Vielmaiņa-svara zaudēšana.

Reitings 182
Reģ: 09.06.2014
Vēlējos noskaidrot, kā var zināt, cik ātra vai lēna ir tava vielmaiņa?
Un pēc kā var noteikt, vai vielmaiņa ir "sabojāta"?
Nu jau kādu laiku esmu ceļā uz perfektu augumu. Svars ir normāls, bet man pašai prasās kādus kilogramus nost. Ēdu daudz maz veselīgi, bet šajā karstajā laikā baigi ēst arī negribas - sanāk ēst diezgan maz. Un nu, ar savu mazo ēšanu, principā man jau sen būtu jābūt mērķa svarā-teorētski, bet svars nekust ne par gramu un reizēm pat pieaug. Tas mani dara bažīgu, vai neesmu ar šo neēšanu visu padarījusi tikai sliktāku.
Varētu teikt, ka nav jau ko mest nost vairs, utt., bet tā īsti nav. Tāpat ir šur tur, kaut kas liekāks. Tā, ka mest ir ko nost, bet nekas nenotiek. Ja ēdīšu mazāk, sanāks vispār badā dzīvot.
Ko darīt? Mazliet jau sāk izmisums piezagties.
09.06.2014 09:35 |

Reitings 182
tapec ka kjermenis zin,ka tiks turets atkal badaa (pat neskatoties uz to,ka nejuties badaa) un veido rezerves priekshdienam!!tapec ar svars nekrit...

Tad sanāk, ka mans organisms domā, ka es viņu badinu jau 5 gadus? Vienīgā izmaiņa ir ik pa laikam Hesburgera un Sprite lietošana. Visādi citādi šo 5 gadu laikā nekas īpaši nav mainījies. Svēru pirms Jaunā gada tik, cik vēlējos. Sākoties februārim sanāca ēst fast food pārtiku un te nu es esmu - no maija ar šādu uzturu.
Nav jau tā, ka nekrīt nemaz.Šitā lēnām čukinot esmu nometusi 1.5kg, pa ļoti ilgu laiku.
Uzrakstot šo te visu, nonācu pie secināuma, ka vispār negribu par to domāt. Gribu vadīties pēc sajūtām, nevis kalkulēt kaut ko - ja gribas ēst, es ēdu. Ja negribas ēst - es sev nespiežu, bet nezinu kur es ar šādu ieeju nonākšu un vai tas kaut ko uzlabos, vai nē.
Paldies visām, kas veltīja laiku šai diskusijai.:)
09.06.2014 13:46 |

Reitings 285
Reģ: 25.04.2010
Šausmas! Liekie tauciņi ir aisberga redzamā daļa. Tā turpinot ilgtermiņā sāksies tikai resnēšana.
Silti iesaku:

1) kustēties vismaz 30min dienā bez pauzes(kaut vai iet, skriet, lēkāt, dejot)
2) domāt par muskuļu masu(voilā, tas ir noslēpums, kāpēc smuki kalorijas deg)
3) ņem līdzi banānus!!! Es arī dažreiz negribu, bet pat pa ielu ejot apēdu, jo zinu, ka VAJAG! Jebko..ābolu, burkānu jebko kas garšo un katras 3h apēd vienu! Tu neriskē ar svaru, bet sākot ar kunģi līdz visam no tā izrietošajam
4) MALACIS, ka atteicies no fast-food, to ar likumu aizliegt vajadzētu

Dzer tējas(aptiekā ir svara samazināšanai no visādām zālītēm) un maini attieksmi pret savu veselību, jo ilgāk veselīgi dzīvosi, jo mācēsi saklausīt, ko tas prasa.

Lai izdodās!
09.06.2014 14:27 |

Reitings 182
_mia
Tev ir bijis līdzīgi?
Banāniem laiku es vēl varēt izbrīvēt.
Un pastaigām arī mēģināšu atvēlēt laiku savā ikdienā.
Paldies.
Es ticu, ka vaina varētu būt arī uztverē, bet es jau mazliet cenšos vieglāk uz to skatīties.:) Nu nav jau tā, ka man tie ir desmitiem kilogramu, kas traucē pārvietoties.
09.06.2014 15:44 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
cupakabra, man ir ta bijis ar visu mazo esaanu svaram uznak tada ka ""stagnacija"" vai vel launak nak klat, ja ieed vairak. Uz udens rekinu vai kas, bet nak klat. Man ar karstajas dienas neko negribas. Man galvena problema ieest kaut ko un veders ka bumba nu neparspilejot. Tadel vien pasakumos arpus majas, ja velos uzvilkt apspiletu kleitinu nevaru est, lai varetu smuki sedet pie galda.

Par sportu ja var padari auguminu tvirtaaku, uzbuvet rejlefu, apkartmeri varbut mazinasies, bet muskuli sver vairak ta ka nez svara ar i var pienemties.
Ja sportu, tad jauznem olbaltumvielas. pati agrak galu uz zali katru dienu, ari svetdienas. gars stasts.
Anyway, galvenais izmainit dzivesveidu, ja pec tam atsaksi est fast foood, viss atgriezisies.
09.06.2014 15:55 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ēst 1x dienā ikdienā un brīvdienās daudz ir drošs veids, kā sačakarēt vielmaiņu. normālas vielmaiņas uzturēšanai ideāli ir vairākas nelielas ēdienreizes (4-5, nu VISMAZ 3) visas nedēļas garumā, cenšoties uzturēt režīmu arī brīvdienās. 2 brīvajās dienās nevar iekrāt miegu, visu laiku guļot, toties var lieliski iekrāt liekos taukus, pārāk daudz ēdot. tavā gadījumā tās brīvdienās uzņemtās kalorijas tiek iekrātas, lai kompensētu ikdienas badošanos. ja tāds režīms jau ir 5 gadus, tad vielmaiņa ir sačakarēta.
09.06.2014 15:55 |

Reitings 182
ja tāds režīms jau ir 5 gadus, tad vielmaiņa ir sačakarēta.

Bet kāpēc šo 5 gadu laikā man ir izdevies gan 1 kg nomest gan 4kg? un Diezgan raiti, bet tagad tas neizdodas tik vienkārši?
Nav jau tā, ka es visu laiku svērtu tik, cik tagad. Tā (+1.5kg) es sveru kopš februāra. No maija esmu uz strīpas un nost ir -1.5kg.
09.06.2014 16:01 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Jautajums ka sabojatu vielmainu uzlabot un taja pasa laika zaudet vel drusku svara? ir iespejams?
09.06.2014 16:55 |

Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
http://www.aptieka.ros.lv/aptieka.php?page=17&lang=lv&ed=33

Lūdzu, padomi kā uzlabot vielmaiņu.
Man arī bija sačakarēta vielmaiņa no ilgstošas badošanās, miega trūkuma. Lūk, savedu sevi kārtībā, prasīja 1,5 gadu, - sports apvienojumā ar regulārām ēdienreizēm un vismaz 8h miega.
09.06.2014 16:59 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Philip- kā izpaudās tava badošanās? Ck kcal tu dienā tad uzņēmi?
09.06.2014 17:05 |

Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
Kalorijas droši vien nepārsniedza 900 vai 1000, jo tas no kā pārtiku bija vājpiena biezpiens, banāni, paniņas kautkādi dārzeņi, apvienojumā ar 20km garu skriešanas distanci, tā kā..
09.06.2014 17:12 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
est veseligi vai sabalanseti pareizi savam merkim - nav viens un taspats... ja uzturs butu pakartots sabalanseti pareizi savam merkim - svars kristu... protams ja vien muskulmasac nav augusi kas vairs neradis objektivu skatu svara ciparaa.. tad javerte pec spogulja
09.06.2014 18:36 |

Reitings 182
Es teorētiski es saprotu, ka mana ēdienkarte nav spīdoša. Ticu, ka tā ir nekāda. Bet vai tiešām, ja sāktu ēst zivi, biezpienu ikdienā utt. Svars kritīsies?
5x dienā ēst var atļauties tie, kam nav tāds darbs kā man un to es netaisos mainīt.
Visur lasu-kaloriju deficīts, kaloriju deficīts ir tas, kas nepieciešams, lai svars zustu, bet izrādās, ka ar to vis nepietiek.
09.06.2014 21:28 |

Reitings 33
Nuu, drīzāk jau vainīga nav vielmaiņa, jo pierādīts, ka apaļie bieži vien patērē pat vairāk kaloriju, nekā tievie, kaut vai, jo viņiem vairāk svars jānes uz pleciem. Domāju, ka jāskatās, ko ēd -- saldi našķi starp ēdienreizēm bieži mēdz būt vainīgi :/
09.06.2014 21:59 |

Reitings 182
Paldies visiem, kas izlasīja diskusiju un dalījās ar viedokļiem.:)
10.06.2014 09:09 |

Reitings 525
Reģ: 22.11.2011
Bet vispār, ja tā ir laba (ideāla), cilvēkam būtu jābūt slaidam ēdot jebko un iztiekot arī bez sporta. Ar "jebko" es domāju tik daudz un to, lai šo labo vielmaiņu nesačakarētu.

Taisnība un taisnība tām, kas saka, ka badojoties var tikai sačakarēt vielmaiņu. Sākot mazāk ēst Tev sākumā protamas krītas svars, jo kkā jau enerģija jādabū un organisms vēl bija pieradis pie iepriekšējiem ēsanas paradumiem, bet tad organisms saprot, ka tiek uzņemts mazāk un retāk un ieslēdzas "taupības režīms" un svars vairs nekrītas. Protams ja turpināsi vispār gandrīz neēst, tad jau svars kritīsies jo organisms sāks jau sagrauzt pats sevi un izmantot enerģijai pat organismā esošos proteīnus.
11.06.2014 16:14 |

10 gadi
Reitings 4443
Mazā Adatiņa
jaa.. kaloriju deficits.....kadel doma ka ar to nepieteik ja VISIEM maniem klientiem tas ir palidzejis.. ? domaju ka tu nemaz nezini vai tev sob rid piemeram vispar ir sis kaloriju deficits bet jau spried ka ar to nepietiek...
kadas problemas paest darbaa? - netarastos pat 5 min laika paest no majam panemtu jau sagatavotu maltiiti? - ok ja nav sis 5 min pietiks ar uzturvielam bagatu kokteila izdzersanu kas prasis 20 sekundes... ja nav ari tik laiak - tad rodas jautajums ka tiec uz wc darbaa?
Turklat ja pa katru cenu jaed 5x dienaa.. pielniba pietiks ari ar 3-4 edienreizeem...
13.06.2014 11:35 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Kabans- izlasi tak visu diskusiju, cilvēk mīļais.:D
Patīk man šitie, kas paceļ vecākas diskusijas un iemet savu gudro komentāru, izlasot tikai tēmas pieteikumu :D
13.06.2014 11:41 |

10 gadi
Reitings 4443
čupakabra
Tev varbut patik ari ka katra teemaa ~90% komentari ir no ipasi "zinosiem" biedriem? - ka Man ka saja joma stradajosam cilvekam mati celas stavus no tadiem ieteikumiem kadus te dazi iesaka......
13.06.2014 11:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits