Vai jums tas ir svarigi - pesticidi?

Reitings 549
Reģ: 22.12.2013
Jau labu laiku censos est maksimali veseligu partiku. Viens no aspektiem, kas man ir butisks - no pesticidiem tiri darzeni un augli. Seit ari links, kas viestu vairak skaidribas http://www.mindbodygreen.com/0-13571/12-fruits-veggies-with-the-most-pesticides-2014-dirty-dozen.html Vai jums sis aspekts ir butisks - tira partika? Vai esat ieviesusas kadus ierobezojumus sava uztura, lai samazinatu uznemto pesticidu daudzumu?
19.06.2014 23:12 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Vispār dārza produkcija ir dārga. Ir dārza īpašnieks, kas savām rociņām katru krūmu pārbauda, nolasa kaitēkļus, nokniebj slīmās un sakaltušās lapas. Rezultātā 2 men. laikā izaug sūda tomāts un paris diles. Ja pircējam būtu jāatmaksā visas produktā izterētās izmaksas un cilvēkstundas, tad Chouette(vien no tiem eko fanātiem) kasītu pieri un teiku, nafik to dabīgo.
20.06.2014 01:49 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-es neesmu nekaads baigais speciaalists,bet mees arii audzeejam savus tomaatinus,cukini utt-neko nemiglojam...dziivnieki nav dumi tas tiesa-vaaveres noteikti eediis to labaako...Mees jau smejamies,ja vaaveres need,tad nav labs produkts.:D
Par so teemu runaajot-nu ir pasaule "sagaajusi griiste", un tad tomeer mees,lai mazliet sevi nosargaatu ,varam tomeer izveeleeties,ko eest,likt matos ,uz sejas.
Peedeejais jaunums,ko viirs nupat izlasiija-muusu slavenaas aktrises negrib vairs lietot dezodorantus utt,lai pasargaatu sevi no CA uttSaprotams ,ka nevajag dziivot kaa"siltuumniicas augam",bet taa tomer laikam ir-ko liekam veederaa,taa juutamies!

Reitings 549
Nesaprotu, ko var pārmest lauksaimniekiem, ka viņi tikai grib saražot naudu. Tā it kā jūs to nevēlētos.
Naudu var sarazot ari savadak. Protams, ka tas cels ir grutaks, bet tas ir ari principa jautajums!

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
krista, tu esi bijusi kādā puslīdz lielā saimniecībā? Tie diezgan ļoti atšķiras no pašmāju dārziņa. Vai tu domā, ka Chouette pieminētie lauksaimnieki, kas apgādā LV lielākos veikaltīklus, patiesībā stāda savu produkciju nelielos pašmāju dārziņos?

Juu, manaa galaa ir radikaalo amish saimnieciibas, kuraas dazkaart iepeerkos. Vinji neatziist 20. gadsimta izgudrojumus kaa taadus, pesticiidus ieskaitot. Vinju audzeetajiem labumiem ir kaads iegrauzums, kaada nepilniiba, bet vismaz tie ir dabiigi.
Ja tie piemineetie lauksaimnieki piegaadaa vienu kasti kasti tomaatu, kasti zemenju un divas kastes burkaanu katram veikalam 2x nedeeljaa, tad tas nav nemaz tik daudz, pat ja iet runa par 20 veikaliem. Atkariigs jau no taa, cik liels ir razoshanas apjoms.
20.06.2014 01:51 |

Reitings 549
Es pati savam acim redzeju, ka no nemiglotiem stadiniem izaug pamatiga raza. Ta ir tikai kliseja, ka bez kimikalijam neko jedzigu nevar izaudzet.
20.06.2014 01:53 |

Reitings 16208
Es censos visu pirkt tikai organic-peedeeja laikaa muusu lielajaa Costco tik daudz organic produkti,ka vienu briidi likaas-tas nevar buu!!!
Maksaa nedaudz daargaak,bet taa starpiiba nav tik nezeliiga.Esmu naakusi pie sleedzina-labaak eest labaak-laba veseliiba,labi jutiisos-varbuut izdosies vel kaadus 10 gadus neapmekleet aarstus!:)
20.06.2014 01:56 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
armands plusiņi tavam rakstītajam! Cik vēl ir jāiegulda attiecīgajā izglītībā un saimniecībā, visā tehnikā, iekārtās.. Ok, es neesmu pati tur iesaistīta, bet no malas redzu, ka tas nav nekāds vieglais nopelnīšanas veids. :D Vispār ceru, ka Chouette nelieto arī kosmētiku.. Kādi tik tur draņķi nav atrodami.

Krista, nu skaidrs. :)
20.06.2014 01:58 |

Reitings 9169
Nesaprotu, ko var pārmest lauksaimniekiem, ka viņi tikai grib saražot naudu. Tā it kā jūs to nevēlētos.

Tad ko saki? Melot pirceejiem un maaniities ir ok? Ja razo eco, tad labaak lai uzliek to lielo cenu nekaa paardod pa puscenu leetaak ar falsu eco ziimi.
Vispār dārza produkcija ir dārga. Ir dārza īpašnieks, kas savām rociņām katru krūmu pārbauda, nolasa kaitēkļus, nokniebj slīmās un sakaltušās lapas. Rezultātā 2 men. laikā izaug sūda tomāts un paris diles. Ja pircējam būtu jāatmaksā visas produktā izterētās izmaksas un cilvēkstundas, tad Chouette(vien no tiem eko fanātiem) kasītu pieri un teiku, nafik to dabīgo.

Lai dievs nograabstaas, ja man buutu shitaa ar katru kruumu jaanjemaas, lai dabuutu vienu suuda tomaatu. :D Es laikam tad laikam pat nemeeginaatu neko audzeet. Te no vienas galeejiibas otraa.
ziivnieki nav dumi tas tiesa-vaaveres noteikti eediis to labaako...Mees jau smejamies,ja vaaveres need,tad nav labs produkts.

Es laikam vareetu stundaam runaat par to, cik ljoti necieshu vaaveres. Kad nav ko dariit, tad panjemu kreeslu, noseezjos daarza malaa un shauju taas nost. Visu apeediis. :s
20.06.2014 02:00 |

Reitings 549
Par so teemu runaajot-nu ir pasaule "sagaajusi griiste", un tad tomeer mees,lai mazliet sevi nosargaatu ,varam tomeer izveeleeties,ko eest,likt matos ,uz sejas.
Tiesi ta! Manuprat kvalitativa partika ir ilgtermina ieguldijums musu veseliba, bet ta nav ne mana problema, ne darisana ka un ko ed citi. Nesen pa tv redzeju prognozi, ka pie mums(Francija) EKO partikai cena samazinasies, jo arvien vairak cilveku iegadajas tiesi EKO produktus un lidz ar to veicina nisas attistibu. Mani si tendence tikai iepriecina!
20.06.2014 02:02 |

Reitings 16208
Par kosmetiku lietojot-es loti skatos ,ko peerku -nekaada gadijumaa nekaadus DIOR utt...Un tie kremi,kurus reklamee visvairaak un viss paareejais-tiirs bizness.Interesanti ,ko atbildees Choulette...?
20.06.2014 02:02 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Krista, hm? Es nekur neesmu neko minējusi par ekoloģisko marķējumu, šmaukšanos vai ko tādu. Man vienkārši besī uzskats, ka, ja zemnieki lieto pesticīdus, tad noteikti viņi ir velnišķīgi naudaskāri un iet vieglāko ceļu. Tādus uzskatus pauž Chouette un es pret to iebilstu.
Es pati nepērku ekoloģisko pārtiku, mani neuztrauc pesticīdu klātbūtne manos dārzeņos un augļos..
20.06.2014 02:06 |

Reitings 16208
Chouette-pie mums arii nav tik traki ar tiem organic produktiem-mieriigi var atlauties!:)
Es jau vienmeer smejos-labaak nopirksu labus produktus,nevis lieku kurpju paari!
Krista-tu ar manu viiru uz vienu roku!!!Meza kirsus neeedis,tur pilns ar ogaam:D
20.06.2014 02:07 |

Reitings 549
Chouette nelieto arī kosmētiku.. Kādi tik tur draņķi nav atrodami
Lietoju. Nekas nav tikai balts un melns. Kosmetikai un higienas produktiem dodu prieksroku tiem, kuri dabai draudzigaki un ar maksimali dabigu sastavu, bet ne vienmer izdodas tadus atrast.
20.06.2014 02:09 |

Reitings 9169
Keita - Sorry, es tad paarpratu. Es neuzskatu, ka tie, kuri lieto pesticiidus ir nelieshi, jo daudziem no vinjiem it iipashi lv, tas ir izdziivoshanas jautaajums, jo ekologisko produktu noiets nav tik liels. Toties uz tiem, kuri pa nakti skrien pa lauku ar pesticiidiem, man gan ir dusma. (Bija manaa apgabalaa skandaals par shitaadiem gudriishiem).
20.06.2014 02:09 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Jā protams viss ir kaitīgs, bet ja normas robežās piedomā pie tā ko ēd, un ko lieto tad jau ir labi. Labāk ēst veikala dārzeņus ar pesticīdiem nekā McDonalds. Tādēļ dzīvojam tikai vienreiz un ja nedaudz piedomā pie tā ko dara, tad jau ir pietiekami labi, un atliek izbaudīt dzīvi. Nelietošu es eko kosmētiku jo man nepatīk, un ādai alerģija. Bet tas nenozīmē, ka nelietošu kosmētiku vispār. Nu kas notiks ja lietošu to pašu Dior krēmu? Nekas!
Un arī piemājas dārziņā nevar izaudzēt 100% tīru pārtiku. No kurienes ņemsi sēklas? No tiem pašiem tomātiem kuri jau ir ar visādiem sūdiem piegāsti! Un pat ja tev liekas ka nekādu ķīmiju nelieto un tev aug dabīgi produkti, tad atceries, ka nekad nevari zināt ko aiz žoga dara kaimiņš, ja viņš lieto ķimiju savā dārzā, tad neliels daudzums no tās nonāk arī uz taviem dārzeņiem.
Nevajag pārspīlēt! Nedaudz piedomā pie tā ko dari un būs labi!
20.06.2014 02:13 |

Reitings 549
Emmanuelle - ta apzina, ka ed tiru produktu un ta garsa gluzi ka no sava darza ir tas cenu starpibas verta. :) Kaut vai tie kimikaliju pilnie tomati - pat pec tomata vairs negarso, drizak pec citrona.
20.06.2014 02:16 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Un pat ja tev liekas ka nekādu ķīmiju nelieto un tev aug dabīgi produkti, tad atceries, ka nekad nevari zināt ko aiz žoga dara kaimiņš, ja viņš lieto ķimiju savā dārzā, tad neliels daudzums no tās nonāk arī uz taviem dārzeņiem.

Pesticīda daļiņa, kas teorētiski pielipusi mušai pie ķepiņas un nonāca cita dārzā ir nieks.
20.06.2014 02:22 |

Reitings 16208
Givenshy-saprotu tevi loti labi-mans viirs veel noteikti piemetinaatu -un viss veel tik labi smarzo!Vins arii vienmeer saka,ka liidz tiem 40. g var dariit visu ko veelaas...Dziive ir tiesaam iisa ,un kaapeec to paiisinaat-vien mirkla veelmei?
Man katraa zinaa ir prieks "par muuseejiem",ka saakusi domaat tomeer ,ko lieto,cik daudz utt.Laikam ir jaapieredz tas sliktais,lai cilveeks vareetu saakt domaat par labo,ko daba mums var dot labu!:)
20.06.2014 02:25 |

Reitings 9169
Un arī piemājas dārziņā nevar izaudzēt 100% tīru pārtiku. No kurienes ņemsi sēklas? No tiem pašiem tomātiem kuri jau ir ar visādiem sūdiem piegāsti! Un pat ja tev liekas ka nekādu ķīmiju nelieto un tev aug dabīgi produkti, tad atceries, ka nekad nevari zināt ko aiz žoga dara kaimiņš, ja viņš lieto ķimiju savā dārzā, tad neliels daudzums no tās nonāk arī uz taviem dārzeņiem.

Tai zinjaa man ir ljooti noveicies - kaiminji ir taadi pashi kjertie dobes kashaataaji kaa es. Pirmaas seeklas dabuuju lielaakoties no kaiminjiem, peecaak pati vienmeer atstaaju kaadu daarzeni seeklaam naakamajam gadam. Taa kaa man ir eco seeklas jau ntajaa paaudzee. Vislielaakais prieks ir par garshu. Garsho labaak un izteiktaak par veikala preci.
20.06.2014 02:39 |

Reitings 549
Krista, ko tu audze sava darzina?
20.06.2014 02:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits