Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Studijas budžetā 2 vietās vienlaicīgi

 
Reitings 80
Reģ: 12.06.2014
Sveiki!
Gribēju noskaidrot, vai kāda no Jums ir mēģinājusi vai arī studē 2 studiju vietās par valsts budžeta līdzekļiem?

Zinu, ka pēc likuma vienlaicīgi budžetā drīkst atrasties tikai 1 studiju vietā, bet kā ir praksē?
Pašlaik vienkārši tāda situācija, ka praktiski būtu nepieciešams stāties 2 vietās (katra vieta citā augstskolā), jo abu zināšanas ir nepieciešamas, sekmes arī ļautu abās vietās bez nekādām problēmām iekļūt budžetā (par mācību noslodzi nekāda satraukuma nav, jo tēmēju uz maģistrantūru un jau bakalaurā vienlaicīgi ar studijām strādāju, tā ka laiku mācībām bez problēmām varētu atrast un saplānot).

Varbūt kādai šāds variants ir izdevies?
30.06.2014 13:57 |
 
Reitings 58
Reģ: 30.06.2014
sveika! Arī man šobrīd šī situācija ir aktuāla. Cik esmu dzirdējusi, tad, ir iespējams mācīties 2 budž vienlaicīgi ja abas skolas nav tajā vienotajā sistēmā. Teiksim, vari mēģināt rsu un lu vienlaicīgi, jo abas skolas nav tajā vienotajā sistēmā - rsu ir sava. Starp citu, ja vienā uni gribi studēt bak, otrā mag, tad pilnīgi likumīgi pēc as likuma vari studēt abās, jo persona par valsts naudu nedrīkst studēt vienlaicīgi vienā līmenī, bet bak un mag atšķiras. Ir dzirdēti atgadījumi, ka skolas atkož, ka students paralēli par budž studē citā as, tad ir jāizvēlas,kurā studēsi bezm,kurā par maksu. IESPĒJAMS, viss,ko pateicu ir pilnīgi suņa murgi, neesmu pati tik dziļi iedziļinājusies šajā jaut, viss no draudzeņu stāstītā.
Pašai aktuāli šobrīd vai iespējans plk as budžetā un paralēli arodizglīt?
30.06.2014 16:14 |
 
Reitings 58
Reģ: 30.06.2014
dritvaimicīt, cik nesakarīgi uzraksīju, man no šiem laikapstākļiem jumtiņš sāk rūsēt
30.06.2014 16:15 |
 
Reitings 80
Reģ: 12.06.2014
Ā tad sanāk, ka, ja vienā stājos maģistrantūrā, bet otrā bakalauros (kaut gan abās varētu iet maģistrantūrā, bakalaura grāds ir atbilstošs abām, lai iekļūtu uzreiz maģistros) man neko piesiet nevar? Bet njā, man abas skolas ir vienotajā uzņemšanas sistēmā, tāpēc bišku raustos, un negribas arī katrā vietā izsviest naudu par reģistrāciju tikai lai man pateiktu, ka nē, te tu vari mācīties tikai par maksu, jo esi budžetā x vietā (un par maksu Latvijā pavisam noteikti neplānoju studēt).

Es vispār arī domāju, kā tieši viņi izkontrolē, kur kurš dodas, ja tās nav bakalaura studijas (līdz ar to es piesakos nevis caur vienoto sistēmu, atzīmējot x prioritātes dažādās augstskolās, bet gan eju uz konkrēto fakultāti un piesakos uz vietas tur)?
30.06.2014 18:41 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Teorētiski ir tā, ka budžetā var iegūt tikai 1 bakalaura grādu, 1 maģistra grādu un 1 doktora grādu. Ja grasies iet stāties maģistratūrā un uz bakalauriem, tad gadījumā, ja abās vietās neesi iepriekš studējusi pa budžeta līdzekļiem, uz to vari pretendēt. Ja esi, piemēram, bakalaurus izmācījusies budžetā, tad tagad, stājoties iekšā, tu uz budžetu nevari pretendēt, protams, ja vien nepaliek pāri budžeta vietas. Ja runa iet par valsts naudu, domāju, ka viņiem ir sarežģītāka sistēma par vienkāršu kopistiskās pieteikšanās reģistru.
Pati vienu brīdi biju budžetā bakalauros un tai par laikā mācījos profesionālajā vidusskolā par Eiropas naudu (budžetā). Problēmu nebija.
30.06.2014 19:02 |
 
Reitings 80
Reģ: 12.06.2014
Kristiine, tas likums, ka mācīties par budžeta līdzekļiem vienā līmenī var vienreiz mūžā, tika mainīts pirms laikam 3 gadiem, tagad, ja tev ir, piem., bakalaura grāds fizikā, bet tu izdomā, ka tavs aicinājums tomēr ir māksla, tu mierīgi vari iet un mācīties atkārtoti bakalaurā par budžeta līdzekļiem (ja sekmes ļauj, protams).
30.06.2014 20:08 |
 
Reitings 43
Reģ: 26.06.2014
Augstskolu likuma 47. pants:
(2) Tiesības studēt par valsts budžeta līdzekļiem noteikta akadēmiskā grāda (bakalaurs, maģistrs), zinātniskā grāda (doktors) vai augstākās izglītības profesionālās kvalifikācijas iegūšanai fiziskā persona var izmantot vairākas reizes. Par valsts budžeta līdzekļiem vienlaikus var studēt tikai vienā studiju programmā.


Domāju, ka izglītības sistēmā ir pietiekami liels bardaks un šāda fakta esamība var arī paslīdēt garām, bet tikpat labi var arī izpeldēt kaut kad vēlākā studiju posmā pēc kāda laiciņa.


Domāju, ka vienīgais variants, kā to noskaidrot, ir mēģināt, viss atkarīgs, cik kompetenti darbinieki sēdēs pretim. :D
01.07.2014 22:11 |
 
Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
vienlaikus var studēt tikai vienā studiju programmā


ja mani atmiņa neviļ, tad programma skaitijās piemēram fiziķi, ekonomisti utt. Vai nav tā, ka šis darbojas tikai 1 fakultātes ietvaros nevis viena grāda ietvaros?
01.07.2014 22:16 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits