Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Latvietes vs. krievietes

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ietekmējos no vakardien aktuālās "Dienvidamerikas" tēmas un aizdomājos par atšķirībām starp latviešiem un cittautiešiem - šeit ar cittautiešiem, pirmkārt, saprotu krievvalodīgos. Negrasos "troļļot" vai apgalvot, ka kādas tautības pārstāvji būtu "labāki" par citiem - nē, dabā parasti viss ir līdzsvarā. Manuprāt, krievi ir uzņēmīgāki, drosmīgāki, pašpārliecinātāki, neatlaidīgāki, sirsnīgāki, taču katrai no šīm īpašībām piemīt arī negatīvais aspekts: sirsnīgāki - familiārāki, neatlaidīgāki - uzbāzīgāki, pašpārliecinātāki - bravūrīgāki, drosmīgāki - agresīvāki utt. Savukārt latvieši man šķiet klusāki, atturīgāki, empātiskāki, taču arī šīm it kā labajām īpašībām seko ne tik labas: klusāki - nekomunikablāki, atturīgāki - vēsāki, empātiskāki - histēriskāki utt.
Ja runājam par krievu vīriešiem, tad esmu novērojis, ka tie biežāk nodarbojas ar uzņēmējdarbību, saskarsmē ieņem aktīvu pozīciju, aizstāv savu viedokli, dažreiz mēdz uzvesties skaļi un demonstrēt savu "varenību". Arī sievietes viņi krietnu vairāk "lutina" attiecībās, taču bieži vien ir greizsirdīgāki un vardarbīgāki par latviešiem. Iespējams, kļūdos, taču man radusies sajūta, ka slāvu mentalitātē sievietei tomēr tiek ierādīta zemāka vieta sociālajā hierarhijā. Lai man piedod latviešu vīrieši, taču par latviešu puišiem man radies iespaids, ka tie "ar muti ir Rīgā, ar darbiem - aizkrāsnē", turklāt tik daudzi žēlojas, cik viņiem grūta dzīve, zems atalgojums utt. Protams, nevaru apgalvot par visiem latviešiem - tā ir vienīgi mana subjektīvā pieredze.

Un par sievietēm - krievietes, manuprāt, noteikti ir kaislīgākas, temperamentīgākas, veiklākas, taču arī manāmi prasīgākas, greizsirdīgākas, rupjākas, vardarbīgākas un untumainākas, manuprāt. Pirmo reizi krieviete man iesita aptuveni 6 gadu vecumā, kad nevarējām kaut ko sadalīt, spēlējoties smilšukastē. Man palika asiņojošs deguns un mācība, ka ar krievu meitenēm nav joki. :-) Turpretim latvietes, es domāju, ir klusākas, pieticīgākas, pacietīgākas. Lai man piedod latviešu meitenes, tomēr es domāju, ka tieši krievietes vīriešiem biežāk kļūst par "liktenīgajām sievietēm". Nelaime vienīgi tāda, ka "liktenīgās sievietes" bieži atstāj sirdī pamatīgas rētas...

Ja man jautātu, ar ko es labprātāk vietotu attiecības - ar krievieti vai latvieti - es atbildētu, ka vispirms man jāpazīst konkrētas sievietes, no kurām izvēlēšos gudrāko, skaistāko un ar labāko sirdi apveltīto. Manuprāt, tautībai nav nekādas nozīmes, jo attiecības veidojam ar konkrētu indivīdu, nevis etnosu (tautību), ko tas pārstāv.

Kāda ir būtu pieredze un uzskati šajā jautājumā?
Varbūt foruma dalībnieku vidū ir arī krievu tautības pārstāvji? Labprāt dzirdētu arī viņu viedokli.

Piebildīšu, ka tēmas nosaukums apzināti tika izraudzīts provokatīvs, lai piesaistītu lasītāju uzmanību.
30.06.2014 19:56 |

Reitings 100
Reģ: 07.05.2014
Es +- visam tavam rakstītajam piekrītu,vienīgi gribēju piemetināt,ka krievietes ir vulgārakas
30.06.2014 20:02 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Jautājums - kas skaitās krieviete un kas latviete? Man šķiet, ka izcelsmes ziņā "tīru" latviešu ir maz. Tāpat arī šejienes krievietes - kiš miš ar rozīnēm.
30.06.2014 20:03 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
A T K A L. oj bože, božē:D
30.06.2014 20:05 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Man palika asiņojošs deguns un mācība, ka ar krievu meitenēm nav joki.

tieši krievietes vīriešiem biežāk kļūst par "liktenīgajām sievietēm". Nelaime vienīgi tāda, ka "liktenīgās sievietes" bieži atstāj sirdī pamatīgas rētas.

Tiešām? Liktenīgās atstāj rētas tikai sirdī? Ņemot vērā to kā Tu šeit pasniedz krievu tautības sievietes, viņas droši vien ir liktenīgās - liktenīgās... Gluži kā beidzamās. :D

Jāsaka, ļoti žēl, ka Tev nav sanācis satikt feinu krievu tautības sievieti, bet tikai kādu vulgāru kausli (no sērijas)...
30.06.2014 20:06 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nepiekrītu tēmas uzstādījumam, jo, manuprāt, vienā valstī dzimušus un kopā augušus valsts pilsoņus ir grūti strikti divās tautībās, kurām tiek piešķirtas krasi atšķirīgas raksturiezīmes.
daudzas man nepiekritīs, un es pati to sapratu tikai dzīvojot ārpus Latvijas.
30.06.2014 20:06 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Ko dod tautība? Es arī pēc tautības PASĒ esmu krieviete, bet nemaz tā nejūtos un neuzskatu sevi par tādu. Raksturu, īpašības nosaka. tā teikt, asinis, gēni, vieta, kur cilvēks aug u.c.
30.06.2014 20:16 |

Reitings 211
Reģ: 23.01.2014
wow.. skaists temats atkal atvērts!
Autoram VAR PIEKRIST par 90%! Un tas ir daudz.
Krievietes>Latvietes
easy! bez variantiem! vienos vārtos, pārliecinoši!
es tagad iedomājos par latvietēm, kuras man patikušas, kuras joprojām simpatizē.. Bet ja ar viņām tagad ko veidotu, tad tas man būtu 2nd choice. Tas vnk nenotiktu
Vienam vakaram, jā, izklaidei... Varbūt jā, ja gribās ko vienkāršu.
nekādu izaicinājumu neizjūtu..
Paldies par uzmanību! Arlabunakti
30.06.2014 20:20 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Robertam piekrītu par visiem 100 procentiem. super! :)
30.06.2014 20:20 |

Reitings 379
Reģ: 02.06.2014
Es gan, protams, varu izteikties tikai ar pieredzi vīriešu jomā. Latvieši attiecībā pret mani bija varbūt vienaldzīgāki, kautrīgāki, visu darīja lēnām un nesasteigti, kas citreiz apnika. Tajā pašā laikā krievu tautības vīrieši bija uzreiz ar tādu kaisli un ne vienmēr labā ziņā :(
30.06.2014 20:22 |

Reitings 244
Reģ: 10.05.2013
ak jel. kas tie visi par vīriešu profiliem cosmo, kas tās par stulbām tēmām? pats uzraksta, ka tautībai nav nozīmes, un tad ņemas spriest, kādas tad ir tās atšķirības starp tautībām (t.i., tautībai ir nozīme).
30.06.2014 20:24 |

Reitings 503
Reģ: 11.05.2011
Ja tieshi sievietes jaasalidzina, tad varu 'minēt pirmās atšķirības, kas nāk prātā, latvietes ir uzņēmīgākas, patstāvīgākas, mērķtiecīgākas. Man bijusas 50:50 latviešu nu krievu kolēģes. Kamēr latvietes, studē, iet kursos, meklē iespējas augt un viņām sanāk, krievietēm galvenais bija tā drošā vieta darbā, un visvairāk vinjas uztrauca,ka nenogulj precību un bērnu laiku. Bet no tā izriet, ka krievietes ir labākas ģimenes dzīvei, vinjas ir saimnieciskākas, pakļāvīgākas vīram. par gultas lietām gan nemāku teikt :D Bet krievietes krietni atspēko latvietes humora un lādzīguma zinjā. Latvietes tādā ziņā ir diezgan ir vēsākas, nepieejamākas un vairāk uz sevi centrētas, savukārt krieviete ātri sačomosies ar visiem un spers ārā tādus jocinjus.
Arī emocionālā ziņā latvietes bieži daudz ko noklusēs, atstās sevī, a krieviete izblaujstiisies vai vsmz izteiks savu viedokli. Tādā zinja latvietes ir slīpētākas un diplomātiskākas, jo ne vienmēr visiem vajag darīt zināmu, ko tu domaa :D
Izskata ziņā abas tautības gan vienlīdz skaistas, manuprāt.
Bet tas viss ir ljoti nosacīti, jo pāri visam parasti ir audzināšana ģimenē, un ,kā jau meitenes minēja, reti kura vairs ir tīra latviete/ krieviete.
30.06.2014 20:26 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Pēc aprakstiem, sāk likties, ka man ir cita tautība... :D
30.06.2014 20:30 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Tik gari un saturiskā ziņā tukši penteri sen nav redzēti. Klusais smaids is back?
30.06.2014 20:30 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
es arii, lielakai daljai tevi rakstiitaa piekriitu.
30.06.2014 20:31 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Tas viss ir tikai subjektīvi.
30.06.2014 20:33 |

Reitings 211
Reģ: 23.01.2014
Protams tautībai ir nozīme! Var redzēt, pamanīt, sajust un atšķirt, kurš latvietis ir ar Vācu saknēm, kurš ar Slāvu, kurš ar Ebreju utt.
Tā ir piederība, asinis!
Ir inteliģentas sievietes Latvijā, galvenokārt tieši ar Vācu saknēm, smalkas un dažreiz pat skaistas.
Krievietes, jau gana slavētas! Par viņām var tikai pateikties, ka viņas ir radītas šajā pasaulē..
Cilvēku ātri var atšifrēt, kas viņš ir, un kas viņam senčos.
30.06.2014 20:34 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
un atkal aiziet bars ar ntajiem taviem autor profiliem. Saki visi saskries? Un runasi pats ar sevi? Ak jel....
30.06.2014 20:36 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Godīgi sakot, pēc diskusijas nosaukuma jau vien zinu ka šī nav doskusija kuru vajadzētu turpināt. Ātri vien būs kašķis.

Protams ka katrai tautībai ir savas īpatnības un raksturi, bet nu visus pēc vienas latiņas nekad nevarēs vērtēt.
30.06.2014 20:36 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Librai Pluss pari par kišs mišs :D

Tik gari un saturiskā ziņā tukši penteri sen nav redzēti. Klusais smaids is back?

jau labu laiciņu! :D

Manuprāt, tautība neietekmē to kāds ir cilvēks tik ļoti kā tas kādu viņš pats sevi veido.
30.06.2014 20:37 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Varu pastāstīt tikai par savu pieredzi. Krievi vs latvieši, kurus esmu satikusi :D
Krievu vīrieši visu grib uzreiz, arī nekautrējas uzreiz atzīties mīlestībā, domāt par lielu māju ar bērniem, lielu biznesu, utt. utt. Lutina ar ziedu pušķiem nevis kā liela daļa latvju puiši ar vienu sarkanu rozīti, ko pasniedz kā debesu dāvanu! :D ĻOOOOTI greizsirdīgi! Es nesaku, ka latvieši arī nav greizsirdīgi, bet krievu puiši uzreiz iesaistās kautiņā, ja kāds ir paskatījies un mēģinājis paflirtēt ar viņa sievieti, utml.... Latviešu puiši brūķē muti, ka nu tik ies kauties... nu protams, nekas arī nenotiek. Un protams, krievu puiši ir izlēmīgi, nevis tad zvana, tad nezvana, tad raksta- tad neraksta. Ja meitene iepatīkas, uzreiz rīkojas!
Latviešu vīrieši bieži vien ir totālākie bremzes, simts reizes domās, vai maz vajag viņam to sievieti, būs ļoti uzmanīgi, lēni, mierīgi. Tas ir burvīgi, ja tevi nesteidzina, ļauj pašai izdomāt, bet no otras puses ir ļoti kaitinoši, kad tev prasa izdomāt, ko pa dienu darīs.. Un fakts, ka viņi gaida, kad tu viņus čubināsi, gatavosi viņiem ēst (bez maz vai kā tāda liela mamma!) Ļoti ātri ir tāda sajūta, ka nevis tu esi viņa paspārnē, ka viņš ir tavs spēcīgais vīrietis, bet otrādāk, ka tu esi viņu iekarojusi un bieži vien viņi visu grib darīt divatā, divatā braukt visādos braucienos, divatā staigāt pa klubiem, divatā sēdēt mājās un skatīties filmas (bieži). Par draugiem un saviem hobijiem viņi it kā aizmirst, noliek tos malā.
30.06.2014 20:46 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits