūjām pa muti kārtigi :(
04.07.2014 00:25 |

Reitings 149
Reģ: 12.05.2014
kāzās primārais, manuprāt, ir viesu labsajūta

Tad varbūt uzreiz katram viesim palūgt, lai iesniedz sarakstu - ko viņi vēlas kāzās redzēt, kādu mūziku, ko ēst, kas jāvelk mugurā pārim, kur visam jānotiek, kādam jābūt plānam. Tas tā - lai viņi jūtas apmierināti, sūds par pāra sajūtām un emocijām. Viesi taču ir galvenais un pārim nav jārūpējas par savām sajūtām šajā dienā, bet jāizdabā viesu iegribām. Tā ir viesu nevis pāra diena.

Manuprāt, nevienu kāzu apmeklējums nav obligāts. Es uzaicinātu tikai māsu. Pateiktu viņai, kāpēc tā un viss. Ja viņa nevēlas ierasties - neviens viņu nespiež. Pārim ir tiesības uz SAVĀM kāzām aicināt tik cilvēku, cik viņi vēlas un tos, kurus viņi vēlas.
Kādam kāzas ir tikai viena nesvarīga diena, kurā varot upurēties nākotnes vārdā, bet man kāzas būtu īpaša diena, kurā nevēlos negatīvas emocijas vai stresus par to, ko šoreiz izdarīs kāds nepatīkams elements un ja mana māsa nespētu respektēt manu izvēli, tad...žēl.
04.07.2014 00:39 |

Reitings 2267
.. kādu mūziku, ko ēst,..

Diezgan smieklīgi, bet visskaistākajās kāzās, kurās esmu bijusi, tieši tā arī notika. :D Kāzas bija internacionālas un mūzika tika pielāgota visiem visiem - gan vienas tautības, gan otras, gan trešās. Pirms kāzām jaunlaulātie katram viesim lika izvēlēties vienu no divām pieejamām ēdienkartēm.

Ja grib svinēt tā, lai nerēķinātos ar citiem, jāsvin divatā..
04.07.2014 01:09 |

Reitings 16391
nakts_nakts, es domāju, ka daudz ir atkarīgs no cilvēka kā tāda..
Manu īpašo dienu noteikti laimīgu padarītu tuvo un mīļo cilvēku prieks.. :)
Ir noteikti arī indivīdi, kurus iepriecināt spēj tikai pašu iegribu apmierināšana.. :)
04.07.2014 01:22 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Daudzas šeit ir aizmirsušās, ka radus neizvēlās un, ka ir jābūt kaut cik elementārai cieņai. Nevajag sabiezināt krāsas, garantēju, ja neuzaicināsi draugu vari atvadīties no labām attiecībām ar māsu, jo pāris ir vienots un, kas skar otru cilvēku, skar arī māsu. Ir jāievēro elementāras pieklājības normas, nevis jādala pāris. Nedomāju, ka viņš vēlēsies speciāli dzert un pazemot sevi - māsu kāzās. Atslābsti vnk.
04.07.2014 01:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits