Ko laist iekšā un ko nē

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Sveikas!

Gribēju parunāties un dzirdēt jūsu viedokļus par tādu lietu kā - svešu cilvēku laišana savā dzīvesvietā. Nu piemēram, zvana pie duvīm, tu atver , tur vīrietis - es esmu no ....... un atnācu pārbaudīt jums radiatorus, vai skaitītājus vai nu vienalga ko. Jūs laižat viņu iekšā vai nē? Vai prasat uzrādīt kādu papīru, ka tas cilvēks patiešām ir tas, par ko uzdodās?

Es pēdējā laikā esmu ļoti bailīga un svešiem durvis nemēdzu vērt vaļā, ja vien zinu,ka gaidu paciņu vai ko tādu. Reizēm kaimiņi nāk ar kādu lūgumu, tad jā, viss ok.
Bet tagad mājas saimnieks ,kurš jau 3x brauca nomērīt durvis,lai varētu ielikt jaunas, esot pazaudējis mērus (kārtējo reizi un mani tas nemaz neizbrīna), bet saka,ka atbraukšot šonedēļ kaut kāds vīrietis un nomērīšot. Es uzreiz pateicu,ka kaut kādus vīriešus es iekšā nelaidīšu! Kamēr mājās esmu viena ar bērniņu.
Labi,ja es redzētu,ka atbrauc firma ar jaunajām durvīm un nāks likt iekšā, tad to arī es saprotu. Bet kaut kāds vecis nāks un .. nu nē ! :D

Kā rīkojaties jūs un ko rīkotos manā situācijā?
09.06.2014 18:36 |

Reitings 11429
Samaara, par sevi jau nav bail, gribās bērnu pasargāt!

Visādi gadijumi ir dzirdēt un ziņās redzēt.. brr, bail iedomāties. Citreiz sēžu un pēkšņi sākas paranoja par to vai es aizslēdzu durvis vai nē. Tad padomāju par to,ka tā ir sekunde burtiski,ka var ienākt sveši cilvēki ar ļauniem nodomiem un tad jau būs par vēlu, es viņus izdzīt nevarēšu nekā. Un skrienu slēgt durvis ciet :D

Par ieročiem mājās, es domāju,ka nav jēgas tiem,ja nekad neesi izmantojusi, drīzāk var sev pāri nodarīt. Liels nazis arī nepalīdzēs,ja kaut kāds tēviņš skries virsū.
09.06.2014 18:50 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Kad vēl dzīvoju guļamrajonā, visai bieži pie durvīm zvanīja Baltcom, Bite, apsardzes kompāniju aģenti, kā arī mormoņi, kartupeļu tirgotāji. Īsta sodība bija piedzēruši, kas nakts vidū sajauca dzīvokļus. Saprotiet - mikrorajona romantika.
Vienmēr palūkojos cauri durvju actiņai un pajautāju, ko vēlas. Mājas apsaimniekotāju pazīstu personīgi; skaitītāji tiek pārbaudīti reizi gadā. Pastnieks uzaicinājumus par ierakstītām vēstulēm atstāj pastkastītē, jo daba laikā neesmu mājās.
Īpašu problēmu nav bijis. Ieteiktu neatvērt durvis nekādiem aģentiem vai tirgotājiem. Ja, piemēram, kāds stādās priekšā kā Latvijas Gāzes darbinieks, tad lūdziet viņam uzgaidīt, piezvaniet uz uzņēmumu un pārliecinieties. Varbūt bērnišķīgs padoms, taču šāda piesardzība var paglābt no lielām nepatikšanām.

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Normali nav nepiesakot vizīti pa tel. vai neuzrakstot e pastu tagad atvilkties. Lai šālē dillēs.

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
nelaižu. Par laimi man arī neviens neklauvējas pie durvīm, tik vienkārši arī neviens draugs nevar tikt :D Jo man ir vel papildus dzīvokļa durvīm, uz atslēgas slēdzamās korpusa druvis, kur speciali nav uzlikts durvju zvans, līdz ar to uz dzīvokli nāk tikai tie , kas informējuši ar zvanu par savu klātbūtni.

Reitings 27552
Nikola tu centrā dzīvo? Mums daudziem ir līdzīgi, pat vārti sledzami:)
09.06.2014 18:52 |

Reitings 11429
Un par nevēršanu vaļā. Mums tā bija Rīgā dzīvoklī, vakarā ap 9 zvana pie durvīm kaut kas. Mēs neveram vaļā abas ar omi, pēc laiciņa zvana vēl, atkal neveram vaļā un vēlāk tik dzirdam ,ka kaut kas grabinās un tā kā dauzas durvis, ome uzbļāva caur durvīm,ka sauks policiju ! Pa actiņu redzēja,ka 2 vīrieši maskās un ar somu rokās skrien lejā pa trepēm. Domāja, ka neviena nav mājās un gribēja ielauzties.

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Nelaizu. Un ari ja ireju tad laizu tikai ja saimnieks lidzas. Jo ta tomer drosak ka viss bus izdarits precizi.. Skaititajs nomainits vai kas tads. Man gadas kaimini kas reizem naktis vidu klauve..viens tads reiz prasija cigareti piecos no rita, dusmas parava. aiz duvim pateicu ka nav un viss.

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ja, piemēram, kāds stādās priekšā kā Latvijas Gāzes darbinieks, tad lūdziet viņam uzgaidīt, piezvaniet uz uzņēmumu un pārliecinieties. Varbūt bērnišķīgs padoms, taču šāda piesardzība var paglābt no lielām nepatikšanām.

ļoti labs padoms, var attiecināt uz jebkuru uzņēmumu vispār, ja esat tās klienti :)
09.06.2014 18:53 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Nevienu svešinieku nelaižu iekšā. Tā kā mani kaimiņi ir krimināli idiņi, tad es viņiem arī durvis vaļā netaisu. Man vienalga, ko viņiem vajag un man vienalga, ko kkādiem svešiniekiem vajag - durvis vaļā neveru. Paskatos pa actiņu, kas tas ir(ja stulbais kaimiņš, tad sagatavoju telefonu - ja neliksies mierā un sāks spārdīt vai apskādēt durvis, zvanīšu policijai), bet durvis vaļā neveru.
Kad draugs ir dzīvoklī, tad ir mazliet savādāk - tad šad tad atveram(viņš atver, jo viņam jau vienalga, ja vajadzēs aizstāvēties, tad iegāzīs pa seju mierīgi). Ir smieklīgi bijis. Nesen atvēra durvis, es no virtuves dzirdu: ''Mēs atnācām, jo nevēlamies, lai jums būtu jādzīvo ciešanās''. Izrādījās, kārtējie sektanti :D Sarēcāmies un draugs aizsūtīja pie kaimiņiem.
Vārdu sakot, kad es esmu viena, tad veru vaļā tikai pazīstamiem cilvēkiem. Vai arī, ja zinu, ka kāds nāks(piemēram, ja es pasūtu picu, tad loģiski, ka atvēršu tam, kas to man atvedīs).

Konkrētajā situācijā, sarunātu, lai svešais brauc tad, kad ir mans draugs mājās.
09.06.2014 18:53 |

Reitings 11429
cinderella, bet zini ,ir tāds teiciens - Better safe, than sorry
Labāk būt piesardzīgam, nekā vēlāk nožēlot to,ka esi bijis pārdrošs un drosmīgs un ielaidis svešinieku mājās.
09.06.2014 18:54 |

Reitings 27552
Oj , man superīgi kaimiņi, bet ari uzzvana pa tel ka uzkāps vai ja ko vajag. :)
09.06.2014 18:54 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Es pēdējā laikā vairs nelaižu nevienu svešo iekšā (kaut gan, kopš man ir suņi, bieži dzirdēts, ka vienreiz piezvana, sadzird 2 suņus un tad metās ātri lejā pa trepēm, tā ka nemaz nepaspētu atvērt, plus vēl man nepatīk, ka mans sabiedriskais bērns grib ar visiem svešiniekiem draudzēties :D ) Ja nav iepriekš zvanīts un brīdināts, ka kāds būs, vienkārši ignorēju, draugs gan laiž visus iekšā, jo negrib atteikt, un tad pats dusmīgs, ka 2 stundas sēdējis un ar kaut kādu pavecu tantiņu pildījis kārtējo aptauju, jo domājis, ka ienāks tikai "uz 5 minūtēm" :D :D
09.06.2014 18:56 |

Reitings 2286
Nikola tu centrā dzīvo? Mums daudziem ir līdzīgi, pat vārti sledzami

jap centraa :)

Nesaprotu , kā citi spēj tik vieglprātīgi vērt tās durvis pat ja svešs klauvē? Man vienalga, pat ja Britnija Spiirsa staavees nelaidiishu, ja vien nebuus zinjojusi par savu ierašanos :D Kā arī visas normālas iestādes par savu ierašanos ziņo, ja nē, tad lai necer , ka laidīšu iekšā :D
09.06.2014 18:57 |

Reitings 10987
Kubiete, fuj drasmas..:(

Vainigo atrada kas nogalinaja?

Parejam visam, ja protams, labak nelaist svesos. Man ar durvis actina nav, tadel reizem vispar paranoja seviski no stipriem klauvejienem. Ja ir ciemini vai saimnieks vai nu sazin kadam santehnikim vai kam janak tad ieprieks saskano, bet lieta tada ka man ir briesmigi kaimini (dzeraji, kas reizem sit kapnes logus un ir plesusi pastkastites), no stiriem klauvejeniem ari iztrukstos un vispar nespeju pakustet.

Trepes sie ir dzerusi un mentiem pie vienas dirsas, jo pilngadigi, bet mieru tas traucee.
09.06.2014 18:57 |

Reitings 11429
Tāāā... vajag suni :D :D
09.06.2014 18:58 |

Reitings 2286
Nu bet nejau visi kas tagad klauvē pie durvīm ir slepkavas un grib jūs nodurt.

a ko Tu zini, kas kuram tajaa prataa :D Vaitad maz shausmu lietaas notiek arii tepat LV.. un zini, arii apzagshana ir shausmu lieta.
09.06.2014 18:59 |

Reitings 10987
es labpraat, tikai sakuma citu dzivokli jadabu, jo saimnieks pret majdzivniekiem.
labs remonts dzivokli tadel saprotu nevelas lai kaki/ suni ko sabojatu, vai nocuratu tapetes.
09.06.2014 19:00 |

Reitings 27552
Vainigo atrada kas nogalinaja?
Jā, bet kāda tam vairs jēga? Vinai ari bija maniere tāpat ka man ilgu laiku, atvert durvis neprasot kas tur. Vai vispar neslegt ciet.
09.06.2014 19:00 |

Reitings 664
Reģ: 29.01.2009
nesen gan ljavu saviem sabiedriskajiem berniem izpausties, kad socialdemokrati naca agitet. nabagi nevareja tikt prom, jo maniem berniem jautajumi bira kaa no parpilnibas raga :)
09.06.2014 19:01 |

Reitings 10987
Ka ar vispar neslegt durvis? Te sanak vinas pasas vaina daleji, jo bezatbildiga. Katra zina zel ka ta tomer.
09.06.2014 19:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits