Izrunājies ar māsu un viņai mierīgi visu paskaidro. Ja man būtu tāda situācija, ka piemēram, mans vīrietis būtu idiots, kas nejēdz mēru un kāda mana draudzene man paskaidrotu, ka tāpēc nevēlas viņu savās kāzās, es saprastu. Jo tiešām - kāpēc viņai tīši jābojā sava īpašā diena?
1. Ja māsai savs vīrietis šķistu idiots, diez vai viņa būtu ar viņu kopā. Tāpēc viņa nesapratīs, ko prasa līgava. Turklāt tas ir tikai līgavas un viņas vīra subjektīvais viedoklis, ka šis cilvēks nepatīkot viņiem un visiem pārējiem. Gan jau visiem pārējiem ir neitrālas emocijas - reizēm labas, reizēm sliktas, atkarībā no situācijas, kā jau pret visiem citiem cilvēkiem. Noteikti arī pati līgava un līgavainis reizēm citiem radiniekiem izsauc negatīvas emocijas, bet tāpēc jau viņi neignorēs viņu kāzas.
2. Neviens arī nevar apgalvot, ka cilvēks tiešām nezina mēru un veido strīdus. Strīdus neveido viens cilvēks, lai tie taptu uzturēti, tur ir jāpacenšas arī otrai pusei. Ja visi ir tik pieklājīgi un adekvāti, tad kāpēc piedalās strīda uzturēšanā? Labi, cilvēks sāk diskutēt, izsaka savu viedokli, kas pieklājīgajiem, sakarīgajiem pārējiem šķiet neadekvāts - kāpēc jāsāk tas apstrīdēt, pievērst tam tāda uzmanība, lai sāktos bezpriģels?
3. Tā kā es esmu bijusi kāzās, kur bija tikai šampanietis, vīns un tas pats ne tādos daudzumos, lai kāds noliktos gar zemi, bet, lai patīkami izbaudītu kopā ar maltīti vai saskandinātu ar jauno pāri. Jautājums tāds, ja jau visi citi tai kompānijā tādi nedzērāji un pieklājīgie, kāpēc kāzās būs tik daudz alkohola, ka tas vīrietis no tā spētu piedzerties?
Es nestrīdos, vnk paskaidroju to, kāpēc māsas vietā apvainotos.