Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Šašliks

 
Reitings 495
Reģ: 12.07.2009
Nu tā, Jāņu svētki tuvojās un ir jāpagatvo gards, sulīgs šašliks.

Padalamies ar savām receptītēm kā arī kādu gaļu visbiežāk izmantojat - cūkas, vistas, jēra, lielopa utt, kādas ir vislabākās, netradicionālākās un gardākās marinādes Jūsu lokā? Kādi ir knifiņi un galu galā kā tad gatavosiet šogad un vai vispār to darīsiet, varbūt esat atradušas jau labu labos veikalā nopērkamos, respektīvi viss par un ap gaļas pagatvošanu priekš Līgo/Jāņu svētkiem. ;)
16.06.2014 23:10 |
 
Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
vistas šašlikam man patīk-

atkauloti vistu šķinķīši- uz kg gaļas 1 citrons, 1 kg sīpolu, majoznēze, sāls un pipari pēc garšas. Ņamma :)
16.06.2014 23:17 |
 
Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
*majonēze
16.06.2014 23:17 |
 
10 gadi
Reitings 4153
Reģ: 02.01.2011
man arī šis interesē :)
21.06.2014 18:43 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Cūkas gaļas šašlikam marinādē lieku Santa Maria garšvielu šašlikam (citas nav tik labas), mazliet medu, lai gaļiņa būtu mīkstāka, sīpoliņus sagrieztus ripiņās un vēl galda etiķi mazliet sajaucu ar ūdeni un mazliet pārleju pāri, bet tiešām nedaudz. Vēl esmu tam visam klāt likusi majonēzi. Galvenais, lai medus nav pārāk daudz. Sanāk vienmēr ļoti gardi. :)
21.06.2014 18:53 |
 
10 gadi
Reitings 4153
Reģ: 02.01.2011
tiešām ir tā, ka sāli neliek vai liek tikai pirms pašas cepšanas?
21.06.2014 18:58 |
 
Reitings 281
Reģ: 09.10.2013
Kaut kur lasīju, ka sāli nevajag likt klāt, lai nepaliekot sauss
21.06.2014 19:11 |
 
Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Teiksim uz 4 kg cūkgaļas, kā es marinēju:

2 kg sīpoli;
3 Citroni;
Paciņa hmelī sunelī;
Paciņa sarkanā paprika;
2 ēdamkarotes melnie pipari;
Mazā burciņa adžikas;
Cukurs;
Etiķis;
Rapšu eļļa;
Granātābolu sula;
Sāls;
Pētersīļi un dilles kā patīk;
Sinepes.

Garšvielas, eļļu, adžiku, etiķi un sinepes sajauc atsevišķā traukā pēc garšas, kāda nu tā patīk. Es taisu tādu kā pikanti saldskābu, grūti definēt. Maisījumu leju pāri gaļai, sīpoliem un citroniem un pēc tam stundu ik pa laikam pamīcu līdz stadijai, kurā paņemot rokā gaļas gabaliņu abus tā sānus varu bez lielas piepūles saspiest kopā. Pēc tam vienkārši uz nakti atstāju iemarinēties līdz galam.

Marināde derēs arī vistai. Ja interesē detalizētāk, privāti varu atbildēt kaut ko specifiskāku. :D
21.06.2014 19:11 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Manās mājās iecienīts ir cūkgaļas sašliks, jo ar pašas audzēto gaļiņu mūs nodrošina ome :)
1. Majonēze, sīpoli, daudz sīpolu, jo visiem baigi garšo, ķiploki, citrons, etiķis, sāls, daudz piparu, garšvielu maisījums medījumam.
2. Santa maria BBQ marināde no paciņas, ķiploki, medus, šļuka sojas mērces, čili pipari, parastie pipari. Sāli te nevajag, jo ir jau mērcē. Var samest iekšā papriku, kukurūzu.
21.06.2014 19:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!