TURĪBA, palīgā!

Reitings 15
Reģ: 31.10.2012
čau. lieta taada, ka esmu noskanjojusies maaciities turiibaa, bet visi radi un tuvie meegina kaa pashi saka mani ''vest pie praata'' tieshi par budzhetu runaajot. visi saka, ka viens esot taa nauda, ko samaksaa par studijaam, bet ka vinji pleeshot naudu par katru siikumu, par katru braucienu, iisaak sakot - daudz papildus izmaksas. vai taa tieshaam ir? un vispaar vai studijas ir taas naudas veertas? es plaanoju iet uz tuurisma un viesmiiliibas nozaru vadiibu, ja tas ko maina.. luudzu gribu dzirdeet atsaukmes un atbildes no cilveekiem, kas tur ir maaciijushies un tieshaam zina reaalo situaaciju!
29.06.2014 17:43 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Turības aizbrauca praksē uz Grieķijas viesnīcu par istabenēm. Tā arī teica, ka neko citu īsti neredzēja, jo darbs nogurdinošs, turklāt par istabeni - nopietni, ir vērts mācīties augstskolā, lai par istabeni strādātu?
zini medmasas pirmajos kursos strada par sanitārēm, un etc. Tu ko gribeji prakse uzreiz nez ko?
29.06.2014 20:35 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Diskusijas sākumā, paužot savu attieksmi par BAT, Kubiete gan minēja to, kas viņai patīk šajā skolā (varbūt S80 tas likās naivi un viņa nepiekrita tam, bet tā jau ir cita tēma un tas ir normāli), savukārt no S80 tikai divi šaubīgi argumenti-par konkrētu lekciju kursu Tūrisma fakultātē (kas man pašai nav bijis un neko par tādu neesmu dzirdējusi) un citāts no citas komentētajas ieraksta.
Kaut kā smieklīgi vsp runāt par kādiem argumentiem šādā kontekstā.
29.06.2014 20:35 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
vienos nakti..un papetiju te sedeji ari 22. un 24 datumā fakti tikai fakti... un caurām diernam sedēji cosmo

Tas tagad skaitās grēks? :D
29.06.2014 20:38 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Jackie, es mācījos civilo aizsardzību kopā ar trešā kursa neklātienes tūristiem (pirms gada). :)
29.06.2014 20:38 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Man 2 draudzenes no Turības aizbrauca praksē uz Grieķijas viesnīcu par istabenēm. Tā arī teica, ka neko citu īsti neredzēja, jo darbs nogurdinošs, turklāt par istabeni

A prakse diez ir domāta, lai tusētu un izklaidētos? Īstenībā studentēm tas nav nekas slikts, jo vismaz naudu nopelna. Kā tad ir domāts? Ka pēc pirmā kursa uzreiz praksēsies Hiltona viesnīcā par vadītāju?
29.06.2014 20:39 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tas tagad skaitās grēks?
rptams ka ne. Tikai vajadzeja tak faktus, luk ari ir:d
29.06.2014 20:39 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Man 2 draudzenes no Turības aizbrauca praksē uz Grieķijas viesnīcu par istabenēm. Tā arī teica, ka neko citu īsti neredzēja, jo darbs nogurdinošs, turklāt par istabeni
Tad nepaveicas ar viesnicu, jo man pazinju meitenes ir stastijusas, ka 1/2 dienas sanacis pavadit pludmale, jo neesot bijis ko darit. Cik daudz cilveku, tik daudz dazadas pieredzes.
29.06.2014 20:43 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014

Radiniece arī brauca no Turības uz Grieķiju praksē. Nezinu precīzi, ko viņa darīja (istabene vai kas cits), bet sociālie tīkli bija pārpildīti ar bildēm no pludmales, tusiņiem, citiem latviešiem un ārzemniekiem praksē, visi smaida un priecājas..
Domāju, tas kā uztvert praksi un ko tajā laikā var paspēt (tikai strādāt vai arī vēl izklaidēties), ir individuāli. Vienam viss būs melns, kamēr cits izbaudīs dzīvi uz visiem 100%.

Par Turību tikai pozitīvas atsauksmes no manis!
29.06.2014 20:44 |

Reitings 3467
Es varu pamatot kāpēc es tā domāju un, kas par to liecina, bet neuzskatu par vajadzīgu, tieši dēļ tādām kā Tu, kas tikai kašķējās.
Karoče, tev vispar par shiim skolaam nekas nav zinams, tik atkal megini gudri d*rst. Ja gribi celt savu reitingu ieksh cosmo, tad saac ar nomaalu pamatojumu, nevis aizbildinies ar muļķībaam. Tu tak saproti, ka peec taada teksta neviens tevi pieree nenjems?
29.06.2014 20:46 |

Reitings 4617
tīri interesanti, uz kādiem faktiem balstās apgalvojums, ka ViA Tūrisma faķis ir krietni labāks.

nu tieši tā! man arī tas interesē un nevis tādēļ, lai kaut ko "noliktu", bet lai uzzinātu jaunu informāciju utt..
bet vai tiešām ir tā jāfano par apšaubāmām praksēm, bet ka tikai ārzemēs?

plusi, ko es saskatu šādās praksēs:
-uzlabojas angļu valoda par vismaz 50%, jo tev reāli nav variantu-ir jārunā un viss-tā ir apkalpojošā sfēra.
-attīstās komunikabilitāte, patstāvība(nezināma vide un apstākļi)(šis attiecināms personīgi uz mani)
-jauni iespaidi, pieredze, paplašinās redzesloks-jauna kultūra, iepazīsties ar tūrisma vidi no iekšpuses
-jauni draugi, tusiņi, atmiņas, ko nekas neizdzēsīs-(ak, jaunība!:D)

protams, ir cilveki, kas vienmēr un visur atradīs iemeslus, lai pažēlotos par dzīvi un izvēlas visur un vnm redzēt mīnusus, bet tas tā..

turklāt par istabeni - nopietni, ir vērts mācīties augstskolā, lai par istabeni strādātu?

Jā, es 19 gados strādāju par istabeni un tīrīju podus, bet es nekad ne pret ko nemainītu šo pirmā darba pieredzi. Ne tikai prof. ziņā esmu daudz ko ieguvusi( tu iepazīsti uzņēmumu no otras puses, no pašas apakšas, tā ir pilnīgi cita pasaule), bet arī cilvēcīgā ziņā-nekad vairs neatļaušos no augšas uz leju skatīties uz mazkvalif. darba veicējiem, vispār pēc tā darba man daudz kas galviņā sastājās pareizajās vietās, bet tā jau ir cita tēma..)

Un toties tagad man ir savs uzņēmums. Bet laikam tagad jaunieši vēlas pa taisno kļūt par direktoriem, tikai dzīvē tā nenotiek vai arī nekas labs no tā nesanāk..:D
29.06.2014 20:51 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Vai tad visas 8 lapas kaski ir jeb katra izsaka savas atsauksmes, viedoklus. Tas, ka kada doma savadak neka tu, nav janem ka aizvainojums. Parmetumi ir pedejas lapas, jo gaida argumentus, kapec tad turiba nav tik laba ka via. Paskaidro tam, kuras nekaskejas.
29.06.2014 20:52 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Esmu pabeigusi Turiibu. Citu programmu, bet par augstskolu tikai labaakaas atsauksmes! Nekaadas papildus izmaksas nebija aarpus taadaam, kas buus jebkuraa augstskolaa. Par izgliitiibas liimeni nekomenteeshu, jo man bija cita programma.

Savulaik Civilaa aizsardziiba bija obligaata jebkuraa fakultaatee visaas augstskolaas (vismaz man taa tika teikts). Tagad laikam vairs taa nav. Bet tas taads vispaareejs informatiivs priekshmets, nav ne vainas...

Kopumaa - domaaju, ka Vidzemes augstskola vai Turiiba - nav liela atshkjiriiba un nav veerts kashkjeeties! Gan jau izgliitiiba abaas ir gana augstaa liimenii, maaciibas pusliidz vienaadi kvalitatiivas, prakses iespeejas abaam ir plashas. Shoreiz aciimredzot vairaak aktuaala atrashanaas vieta, pieejamiiba (transports) un aarpusstudiju iespeejas (darbs).
29.06.2014 20:53 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
Starpcitu, es mācos loģistiku un man arī pirmajā kursā bija darba drošība, civilā un apkārtējās vides aizsardzības lekcijas. nesaprotu, kāpēc par to sacepās.
29.06.2014 20:54 |

Reitings 5075
Atceros ka man turisma stastija, ka, lai klutu par labu viesnicas vaditaju/menedzeri, vajag iziet cauri visam, tai skaita ari housekeeping.
29.06.2014 20:55 |

Reitings 4617
Jackie, es mācījos civilo aizsardzību kopā ar trešā kursa neklātienes tūristiem (pirms gada).

Ok, skaidrs!:) Esmu jau kādu laiku atpakaļ pabeigusi, mūsu laikos nebija tāda kursa.
Nevaru par to spriest, ja uzskati, ka nav sakarīgs kurss, iespejams tā ir..

Ā, jā, aizmirsu vēl piebilst, ka, esot praksē, tiešam normals piķis tiek ieskaitīts-pietiek gan dzīvoklim (protams, īrējot vairakiem cilv.), gan ēšanai, gan labiem tusiņiem:)
29.06.2014 20:56 |

Reitings 3467
Shoreiz aciimredzot vairaak aktuaala atrashanaas vieta, pieejamiiba (transports) un aarpusstudiju iespeejas (darbs).
Tiesi taa, ja autore ir no Riigas, tad buutu aplami doties studet uz Valmieru, jo tas bus papildu izmaksas. Busim reali, Valmiera to darbu atrast nebus daudz vieglak kaa Riigaa.
Ja cilveks grib macities, neviena skola nebus slikta!
29.06.2014 20:57 |

Reitings 5075
Ta prakse obligati jaiet arzemes vai tepat ar var? Cik minimalakas laiks arzemju praksei ?
29.06.2014 21:00 |

Reitings 4617
Atceros ka man turisma stastija, ka, lai klutu par labu viesnicas vaditaju/menedzeri, vajag iziet cauri visam, tai skaita ari housekeeping.

Jā, varbūt tāds ideālistisks skatījums, bet man arī tā šķiet! Tikai es savā naivumā domāju, ka es skaistā formas kleitiņā putekļus apslaucīšu, bet tur reāls darbs..tā, ka bez spēka vakarā izvelcies no viesnīcas..:D
Bet nu viesnīcas vidi un atmosfēru tiešām var iepazīt pat vēl labāk nekā esot administratoram!
Protams, nākamais solis ir strādat recepcijā!
29.06.2014 21:04 |

Reitings 3467
Ta prakse obligati jaiet arzemes vai tepat ar var? Cik minimalakas laiks arzemju praksei ?
Nav obligati prakse jaiziet arzemes - uz to var pieteikties, ja nepiesakies, tad praksi ej Latvija. Par minimalo laiku, man visi zinamie parasvara uz 1/2 gadu aizbraukusi Erasmusa uz arzemem, bet tas laikam nav tas pats, kas prakse, jo tur vinji studeja, nevis gaaja praksi. Citi atkal uz vasaras laiku devusies prakse - tie ir 1-3 meenesi. Jaaskataas, ko katra skola piedaavaa.
29.06.2014 21:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits