Ietekmējos no vakardien aktuālās "Dienvidamerikas" tēmas un aizdomājos par atšķirībām starp latviešiem un cittautiešiem - šeit ar cittautiešiem, pirmkārt, saprotu krievvalodīgos. Negrasos "troļļot" vai apgalvot, ka kādas tautības pārstāvji būtu "labāki" par citiem - nē, dabā parasti viss ir līdzsvarā. Manuprāt, krievi ir uzņēmīgāki, drosmīgāki, pašpārliecinātāki, neatlaidīgāki, sirsnīgāki, taču katrai no šīm īpašībām piemīt arī negatīvais aspekts: sirsnīgāki - familiārāki, neatlaidīgāki - uzbāzīgāki, pašpārliecinātāki - bravūrīgāki, drosmīgāki - agresīvāki utt. Savukārt latvieši man šķiet klusāki, atturīgāki, empātiskāki, taču arī šīm it kā labajām īpašībām seko ne tik labas: klusāki - nekomunikablāki, atturīgāki - vēsāki, empātiskāki - histēriskāki utt.
Ja runājam par krievu vīriešiem, tad esmu novērojis, ka tie biežāk nodarbojas ar uzņēmējdarbību, saskarsmē ieņem aktīvu pozīciju, aizstāv savu viedokli, dažreiz mēdz uzvesties skaļi un demonstrēt savu "varenību". Arī sievietes viņi krietnu vairāk "lutina" attiecībās, taču bieži vien ir greizsirdīgāki un vardarbīgāki par latviešiem. Iespējams, kļūdos, taču man radusies sajūta, ka slāvu mentalitātē sievietei tomēr tiek ierādīta zemāka vieta sociālajā hierarhijā. Lai man piedod latviešu vīrieši, taču par latviešu puišiem man radies iespaids, ka tie "ar muti ir Rīgā, ar darbiem - aizkrāsnē", turklāt tik daudzi žēlojas, cik viņiem grūta dzīve, zems atalgojums utt. Protams, nevaru apgalvot par visiem latviešiem - tā ir vienīgi mana subjektīvā pieredze.
Un par sievietēm - krievietes, manuprāt, noteikti ir kaislīgākas, temperamentīgākas, veiklākas, taču arī manāmi prasīgākas, greizsirdīgākas, rupjākas, vardarbīgākas un untumainākas, manuprāt. Pirmo reizi krieviete man iesita aptuveni 6 gadu vecumā, kad nevarējām kaut ko sadalīt, spēlējoties smilšukastē. Man palika asiņojošs deguns un mācība, ka ar krievu meitenēm nav joki. :-) Turpretim latvietes, es domāju, ir klusākas, pieticīgākas, pacietīgākas. Lai man piedod latviešu meitenes, tomēr es domāju, ka tieši krievietes vīriešiem biežāk kļūst par "liktenīgajām sievietēm". Nelaime vienīgi tāda, ka "liktenīgās sievietes" bieži atstāj sirdī pamatīgas rētas...
Ja man jautātu, ar ko es labprātāk vietotu attiecības - ar krievieti vai latvieti - es atbildētu, ka vispirms man jāpazīst konkrētas sievietes, no kurām izvēlēšos gudrāko, skaistāko un ar labāko sirdi apveltīto. Manuprāt, tautībai nav nekādas nozīmes, jo attiecības veidojam ar konkrētu indivīdu, nevis etnosu (tautību), ko tas pārstāv.
Kāda ir būtu pieredze un uzskati šajā jautājumā?
Varbūt foruma dalībnieku vidū ir arī krievu tautības pārstāvji? Labprāt dzirdētu arī viņu viedokli.
Piebildīšu, ka tēmas nosaukums apzināti tika izraudzīts provokatīvs, lai piesaistītu lasītāju uzmanību.