Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vielmaiņa-svara zaudēšana.

Reitings 182
Reģ: 09.06.2014
Vēlējos noskaidrot, kā var zināt, cik ātra vai lēna ir tava vielmaiņa?
Un pēc kā var noteikt, vai vielmaiņa ir "sabojāta"?
Nu jau kādu laiku esmu ceļā uz perfektu augumu. Svars ir normāls, bet man pašai prasās kādus kilogramus nost. Ēdu daudz maz veselīgi, bet šajā karstajā laikā baigi ēst arī negribas - sanāk ēst diezgan maz. Un nu, ar savu mazo ēšanu, principā man jau sen būtu jābūt mērķa svarā-teorētski, bet svars nekust ne par gramu un reizēm pat pieaug. Tas mani dara bažīgu, vai neesmu ar šo neēšanu visu padarījusi tikai sliktāku.
Varētu teikt, ka nav jau ko mest nost vairs, utt., bet tā īsti nav. Tāpat ir šur tur, kaut kas liekāks. Tā, ka mest ir ko nost, bet nekas nenotiek. Ja ēdīšu mazāk, sanāks vispār badā dzīvot.
Ko darīt? Mazliet jau sāk izmisums piezagties.
09.06.2014 09:35 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Varbūt pasporto?!
09.06.2014 09:37 |

Reitings 182
arieta
Tu domā, ka tur ir tā vaina? Tajā, ka nesportoju, bet tikai ar ēšanu cenšos panākt svara zudumu?
09.06.2014 09:42 |

Reitings 549
Reģ: 22.12.2013
Cik kcal pa dienu tu uznem? Varbut tev skiet, ka tu ed maz, bet, ja paskaita kalorijas, tad redzetu, kapec neko nevari nomest.
09.06.2014 09:44 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Ēd daudz, bet veselīgi. Pusdienās milzu porciju ar dārzeņiem, kādu zivi. Un jā, jāpasporto, ne jau jāsvīst sporta zālē, bet, piem., pastaiga ātrā solī gar jūru kādi 7km. Tas arī atbrīvo prātu, liek aizmirst par stresu, kas reizēm ir sliktas vielmaiņas un liekā svara galvenais iemesls. Es vienmēr viegli nometu vismaz 3kg svara, kad atļaujos padzīvot mazpilsēta pie jūras, kādu nedēļu. Tur gaiss ir tik veselīģs, ka organisms pats sevi sakārto.
09.06.2014 09:49 |

Reitings 182
Jāatzīst, ka kalorijas neskaitu. Bet par ēdienkarti - bieži vien sanāk tā, ka paēst sanāk un gribas tikai vienu reizi dienā. No rīta izdzeru kafjas krūzi. Tad aiziet ikdienas steigā un paēst gribas tikai pēpusdienas pusē. Tad mājās tiek apēsts kāds vistas filejas gabals ar atsaldētiem dārzeņu maisījumiem, vai tie ir burkāni, zaļās pupiņas, brokoļi, puķkāposti. Kāds ābols, banāns pa dienu.
Visas dienas garumā daudz tīra ūdens.
Citreiz pusdienās apēdu pāris ceptas olas un svaigu tomātu, piemēram. Šad tad našķim tiek izdzerta Zero kolas glāze.
09.06.2014 09:50 |

Reitings 182
Fizisko aktivitāšu ikdienā tiešām pietrūkst, jo pārsvarā pārvietojos ar auto. Braukāju starp pilsētām diendienā, darbs pie stūres lielākoties. Vai garas pastaigas vakarā, varētu garantēt, ka situācija uzlabosies, pat ja ēšana paliks tāda pati?
09.06.2014 09:58 |

Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Kā var pats nesaprast, ka vielmaiņa ir pilnīgās auzās, ja kaut cik ir dzirdēts par uzturu kopumā!? :)

Kā Tu vari gribēt, lai vielmaiņa ir kārtībā, ja Tavs uzturs ir pilnīgi šķērsam? Tad, kad sāksi ēst regulāri, tad arī vielmaiņa sakārtosies - varbūt!
09.06.2014 10:09 |

Reitings 182
Es ēdu tik, cik man gribās. Nekad neesmu bijusi no tādiem biežajiem ēdājiem, kas nemitīgi kaut ko čāpstina.
Es par uzturu un kalorijām neko nezinu. Vienīgais, ko es esmu pielabojusi savā uzturā ir- es pa ceļam negriežos ātrajās ēstuves, kuru dēļ mani lieki ~3kg uzradās. Nedzeru gāzētos dzērienus, bet ūdeni pastiprināti.
Kā māte skolas laikos teica māsai - gribi notievēt? Nerij! Likās, ka ar nerīšanu ir iespējams nomest svaru, bet te nu es aplaužos.
Lieta ir tāda, ka man negribas vairāk ēst. Es esmu paēdusi. Man ir karsti un es nevaru iedomāties neko ēdam vasarā. Paķer svaigu gurķi un viss kārtībā.
Visu dienu esmu uz riteņiem, iespējams, ir radies pieradums negribēt ēst, jo nav jau kad!
09.06.2014 10:19 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Vispār par šo jautājumu es arī esmu bieži vien azdomājusies. Nezinu kā tā velmaiņa darbojas un tik sīki, smalki nav ne jausmas, bet neēdot var nomest svaru, es domāju. Tikai jautājums- cik veselīgi vai neveselīgi, cik atakaļnākoši tas ir:D
vakar skatījos Discovery raidījumu "Naked & Afraid", kur 3 nedēļas izmet uz salas pliku sieveti un vīrieti. Iedod laikam tikai mačeti. Un tad nu viņiem jāizdzīvo. 3 nedēļas viņi ēd ļoti minimāli - šoreiz apēda mazu krokodīli, jūras ezi un 2 lobsterus. Kokosriekstus.
Un vecis nometa 3 nedēļās 16kg, un sieviete, kas jautā bija sīka - nometa 7kg, ja nemaldos.
Tā, ka iespējams tas ir...bet cik veselīgi tas ir? Un cik ātri viss tas nāk atpakaļ? Tas jau ir cits jautājums.
Bet es nekad neesmu saratusi cilvēki neēd un notievē. (runāju par faktu kā tādu) bet te-cilvēs tikpat kā neēd (ok, ēd ļoti maz, manprāt) un netievē! Vel pieņemas svarā? Kā tas var but?
09.06.2014 10:48 |

Reitings 2792
Tā, ka iespējams tas ir...bet cik veselīgi tas ir?

Neēst ir neveslīgi, jo enerģija tak no kaut kā ir jāņem. :)
Kā īpaši neveselīgu uzskatu, ja cilvēks ir ēdis visu mūžu daudz, bet tad pēkšņi vienā dienā pārstāj ēst.
Un ja organisms neprasa pārtiku, tas arī nav labi.

Krč, ēst, ēst regulāri ir veselīgi, ja domā ar galvu, ko ēd un cik daudz. :D
09.06.2014 10:55 |

Reitings 6263
Misshine, varbūt izstāsti,kā tas var būt? Mani tiešām interesētu atbilde, no kāda, kas no tā kaut ko saprot.
Bet es nekad neesmu saratusi cilvēki neēd un notievē. (runāju par faktu kā tādu) bet te-cilvēs tikpat kā neēd (ok, ēd ļoti maz, manprāt) un netievē! Vel pieņemas svarā? Kā tas var but?

Kā tas var būt? Nerunājot par kaut kādiem veselīgajiem aspektiem utt, bet tīri teorētiski.:D
09.06.2014 11:01 |

Reitings 182
Kā īpaši neveselīgu uzskatu, ja cilvēks ir ēdis visu mūžu daudz, bet tad pēkšņi vienā dienā pārstāj ēst.

Nu kā var izlasīt, šeit nav runa par šādu gadījumu. Es nekad neesmu baigi ēdusi. Tikai tas, ka darbs uz riteņiem un pārāk bieži sanāca ieskriet Siguldas Hesburgerā, piemēram. Šo paradumu es likvidēju, Sprite tika aizstāts ar ūdeni. Kaut kam taču būtu jānotiek!
Varbūt kādai zinošākai ir kāds komentārs, izmeļošāks viedolis, kas neaprobežojas ar -"tu ēd slikti, tagad sāc ēst labāk."
09.06.2014 11:09 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Man liekas, ka gastrologs varētu būt tas speciālists, kurš varēs pastāstīt par Tavu vielmaiņu.
Bet vispār, ja tā ir laba (ideāla), cilvēkam būtu jābūt slaidam ēdot jebko un iztiekot arī bez sporta. Ar "jebko" es domāju tik daudz un to, lai šo labo vielmaiņu nesačakarētu.
09.06.2014 11:14 |

Reitings 2792
Nu tak visu var googlē izlasīt, sākot ar to, kas ir vilmaiņa. :)

Iesaku palasīties šeit - http://www.edunsporto.lv/
09.06.2014 11:32 |

Reitings 6263
Mani personīgi neinteresē,kas ir vielmaiņa utt., bet mani interesēja tieši tas,kā cilvēks sēžot badā var ļoti izkamēt, bet te-cilvēks sēž pusbadā un vēl svars pieaug. Goglē šādu domu es nespēšu noformulēt tā, lai man izmestu kaut ko..:D
Bet nu okej...Es tomēr vēl ceru sagaidīt kādu expertes domu:D ļoti interesē.
09.06.2014 11:37 |

Reitings 115
Katram vielmaiņa ir savādāka. Tavā gadījumā diētas laikā reizi nedēļā vajadzētu ievērot tā saucamo ''cheat day'', kad vienas ēdienreizes laikā ēd to, ko gribi - kaut ko kalorijām bagātāku. Tas palīdz vielmaiņu iekustināt :) Jo ilgstoši ēdot zema kaloriju satura ēdienus, organisms un vielmaiņa tam pielāgojas, tāpēc ir grūtāk zaudēt svaru. :)
09.06.2014 12:00 |

Reitings 2792
interesēja tieši tas,kā cilvēks sēžot badā var ļoti izkamēt, bet te-cilvēks sēž pusbadā un vēl svars pieaug.

Nu kā. :D

Situācija Nr.1 - cilvēks ir visu laiku daudz ēdis, ķermenis ir pieradis, ka saņem visu nepieciešamo un vēl pa virsu, vielmaiņa ir normāla, bet tad, kad sāk neēst, tad ķermenis ir šokā, tāpēc tievē, jo no kaut kurienes ir jāpaņem enerģija, lai tīri uzturētu ķermeņa procesus un vielmaiņa mazliet samazinās, lai nepatērētu tik daudz enerģijas, jo organisms gatavojas tam, ka atkal var trūkt nepieciešamais.

Situācija Nr.2 - cilvēks ēd man, ēd nepilnvērtīgi un līdz ar to organisms jau ir regulāri saudzēšanas režīmā un veido rezerves, cik nu var un tas arī var būt izskaidrojams ar svara pieaugumu.

Es nemāku to tā smuki uzrakstīt. :D
09.06.2014 12:01 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nu, sāksim ar to, ka ēst normāli tikai vienu reizi dienā jau ir ļoti slikti, vai tad ne? Vai tas vēl vairāk nepieradina organismu pie lēnās vielmaiņas? Ja kāda zina labāk, palabojiet mani. Katrā ziņā, tevis rakstītais tiešām atgādina mani, arī es agrāk brīnījos, kāpēc ēdot tik salīdzinoši maz, man nekrīt svars. Bet nez, es īpaši nebiju ieinteresēta pētīt to, cik laba ir mana vielmaiņa, jo tik daudz, ka tā nav ideāla, tāpat skaidrs. Pārējais neko nemaina. Sāku sportot un ēst pareizi (bieži, katras 2-3 h, kā to iesaka!) un svars lēnām sāka kristies. Pie tam, pēc tevis rakstītā sanāk, ka tev ir tikai problēmzonas, nevis kopumā daudz liekā svara... Ja tā, tad vēl jo vairāk, manuprāt, nepieciešams tieši sports. Varbūt šobrīd tu esi tik tieva, cik nu vari būt bez fiziskajām aktivitātēm.
09.06.2014 12:27 |

Reitings 182
Paldies visām par viedokļiem.
Noteikti pamēģnāšu San ieteikto metodi ar cheet meal.
Nav jau tā, ka man tie liekie kg būtu ārkārtīgi traucējoši, bet es priecātos ja to nebūtu.
Sāku sportot un ēst pareizi (bieži, katras 2-3 h, kā to iesaka!)

Garas, ātras pastaigas es vēl varētu ietvert savā ikdienā, bet ēst katras 2-3h ir praktiski neiespējami un mans darbs man ir sirdslieta, azraušanās, kuru neeesmu gatava ziedot, lai ēstu.
Pagaidām ir tā, ka brīvdienās iekrīt brīvaks brīdis un tiek apēsts vairāk, bet veselīgi - tā svars ir agšā, kaut netiek ēsts nekas ļoti sāļs, vai "smags". Ar WC apmeklējumiem, nav nekad bijusi problēma.
09.06.2014 13:25 |

Reitings 10816
Pagaidām ir tā, ka brīvdienās iekrīt brīvaks brīdis un tiek apēsts vairāk, bet veselīgi - tā svars ir agšā, 
tapec ka kjermenis zin,ka tiks turets atkal badaa (pat neskatoties uz to,ka nejuties badaa) un veido rezerves priekshdienam!!tapec ar svars nekrit...
09.06.2014 13:35 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits