alimenti

Reitings 8
Reģ: 02.07.2014
Sveikas :)
Vai kāda no jums ir mēģinājusi tiesas ceļā piedzīt alimentus pēc 18.g.v? cik ilgu laiku tas prasīja? kādus dokumentus sniedzāt? vai jurists bija nepieciešams? Nespēju internetā atrast informāciju, kas būtu līdzīgs man nepieciešamajam gadījumam. Varbūt kādai ir pieredze ar šo.
02.07.2014 20:21 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Domāju prasīt 140 eiro, domājot par to, ka sākšu dzīvot ārpus mājām.

Nu vari jau mēģināt. Mana dabūtā summa ir zem 100 eur, dzīvoju atsevišķi un tētim alga ir ļoti liela. Vienīgi, ja tev jāmaksā par studijām un tu nestrādā, tādu summu varbūt vari dabūt.

Vari balstīties uz cenām veikalos un paredzētajiem tēriņiem, nepieciešamā minimuma u.t.t.
02.07.2014 21:34 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Anna savu iedomāto summu dali aptuveni uz 2 un tad zināsi, ko iegūsi.

Es ņēmu juristu (izmaksāja bik vairāk par 100ls) un man ieteica likt lielāku summu kā patiešām vajag (jurists visu sadarīja tā, lai pamatotu summu).
Tā kā sākumā mans tēvs atteicās maksāt, tad es pirmo naudiņu dabūju aptuveni pēc gada, bet gala spriedums bija pēc 8 mēnešiem un 2 tiesām. Viss aizkavējās, jo tēvs nebrauca uz tiesu.
Tiesa pati noskaidro visu, kas pieder un spriedumā uzskaita. Nav jāuztraucās, ka pēc tiesas pavēstes viss tiks kādam pārrakstīts, jo līdz tam tiesa jau būs visu noskaidrojusi.
Ja tēva vai tava deklarētā dzīvesvieta ir ārpus Rīgas, tad labāk sniegt turienes tiesā. Būs ātrāk un lētāk.
Pluss tam, ka ņēmu juristu bija tas, ka pēc pilnvaras izrakstīšanas man nebija jāvazājas pa tiesām.
02.07.2014 21:47 |

Reitings 8
Reģ: 02.07.2014
A-komanda paldies par info :)
02.07.2014 21:54 |

Reitings 1224
Reģ: 11.05.2010
Savāc čekus par pārtiku (tas nekas, ka nepērk tev atsevišķi, tiesai jau neprasīs vai konkrētos 4 jogurtus viena pati apēdi utt.), pievieno arī komunālo maksājumu rēķinus un piebilsti cik cilvēki dzīvo konkrētajā dzīvoklī un izdali ar šo personu skaitu, var pievienot arī īres līgumu un rīkoties tāpat kā par komunālajiem maksājumiem (ja dzīvojat īrētā dzīvoklī). Respektīvi, visus čekus pievieno, kas norāda uz izdevumiem kādi tev ir.
Ieteiktu ņemt vienu mēnesi, piemēram, tagad jūliju un vākt čekus. Beigās uztaisīt tabulu, kādas ir izmaksas vienā mēnesī. Pie tam, norādot, kādas ir vidējās apkures cenas jūsu dzīvoklim vienam mēnesim ziemas periodā.
Pieej radoši šai pierādīšanai. Atceries - galvenais uzdevums ir pierādīt savus izdevumus. Uzsvaru prasības pieteikumā liec uz medikamentu un ārstēšanās izdevumiem. Pievieno VSAA izziņu par taviem ienākumiem. Piebilsti, no kura konkrētā mēneša sāksi studēt pilna laika klātienē. Raksturo sava tēva ienākumu līmeni un dzīves līmeni, nosauc uzņēmuma nosaukumu, kurā viņš strādā un viņa amatu. Lūgumos tiesai norādi, ka lūdz tiesu izprasīt ziņas par tēva ienākumiem un kustamo (automašīnas) un nekustamo īpašumu.

Lai veicas!
02.07.2014 21:55 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Ceru autorei izdosies!

Pavisam cita pieredze- manai mammai nekas neizdevās ar tām tiesām, tiesa jau piesprieda, bet visu laiku speciāli mainīja darbus, kā no pirmās algas atvilka alimentus, dažus mēn izdevās un tad aizbrauca uz ārzemēm. Nekādus alimentus mamma neredzēja, piebildīšu gan, kad tas bija pirms 15gadiem. Šajā laikā tēvs par mums nelikās ne zinis, mamma lika uz kazām uzaicināt un kad meita piedzima draudēja man viņu atņemt. Rezumē- nekontaktējamies.
02.07.2014 22:03 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
un tad aizbrauca uz ārzemēm. Nekādus alimentus mamma neredzēja
To var piedzit ari, ja straadaa arzemes un tur sanjem kadus valsts pabalstus, ja vien nav nelegali nodarbinats. Tagad gan ir UGF, no tas vismaz kaut ko var dabut un tevs paliks paradnieks valstij liidz muuzja beigam.
Plastic Heart visu labi uzrakstija. Tas nekas, ka dzivo kopa ar mammu. Chekus par komunalajiem var dalit uz tik cilvekiem, cik dzivojat kopa. Atseviski par sevi vien vari pielikt tos pasus izdevumus par E-talonu, ja dzivo Riga. Ari medicinas izdevumus, pieliekot klat aarstu izzinjas vai kas nu tev ir, lai redz, ka tev nepieciesama aarsteesanaas un medikamenti. Skolas izdevumus - gramatas varbut ir pirktas, kancelejas preces, pulcinji apmekleti.
Ja taisies studet, tad macibu maksu ar visiem pamatojuma dokumentiem, koju izmaksas utt.
Galvenais saac ar pieradijumu vaakshanu, jo pliki noradot 140 eiro cauri neies.
03.07.2014 19:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits