Paštīksmināšanās. Kā atbrīvoties?

10 gadi
Reitings 275
Reģ: 02.12.2012
Kā jau daudzas, arī es mēģinu strādāt pie savas personības veidošanas un nu esmu uzdūrusies riebīgam zemūdens akmenim, par kura esamību nemaz neesmu sajūsmā - paštīksmināšanās. Un ne velna nevaru saprast, kā lai no tā tiek vaļā!

Kā lai pārstāj domāt, ka esmu supergudra un varu tikt galā ar jebkuru dzīves situāciju? Es baidos, ka tik pārdroša attieksme mani reiz iegāzīs. Tāpat arī, nevaru saprast, kāds komplekss zem tā varētu slēpties. Varbūt dažām liksies, ka meklēju problēmu tur, kur tās nav, bet man šķiet, ka esmu aizgājusi tālāk, nekā vienkārši ''pārliecība par sevi''.

Apkārtējie cilvēki saka, ka viss ir kārtībā - esmu ieinteresēta apkārtējos, bet jūtu to, ka manā galvā dzīvo gigantisks ''sevis kults'', kas lēnām saēd mani pašu. Varbūt kādai ir bijusi līdzīgi? Varbūt ir kādi psiholoģiskie padomi? Patiesi esmu apjukusi.
14.06.2014 18:52 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
kapec tev butu jakaunas par saviem uzskatiem un janokluse atskirigas domas?

Bet vai tad Zii teica, ka kaunās no saviem uzskatiem? Bet ne vienmēr taču ir jābāž citiem sejā savi uzskati, īpaši ja zini, ka beigās var sākties pārlieku karsta diskusija, kas tāpat nenoved ne pie kā jēdzīga :) Kādreiz var mīļā miera labad arī vienkārši paklusēt :)
14.06.2014 21:36 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Zii-tik labi pateici!Interesanti veel tas,ka tiesaam nav iespeejams pat "iepiiksteeties",ja domas nesakriit:D
Piemineklim jaabuut graniita:D
14.06.2014 21:39 |

10 gadi
Reitings 275
Reģ: 02.12.2012
Oho, paldies, meitenes par dažādajiem viedokļiem un iedziļināšanos.

Laikam vēl precizēšu to lietu, kur redzu problēmu, ar piemēru:

Nu, teiksim, sēžu vakarā viena pie jūras un skatos saulrietu. Pirmā doma - ''O, cik skaisti!'', otrā domā - ''Tas ir tik lieliski, ka man tas šķiet skaisti, visiem jau tas nemaz nešķiet skaisti, laikam es esmu apveltīta ar patiesu dabas izjūtu.'' Un te lūk ir pretruna - ja jau es būtu apveltīta ar patiesu dabas izjūtu, tad kāpēc nevaru to vienkārši izjust un aplūkot bez EGO iejaukšanas?

Ir, ir, apkārt kaut kāds burbulis, kurš neļauj saplūst ar apkārtējiem cilvēkiem un dabu tik ļoti, cik varētu vēlēties.

Tāda sajūta, ka no tā vienkārši būtu jāizaug - nevar jau koncentrēties uz kādu lietu un tās sasniegšanu pietiekami, ja nepārtraukti pati no malas analizēju visu procesu ar sevi galvenajā lomā.
14.06.2014 22:22 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Debija- tu meklē problēmu tur kur tās nav ,ja tu būt patiesa ar super augstu pašvērtējumu ,,mega EGO,tad tu to nepiefiksētu ,ka visur ir " Es,es,es,es, " ,līdz tevi sāk to acīs bāzt:D
Es to ,piemēram, nepiefiskēju ,līdz draugam nervi norāva ,jā un arī ,faktiski, visiem nervi norāva:D Atzīšos ,situācija nav diži labāka, joprojām ir "Es, Es, Es un dažreiz tu ,bet pamatā milzīgs ES" No mega ego ,nemaz tā nevar izārstēties vai arī mainīties, ja esi egoists ,tad tāds arī nomirsi:D
15.06.2014 00:10 |

Reitings 139
Reģ: 13.06.2014
Redzi, tās runas par Ego kaitīgumu un mēģinājumiem no tā atbrīvoties, manā skatījumā, jau arī, visbiežāk, ir viena no ego izpausmēm. Tobish - Redz, kā es ar savu ego cīnos, kamēr pārējie mirstīgie skrien pēc naudas un varas.
15.06.2014 00:15 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Drīzāk ,tur ir wannabe ego upuris:D
15.06.2014 00:22 |

Reitings 549
Reģ: 22.12.2013
Man skiet, ka tevi ir kaut kada apslepta kauna izjuta. Sajuta, ka tu neesi isti pelnijusi to, kas tev ir.
15.06.2014 00:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits