3 olas, 2 glāzes miltu, 3/4 glāzes cukura, 200 g sviesta, vanilīns, āboli vai jebkuras citas ogas, vai zapte (šitas daudzums sanāk mazajai kūku formai - 24 cm)
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, vanilīnu un mīkstu sviestu. Iejauc miltus. 1/3 mīklas ieliek ledusskapī (var saldētavā), pārējo iespiež kūkas formā, lai veidotos maliņas. Virsū ber sagrieztus ābolus vai ogas, vai zapti. Pārsmērē ar sakultiem olu baltumiem. Pa virsu uzbirdina vai uzrīvē (ja salalusi) atlikušo mīklas daļu. Cep vidējos grādos apm. 40 min.
Es esmu taisījusi arī 28cm formā, sanāk tik bik plānāka un ābolu/ogu/ievārījuma vietā lieku rabarberus, kuriem pāri pārberu cukuru :)