Tāpat kā jebkuras situācijas modelējums, arī šajā var būt vairāki mainīgie. Man ir bijusi situācija, kad vairākas reizes tikos ar vīrieti, tikai tad uzzinot, ka viņam ir draudzene. Vairs netikos! Godīgi sakot, viņš mani arī nemaz tik ļoti nesaistīja. Cik zinu, joprojām ir kopā ar to meiteni, šad tad raksta man un aicina tikties, bet es nepiekrītu. Tajā pašā laikā varētu iedomāties, ka tiešām iemīlies tajā cilvēkā un viņš ir tavs liktenīgais, īstais un kas tik vēl nē.. Bet tad lai sākumā pats izvēlas, ko grib - mani nesaista mīļākās loma.
Es vienkārši nespētu cienīt vīrieti, kurš kādu krāpj ar mani. Tas jau uzreiz nozīmē to, ka nekāda mīlestība no manas puses tur nerastos. Tas mani nepadara par svēto vai par godīgo, jo, šo sakot, nerodas nekādas emocijas par to otru sievieti - neba nu viņas dēļ tā uzskatu. Vienkārši man ir izveidojies priekšstats par to, kādu vīrieti vēlos. Tāds, kurš slapstītos un mēģinātu slēpt paralēlas attiecības ar citu, manās acīs ir gļēvs vīrietis, tātad neatbilst šim mana vēlamā vīrieša tēlam. Tas arī viss.