Par piedevām - man šķiet, ka ļoti, ļoti garšīgi ir saldie kartupeļi, bietes, kāļi - cepti krāsnī, mazliet olīveļļas, rozmarīns, pipari, drusku sāls, ja nepieciešams, nedaudz zilais siers, tad nu vispār.. :) Un brokoļi, super garšīgi un daudziem ēdieniem piestāv, manuprāt. Īpaši gaļai.
Bet vīrietim es droši par 60% tāpat klāt gatavotu kaut ko no graudaugiem - jau minētā kvinoja, rīsi - brūnie taču arī ir, pilngraudu makaronus(šis gan nav garudaugs), jo es zinu vienkārši, ka viņam prasītos, ne vienmēr, bet tomēr, īpaši, ja zinu, ka dzīvesveids ir aktīvs, tad dārzeņu salāti nedotu pietiekami daudz enerģijas, tā tomēr ir graudu funkcija. :) Pati tad izvēlos gaļu ar salātiem.
Saldais kartupelis - tieši tā sagriezu, cepu, kamēr brūns, mīksts - ļoti laba garša.
Par salātiem - tur jau var baigi radoši pieiet - bāzīte - salāti, rukola, spināti, biešu lapas un, kas man vienmēr salātus padara garšīgus - rieksti un siers, viennozimīgi. Kas man pašai ir garšojis (bildes vairs nebūs tik skaistas, jo no personīgā arhīva) -
Spināti, grillsiers, bietes, makadamijas rieksti
Sezonā - tomāti, grillsiers, balzamiko, salāti
Bumbieris, valrieksti, spināti, zaļā paprika