Lektore uzskata, ka Latvijā vēl arvien lielākā sabiedrības daļa no svešinieka vai maz pazīstama cilvēka gan runā, gan rakstos sagaida uzrunu "Jūs". Visos gadījumos, kad ir šaubas, labāk lietot "Jūs". Ja uzrunātajam nepatīk uzruna "Jūs" un viņš to izrāda ar ironisku frāzi: "Es tik liels, ka divus redzi?", "Vai Tev dubultojas?" vai tamlīdzīgi, tad tas ir viņš, kurš uzvedas rupji. Uzrunāt uz "Jūs" nevienā situācijā nav nepieklājīgi. Arī tad, ja uzrunu veltām trīspadsmit gadīgam pusaudzim, kurš mūsu acīs izskatās pieaudzis.
Tātad pirmo reizi satiktu vai nesen iepazītu pieaugušu cilvēku uzrunājam uz "Jūs", līdz izskan piedāvājums pāriet uz "Tu." Privilēģija ierosināt pāreju uz "Tu" ir sievietei sarunā ar vīrieti, gados vecākajam sarunā ar gados jaunāko. Lietišķās attiecībās pāreju uz "Tu" ierosina amatā augstākais. Ar klientiem parasti esam uz "Jūs", tomēr var būt situācijas, kad pārejam uz "Tu", taču šeit iniciatīvai jābūt klienta pusē.
Ja cilvēks nav mans draugs vai tuvs paziņa un vide ir formāla, vienmēr uzrunāšu uz "jūs", pat, ja tas ir pusaudzis.
Ja cilvēks nav mans draugs vai tuvs paziņa un vide ir formāla, vienmēr uzrunāšu uz "jūs", pat, ja tas ir pusaudzis.