TURĪBA, palīgā!

Reitings 15
Reģ: 31.10.2012
čau. lieta taada, ka esmu noskanjojusies maaciities turiibaa, bet visi radi un tuvie meegina kaa pashi saka mani ''vest pie praata'' tieshi par budzhetu runaajot. visi saka, ka viens esot taa nauda, ko samaksaa par studijaam, bet ka vinji pleeshot naudu par katru siikumu, par katru braucienu, iisaak sakot - daudz papildus izmaksas. vai taa tieshaam ir? un vispaar vai studijas ir taas naudas veertas? es plaanoju iet uz tuurisma un viesmiiliibas nozaru vadiibu, ja tas ko maina.. luudzu gribu dzirdeet atsaukmes un atbildes no cilveekiem, kas tur ir maaciijushies un tieshaam zina reaalo situaaciju!
29.06.2014 17:43 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Jackie, esmu berzusi tos nelaimigos podus. Ari macijos turismu, tik pec 9.klases. Bija loooti smagi, it ipasi pilnajas viesnicas, plus mums neko nemaksaja.
29.06.2014 21:06 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Ne, var arī LV praksi iziet.
Minimalai-konkrēti nepateikšu, tur bija kaut kāds periods-mēnesis, 6 ned. varbūt, vairs neatceros īsti..
29.06.2014 21:07 |

Reitings 4617
Mi amor, bet bija tak arī savi plusi! Visādi interesanti viesi-personāži, visādi piedzīvojumi:)
Atceros, man nedēļu bija jākopj numurs, kur divi "padzīvojuši" itāļi bija, kā man bija bail!:D
bet nekas, beigas tīri zolīdi onkas, labus čajus atstāja vienmēr.
Savukārt numuri, kuros mitinajās somi-tusētāji-tā bija katastrofa-viss bija izdemolēts bez maz vai:D

Nu, jā, bez algas gan tā ir kā ir..
29.06.2014 21:13 |

Reitings 5075
Jums normali maksaja, ka visiem darbiniekiem vai cutj cutj mazak ?
Bija jautri gan, atceros ka ar draudzeni notiesajam koncu pani neatvertu, padomajam, ka ta ka pateicibas davana. Pec tam izradijas, ka tas bija viesim ielikts.
Vel klaju gultu un ienak arzemnieks un prasa man :" O, baby, you wanna play?"
29.06.2014 21:33 |

Reitings 4617
Es neatkarīgi no augstskolas atradu darbu, man maksāja kā pārējām istabenēm. Mums atkal bija jaliek uz saklatas gultas segas končas viesiem-"Rudzupuķes", nu un mēs paši tās ēdām, cik uziet , man vēl tagad slikti, iedomājoties par tām konfektēm:D
Jā, mums tur visādi prikoli bija..))
29.06.2014 21:39 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
VIA māca konkrētās jomas speciālisti (guru), kas pazīstami ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, tādi kā Andris Klepers, Juris Smaļinksis, Ilgvars Ābols, Jānis Kalnačs. Kādus gurū liksiet pretī BAT? Studijas notiek padziļināti un tiek aptverts daudz plašāks profils kā BAT. BAT vairāk specializējās uz viesmīlību, VIA vairāk uz jaunu uzņēmēju, produktu radīšanu, ietverot gan viesmīlību, kas plaši tiek mācīta BAT, gan uzņēmējdarbību, kas ļoti padziļināti tiek mācīta VIA. Abās skolās ir iespējams mācību praksi pavadīt ārzemēs, nedomāju, ka tas, nu, būtu tas lielākais arguments. ERASMUS tiek izmantots daudzās skolās, arī šajās abās, un?
VIA plašāk aptverošs profils un zemāka mācību maksa, studiju laikā neviens mēnesis netiek pavadīts sēžot mājās, bet aktīvi studējot.
Nav iespējams uztaisīt prastu copy paste, jo darbi tiek pārbaudīti un, ja atrod kaut ko, kas pārkāpj atļautās normas var izteikt brīdinājumu vai pat izslēgt.
Abās augstskolās par atkārtotiem pārbaudījumiem ir jāmaksā un tā ir ierasta prakse.
Arī VIA studenti ir pieprasīti, bet liela daļa turpina savu karjeru ārpus Latvijas, piemēram, ASV vai Gruzijā atverot jau savus uzņēmumus.
Ir lietas par ko es publiski nedrīkstu rakstīt, jo tas nebūtu ētiski, bet tas neliecina par BAT neko labu.
Meitene var iet studēt kur viņai ērtāk, tuvāk utt., bet nevajag rakstīt kaut kādas stulbības, kas tā par skolu, nav dzirdēts, kaut ko tizli muldēt par otra privāto dzīvi vai citādi pretinieku censties provocēt un aizvainot.
29.06.2014 21:45 |

Reitings 5075
S80 no kurienes nokopeji ?
29.06.2014 21:47 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.va.lv/en/content/andris-klepers es ari varu atvert linku un sarakstit vardus. Liakam tapec tik ilgi kluseji ka čekoji:D
29.06.2014 21:47 |

Reitings 27552
S80 no kurienes nokopeji ?+ tak stundu čekoja visu googli, jo kad jautaja faktus uzreiz neko nemaceja teikt:D
29.06.2014 21:48 |

Reitings 6407
Un, tas ir viss uz ko Jūs esat spējīgas? :D

Nu, mīļumiņi, es cerēju uz ko labāku!
29.06.2014 21:48 |

Reitings 5075
Bet vai etiski ir teikt, ka tu zini kko sliktu par BAT, bet nevari teikt ? To tacu var izlaist. Ja es kko zinu un nedrikstu klacot, es kluseju.
29.06.2014 21:50 |

Reitings 5075
Kko no tevis gribas dzirdet, tavus argumentus, ne google. To meitene pati var atrast.
29.06.2014 21:51 |

Reitings 27552
kas pazīstami ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās,
:D ka es smējos....:D vispasaules slaveniba. To par LV reti kurš zin:D
29.06.2014 21:51 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Varējāt jau vienkārši izteikt savus viedokļus un ļaut meitenei izlemt, ko darīt tālāk pašai, nevis karot par to, kuras info labāka, kuras sliktāka. Domas dalīsies vienmēr. Kam šīs negācijas...
29.06.2014 21:54 |

Reitings 6407
Man viss ar Jums skaidrs...

Kubiet, Tu esi zemiska, Mi amor, Tu ne labāka.

No manis argumentus sagaidījāt, no Jums abām kā nav tā nav, nav ne statistikas par studentu darbu pirkšanu, ne kurai fakultātei un kādu darbu rakstīji...

Es taču teicu, ka nav vērts ar Jums diskutēt.
29.06.2014 21:57 |

Reitings 27552
Zemiska? Ko tu pīpē? :D
29.06.2014 21:57 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Par Turību varu teikt tikai to labāko, pati esmu tur mācījusies tikai citā profesijā.
Cik atceros iestāties bija viegli, iesniedzu visu nepieciešamo info un uzreiz parakstīju studiju līgumus. Bet, lai arī visus uzņēma, jau pirmā mācību gada beigās atbira kāda grupa studentu, un tā bija katru gadu, beigās no aptuveni 65 studentiem, kas uzsāka mācības pabeidzām ap 30 studentiem .Visa samaksas kārtība par studijām ir tāda, kādu pati izvēlies. Piemēram, es maksāju 2x gadā, bija, kas maksāja katru mēnesi, tur ir vairāki varianti, kā to studiju maksu samaksāt.
Katram studentam bija, ja atmiņa neviļ 200 lpp ko var izmantot sev nepieciešamo materiālu printēšanai par brīvu.
Papildus sanāca maksāt tikai par stāvvietu mašīnai, bet tā summa bija, ja nekļūdos uz gadu ap 25 vai 30 ls, bet ļoti daudzi auto novieto pie Maximas. Par pusdienām katru reizi jāmaksā, bet tas jau kā visās skolās.
Vienīgi jāatceras, ja uzrakstīsi nesekmīgi kontroldarbu, eksāmenu, prakses atskaiti vai studiju darbu vai gribēsi uzrakstīt, ja nebūsi bijusi konkrētajā laikā kad visi raksta, par to gan būs jāmaksā, par kd un praksi summas bija nelielas, ap 4 ls tajā laikā , Salīdzinot ar draugiem un paziņām, kas mācās citās skolās BAT šī samaksa par pārlikšanu kd ir zema. Protams, ja ir attaisnojums, ka esi bijusi slima vai kāds cits nopietns iemesls, tad par šo darbu rakstīšanu citā laikā, nav jāmaksā.
Par pasākumiem ko organizē skola, nekad neko atsevišķi nemaksāju viss tikai nodrošināts no skolas puses, tai skaitā arī dažas ekskursijas, kas bija lekciju plānā. Visi semināri, ko oraganizē BAT tās studentiem ir par brīvu.

Mācības dienas nodaļā varēju savienot ar darbu, bet jāsaka, ka man darbs bija maiņās un ar kolēģēm mums bija atrunāts par darba laikiem, jo bija dienas, kad nevarēju tik tajā laikā, kad reāli būtu bijis jāmainās, darba vieta arī bija pretīmnākoša un varēju mācīties darba laikā, kad tiešie pienākumi bija izpildīti.
29.06.2014 21:58 |

Reitings 5075
Nu bet paraugstudentin no via, paradi, ka tu proti pamatot bez google. Copy paste tacu ir BAT cienigs, ne via. :D
29.06.2014 22:01 |

Reitings 4617
Apbrīnoju 22 gadus veco jaunieti, kurš ir cienīgs saukties kā "guru"! Nē, tiešām! Vēlētos noklausīties kādu lekciju kursu pie viņa!
(un viņam jau ir doktora grāds???)

Diezgan muļķīgi te tagad merīties ar konkrētiem vārdiem, bet nu, ja jau te tik skaļi tituli tiek piedēvēti, priekš manis viesnīcu vadības "guru" viennozīmīgi- R.Žvals, kura ir zināma persona ar lielu pieredzi šajā sfērā!

Kas mani mulsina ViA-ir tas attālums. (es atkal runaju tikai un vienīgi par viesnīcām), nu nevar noliegt, ka tomēr Rīgā (un Jūrmalā) ir lielākā viesnīcu koncentrācija, visi vēlamie, noderīgie kontakti ir tieši šeit iegūstami, nu tā ir atsevišķa pasaule, kur visi viesm.jomas speciālisti viens otru pazīst. Teorija, protams, ir vajadzīga, bet reālā prakse/kontakti/uzkrātā pieredze tomēr ir svarīgākais šājā sfērā, imho.
29.06.2014 22:05 |

Reitings 15
Reģ: 31.10.2012
Ieva
paldies par izsmeljosho info, ljaavi izprast siikaak :)

nu es Turiibaa nevareeju izveeleeties starp 3 programmaam
http://www.turiba.lv/lv/studijas/fakultates/komunikacijas-fakultate/studiju-programmas/profesionala-bakalaura-studiju-programmas/starptautiskas-komunikacijas-vadiba/226/
http://www.turiba.lv/lv/studijas/fakultates/starptautiska-turisma-fakultate/studiju-programmas/profesionala-bakalaura-studiju-programma/turisma-un-viesmilibas-nozares-uznemumu-vadiba/214/
http://www.turiba.lv/lv/studijas/fakultates/starptautiska-turisma-fakultate/studiju-programmas/profesionala-bakalaura-studiju-programma/lietisko-un-rekreativo-pasakumu-vadiba/215/

bet sapratu, ka tuurisma un viesmiiliibas nozares uzneemumu vadiibaa laikam ir taa no, kuras ieguut visvairaak, kura ir varbut ne pieprasitakaa un vajadziiigaakaa, bet plashaakaa.. lai avi kaa, ilgi domaaju, jo visas triis uzrunaa un veel joprojaaam ik pa briidim paardomaaju.
29.06.2014 22:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits