Sinepe, par ārstēšanās ilgumu nepateikšu. Man šķiet, ka bija jāizguļ tās 2 nedēļas slimnīcā un tad palaida mani mājās, lai gan mamma teica, ka tajā laikā, kad bija jāguļ, skraidāju pa palātu. Bet ar būšanu slimnīcā viss nebeidzās. Ik pēc noteikta gadu skaita man vajadzēja doties pie neirologa uz pārbaudēm, kur tos vadiņus liek pie galvas u.t.t. Tagad man vairs šīs pārbaudes nav jāveic.
Esmu dzirdējusi, ka tiek taisītas operācijas, bet man bija 3,5 gadi un ārsts esot teicis, ka tik maziem bērniem tas nav nepieciešams, jo galvaskauss pats sadzīšot.
Runājot par runas spējām, ar mani ļoti daudz strādāja bērnu dārzā - bija visādas dziedāšanas nodarbības u.t.t. Pati daudz neko no tā laika neatceros. Tikai to, kā nonācu slimnīcā un cik pārbijusies jutos, jo neko nesapratu.
Nedomāju, ka visiem ir vienādas sekas. Man šķiet, ka viss ir atkarīgs no tā, kura galvas daļa cieš. Man trāpījās galvaskausa lūzums kreisajā pusē, un tieši cilvēka kreisā puse atbild par runas spējām. Ja tu domā par prāta spējām, tad varu tevi nomierināt... man skolā ļoti padevās matemātika, spēju saprast labi arī fiziku un ķīmiju, tā kā galvaskausa lūzums ne vienmēr cilvēku padara stulbu. :)