Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Šašliks.

 
Reitings 400
Reģ: 29.01.2009
Sveikas meitenes!
Nu tad dalamies ar savām šašliku marinādēm!
Vienalga kādas gaļas veida!
17.06.2014 15:10 |
 
Reitings 257
Reģ: 11.10.2010
Sojas mērce (ChainKwo ražojums), SantaMaria gaļas garšviela, etiķis - DONE!
Pāris stundu laikā ievelkas. Es kā gaļas liels cienītājs - iesaku izmēģināt nu noteikti! :)
17.06.2014 15:13 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Vistas šasliks ar persikiem marinēts, klāt rozmarīns, olīveļļa un citas klasiskās garšvielas.
17.06.2014 15:13 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Šašliku negatavoju, bet vīrietis parasti marinē garšvielās + mango balzametiķa un olīveļļas marinādē.
17.06.2014 15:17 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Libra, vai vari, lūdzu, ievietot atēlu ar mango balzāmetiķi? :)
17.06.2014 15:19 |
 
Reitings 175
Reģ: 29.01.2009
Majonēze+citrona sula+Santa marija gaļas kopējā garšviela+sīpols+dilles+gaļa = garšīgs sašliks :D
17.06.2014 15:21 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Favel, bilde laikam šoreiz neko nedos - tas ir no Vom Fass, citur nemaz neesmu to pirkusi vai redzējusi.
17.06.2014 15:22 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Paldies, Libra :)
Skatos, ka arī Vācijā, Francijā un Beļģijā ir šie produkti pieejami. Palūkošu vai ir kāds veikals tuvumā. Ja nē, tad būs pašai jāmēģina uzmeistarot no mango biezeņa un etiķa :)
17.06.2014 15:30 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Būtībā piekrītu īsteniem šašlika meistariem - ja ir laba gaļa, tad pietiek ar sīpoliem + pipariem, u.c. garšvielām pēc gaumes + etiķi (vēl var pievienot sojas mērci).

Reizēm patīk piešaut kefīru vai majonēzi.

Vistai tīri labi sanāk apelsīnu sula + sojas mērce + medus.
17.06.2014 15:34 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Man ir ļoti parasta, bet visi vienmēr slavē. Jo cūkgaļai nav izdomāts nekas labāks kā sīpols! Tatad piemēram uz 2 kg iet 1,5 kg sīpolu. Izlaižu sīpolus caur blenderi, lai ir putrā. Gaļa attiecīgi sālīta, piparota (melnie un sarkanie pipari) un klāt piegriežu 2 buntes sarkanā bazilika. Viss! Katlā iekšā un labu slogu pa virsu.
Vistas šķiņķīšus marinēju - uz 2 kg gaļas mazo pudeli ar čilli saldo mērci un 1 ē.k medus. Visi laiza pirkstiņus parasti. :)
Lai labi garšo!
17.06.2014 15:36 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ar kefīru vai alu labs:)
17.06.2014 15:36 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Šo te es biju domājusi, ar mazo pudelīti pietiek.
17.06.2014 15:38 |
 
Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
ar sīpoliem un citroniem, un pipariem. Kārtīgi izmīcam un gaļa dievīga. Ir arī vis kaut kas mēģināts, bet nekas labāks nav atrasts :)
17.06.2014 15:38 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Meitenes, ja kādai ģimenē ir mednieks, iesaku izmēģināt iemarinēt buka gaļu ar kļavu sīrupu un pipariem + mazu drusciņu etiķa un eļļas. Super! :)
17.06.2014 15:41 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Lai man piedod visas etiķmīles, bet, manuprāt, tā gaļa ir izmetama, pēc peldes tajā. Ļoti negaršo etiķaini šašliki.
17.06.2014 15:43 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
bellakilla, nav jau jāpārspīlē ar etiķa daudzumu. Uz kādu 1,5kg 1ĒK etiķa nenozīmē, ka gaļa taja peldēs. Etiķis, vismaz marinādēm, ko gatavoju es, to gaļu padara patīkami mīkstu. Cita alternatīva gaļas mīkstumam, ko izmantoju, ja etiķi neesmu likusi klāt, ir pielieku sinepes, vai 15min pirms cepšanas pieleju gaļai klāt spēcīgu gāzētu minerālūdeni.
17.06.2014 15:47 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Parasti taisam vistas šašliku.
Marināde ir vienkārša - etiķis + cukurs, sāls, pipari + eļļa + laurlapas + sīpoli. Klāt var piebērt hmeli suneli garšvielas.
Marinādi taisu stipru, lai labi ievelkas un ir riktīgi jūtama. Man tā garšo.
Vēl ir taisīts ar majonēzi, citronpipariem, citrona sulu.
17.06.2014 15:49 |
 
Reitings 1
Reģ: 04.06.2014
Mans pēdējais atklājums ir marināde granātābolu sulā (tajā, kas stikla pudelē), klāt sīpoli, pipari, sāls un kāda citrona šķēlīte. Jāpastāv gan diennakti un tad var cept! ;)
17.06.2014 17:44 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Es nesen pamēģināju vienu vistiņas marinādi ar paniņām, saldo čili mērci, sinepēm, ķiploku, sīpolu, pipariem - bija laba. :)
19.06.2014 11:10 |
 
Reitings 205
Reģ: 16.01.2014
Etiķa vietā var pievienot kiwi. Tikai nedrīkst pārspīlēt,savādāk šašlik gabaliņi būs pārāk
'mīksti'!
19.06.2014 11:25 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
ja ir runa par cūkgaļu, tad mana top marināde: sīpoli, citroni, pipari, čut sāls (sāli tiešām ļoti nedaudz) un minerālūdens (var likt arī zaļumus - dilles, lokus, pētersīļus)!
gaļa sanāk sulīga!
visi vienmēr ir slavējuši!!

vistiņai parasti pērku kādu no SantaMaria garšvielām, ko sajaucu ar majonēzi!
19.06.2014 11:31 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits