Klubu kultūra Rīgā

 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Pēdējos gados reti apmeklēju klubus, taču dažreiz dodos pazīstamu cilvēku sabiedrībā. Jāsaka, ka tas, ko redzu klubu telpās, mani sarūgtina. Neesmu nedz īgns onkulītis, nedz puritānis, taču daudz apmeklētāju uzvedība un muļķīgi smiekli manī patiešām raisa nepatiku.
Pagājušajā naktī, krietni pēc pusnakts, devos uz vienu klubu; mērķis gan nekādā veidā nebija saistīts ar izklaidi. Atstājis savu automobili kluba ēkas tuvumā (noparkoties tuvāk nebija iespējams), kājām veicu nelielu attālumu. Pa ceļam satiku divas iereibušas jaunkundzes, no kurām viena izteica nepiedienīgu piedāvājumu, kā arī bariņu rupju un visai agresīvi noskaņotu jauniešu.
Manā izpratnē klubu misija ir radīt jautrību, brīvu gaisotni, lai atvieglotu apmeklētājiem socializēšanās procesu, kā arī izklaidēt tos klātesošos ar kvalitatīvu mūziku, dejām un dzērieniem. Pasakiet, lūdzu, man, kāds sakars pārmērīgais alkohola lietošanai ar jautrību un kāds - līdz traģikomiskam līmenim pārspīlētai ārišķībai ar socializēšanos? Pavīpsnāju par snobiem, kas uz klubu dodas, tērpušos "zīmolu" apģērbos un bez apstājas uzsver savu sociālo statusu. Vai tiešām cilvēkiem ir tik smaga mazvērtības sajūta, ka tikai šādi tie spēj realizēt sevi?
Lai man piedod inteliģentie klubu mīļotāji, taču dažu klubu apmeklētāju sejas, šķiet, liecina, ka tie būtu izlaiduši pubertāti: infantilisms un aprobežotība burtisko staro.
Nekādā veidā neesmu pret klubiem, saprātīgu alkohola lietošanu un deju mūziku.

Vai apmeklējat klubus? Ja apmeklējat, tad kādus? Kāds ir jūsu viedoklis par to sabiedrību un Latvijas (Rīgas) klubu kultūru kopumā? Vai atgadījušies kādu kuriozi šajā sakarā?
Šobrīd man pazīstamie cilvēki dodas uz MT, CF, FD.
29.06.2014 17:45 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Kad man tikko bija palikuši 18 gadi, arī gāju uz klubu diez gan izaicinošā apģērbā, arī iedzert ar draudzenēm.

Tagad gan uz klubiem neeju, jo tādas vietas īsti vairāk nesaista. Nepatīkami ir skatīties, kā meitenes, sievietes ir piedzērušās, ka knapi var pastaigāt.

Tomēr tajās reizēs, kad tomēr piektdienas vai sestdienas vakarā kaut kur izeju, tad velku apģērbu, kurā jūtos ērti, lai laukā nebūtu auksts. Apavi- lai būtu arī ērti staigāt pa bruģētu ceļu. Kosmētiku arī tādās reizēs nelietoju. Nevēlos nekad izcelties, jo tad vēl var piesieties dažādi cilvēki dažādu mērķu vadīti- lielākoties gan jau tikai viens mērķis.
29.06.2014 22:33 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits