Uznāk vājuma brīži pret ēdienu.

Reitings 317
Reģ: 06.11.2012
Sveikas!:)

Nu jau kādus trīs mēnešus ievēroju diētu jebšu sekoju līdzi visam ko es ēdu un sportoju. :) Rezultāti arī protams ir redzami :)
Bet lieta ir tāda, ka reizēm uznāk vājuma brīži, kad gribas apēst visu - kaut ko saldu, kaut ko trknu un neveselīgu :( Un reizēm ir tik vājš raksturs, ka ari saēdos dažādas neveselīgas lietas un pati mokos pārmetuos kāpēc es tā ēdu! :(

Vai kādai, kas ievēro veselīgu dzīvesveidu vai diēto ir gadījies tā? un ko darat, lai nesaēsot? :( Šodien piemēram, uznāca baisa kāre pret melno šokolādi un cepumiem.
04.06.2014 18:32 |

Reitings 74
Reģ: 25.11.2013
Šis man ir tāds daily niķis. Parasti mēģinu izdzert glāzi ūdens un iestāstīt sev, ka man tie kārumi nav vajadzīgi. Bet reti, kad sanāk. :D
04.06.2014 20:36 |

Reitings 317
Man arī ar ūdeni nepietiktu :D es reizēm sāku kaut ko darīt, kaut kur iet, lai tikai nav jādomā par ēšanu :/
04.06.2014 20:40 |

Reitings 158
Reģ: 25.10.2013
Kādreiz ievēroju diētas, mocījos ar pārmetumiem, par pārēšanos, līdz vienā momentā apnika. Tagad ēdu to ko organisms prasa konkrētajā momentā. Sagribās riekstus, graužu riekstus, sagribās baltmaizi ar desu, kādas 5 šķēles kā nebijušas, auzu pārslu biezputru, bet lūdzu. Iekslausos savā organisā, un ko organisms grib (kas trūkst, vai mežonīgi prasaās) to ēdu. Svara problēmas beigušās, jo nav nemitīgās domas pa galvu: tam šitik, tam tik kalorijas, un to vispār nedrīkst, un redz to ko nedrīkst to gribās tik ļoti, ka neizni kur likties! Nu jā pārvietojos ar kājām, tā man labāk patīk. (nu labi, tā es arī sevi mierinu ar domu, ka skriet nepatīk, tad nu pakustēšos tā :D ).

Iemācies ieklausīties savā organismā, un vis būs kārtībā.
04.06.2014 20:47 |

Reitings 317
Es kādu laiku atpakaļ, arī ieklausījos, ko man organisms prasa, it kā ikās, ka viss ir kārtībā, līdz manīju, ka svars man ir pieaudzis - visur tāda masa, ka bail!:( tāpēc sāku skatīties un skaitīt ko es ēdu, cik bieži ... Varbūt, tajā laikā svars pieauga, jo mazāk kustējos.
bet tā es sevi nespīdzinu, ja man reizēm kaut kas prasās es apēdu. ;)
04.06.2014 20:53 |

Reitings 317
Ir jau civēki, kas var ēst un labumā neiet nemaz!
04.06.2014 20:54 |

Reitings 158
Reģ: 25.10.2013
Uj, kā man gāja labumā!
Bet nu laikam jau, kas der vienam neder visiem!
Turies, rūdu gribasspēku :)
04.06.2014 20:59 |

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Man skiet katrai no mums tas uznak un ir reizeem dusmas skiet, ka ar vienu pieriishanas reizi palikshu tik resna ka videja cosmo.lv lietotaja, tapec nakamajaa dienaa edu kaut ko looti veseliigu, ar zemu tauku saturu un sporta zalee pavadu 2x vairaak laika un tad atkal viss ir atpakal vecajaas sliedees. :D
04.06.2014 21:00 |

Reitings 317
es jau rūdu, rūdu! :D :)
04.06.2014 21:01 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Protams, ka ir gadījies. :) Kad es pievērsos tādai īstai veselīgai ēšanai, man tam aizgāja pirmkārt, lielas summas, tā kā neēdu gaļu un ļoti cītīgi sekoju uzturvielām, un vēl spēki ēdiena gatavošanai u.t.t Jo līdz tam man vislabāk patika apēst kaut ko tādu, ko var ātri pagatavot, visādi fast-food un pusfabrikāti. :D Un jāņem vērā, ka man riebjas gatavot, tāpēc nu jā... Līdz ar to, kad biju iztērējusi daudz naudas savai ēdienkartei, laiku un enerģiju gatavošanai, vairs negribējās tā vienkārši nopirkt šokolādīti, jo jā, likās, ka tā visu sabojāšu un visas pūles būs veltas.
Man arī ir pagājuši tikai pāris mēneši, joprojām reizēm gribās mest visam mieru un atceros laikus kad ēdu tos savus pusfabrikātus un tas bija tik ātri, viegli, vienkārši. :D
04.06.2014 21:06 |

Reitings 317
Jā, nauda tiešām aiziet daudzi, es arī jūtu. Dārzrņi tik dārgi maksā, un tu jau saproti, ka ar 1 tomētu tev nepietiks vai 2 gurķiem. Tāpēc baigi jāstrādā :D
Vieglāk jau tiešām nopirkt kko lētu, treknu un neveselīgu. bet ja gribi labi izskatīties, tad jāpērk kkas veselīgs.
04.06.2014 21:10 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Mana morāle- jo vairāk mēģini ievērot striktas diētas, jo vairāk organisms protestē un kliedz pēc visa tā, ko nedrīkst :D
Tapēc gudrāk ir ēst, bet sabalasējot ar fiziskajām aktivitātēm. Nu labāk apēd to šokolādes gabaliņu, vai cepumu un aizej uz fitnesu, nevis spiedies, spiedies sevi neēdt un tad vēlu vakarā beigās atlaid grožus un izēd veselu cepumu paku apr spīti :D
Pati tikko nopirku blenderi. Apņēmības pilna taisīt augļu smūtijus tad, kad gribas saldumus :D
04.06.2014 21:12 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Es vispār ēdu saldumus kā nelabais. Draugs smejas, ka man vielmaiņa kā ātrgaitas vilcienam, ka nekas neuzkrājas. Bet man pašai gribas ēst veselīgāk un ietaupīt naudu uz tām visām šokolādēm.
04.06.2014 21:13 |

Reitings 317
Kā es apzskaužu civēkus, kam tāda vielmaiņa! :)
man gan divas dienas palaist grozus un jau jūtu, ka vēders lielāks palicis, nu ja ne lielāks, tad neomulīga sajūta. .. Tā kā man diti jādomā, ko lieku mutē.
es arī nākamēnes pirkšu blenderi, lai varu augļus blenderēt :)
04.06.2014 21:36 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Ja man ļoti kaut ko kārojas, es apēdu. Neredzu jēgu mocīties.
04.06.2014 21:48 |

Reitings 317
Laikam jau es pati vainīga, nepareizi domāju. Liekas, ja gribi kaut ko ļoti, tad tas ir slikti.
Tikai redz, man ir tāda sajāuta, ka es apēdu vienu lietu un man gribas ar vien vairāk un vairāk!:@
04.06.2014 21:49 |

Reitings 388
Reģ: 05.12.2013
Pirmkārt, ir jāmaina domāšana. Ja domāsi, ka esi resna un no pāris gabaliņiem šokolādes kļūsi vēl resnāka, tā arī būs. (Starpcitu, melnā šokolāde no 70% mazos daudzumos nav nekas slikts un neveselīgs!)
Otrkārt, man palīdz ēšana vairākas reizes dienā, bet mazām porcijām. Agrāk mēdzu pārēsties vai apēst mazliet par daudz, bet tagad kontrolēju sevi un esmu iemācījusies apstāties tad, kad apēsts ir tieši tik, cik vajag - ne par daudz, ne par maz. Šāds ēšanas stils paātrina vielmaiņu, jo vēders visu laiku vienmērīgi darbojas, nevis ik pa laikam tiek pārslogots. Kā arī zināms tas, ka jo retāk ēd, jo vairāk organisms no tām ēdienreizēm paņem tieši ''rezervītēm''.
Treškārt, ja kaut ko sakārojas, aizstāju to ar kādu veselīgu alternatīvu. Ja nelīdz vai ja tas ir kas neaizstājams, tad nespīdzinu sevi un palutinu, bet NEPĀRĒDOS.
Ceturtkārt, viena neveselīga ēdienreize uz simts veselīgu ēdienreižu fona nepadarīs Tevi resnu. Un otrādi. Tāpēc, ja pārsvarā ēd veselīgi, kāds našķis noteikti nenāks par ļaunu.
04.06.2014 22:00 |

Reitings 160
Reģ: 20.02.2013
Man arī uznāk lielās ēšanas lëkmes, bet man viņas ir uz emocionālā fona. Ja diena bijusi interesanta, tad pat aizmirstu paēst un nav vëlmes pēc saldumiem.
04.06.2014 22:14 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Es gan neievēroju nekādas diētas, bet vienkārši domāju, ko bāžu mutē un cenšos neēst visādus draņķus.
Man visgrūtāk iet ar šokolādi. Man dažkārt tā, tā sakārojas un tad es nopērku un noteikti pustāfelīti varu norīt :D
Vienkārši es sevi audzinu tā, ka NEPĒRKU neko tādu un mājās man našķi nav. Ja es nopirkšu, tad zinu, ka apēdīšu viens un divi.
Vakardien aizbraucu uz pilsētas centru un TĀĀĀ sagribējās šokolādi, jutu, ja nopirkšu tad arī visu apēdīšu. Tā vietā es aizgāju uz vietu, kur tirgo dārgas, bet gardas trifeles simtiem veidu. Tad nu izvēlējos 4 trifelītes, nopirku un uzreiz apēdu. Tā nu tiku pie savas šokolādes, bet neapēdu veselu tāfelīti.
04.06.2014 22:19 |

Reitings 317
Man mājās ir 70% melnā šokolāde, lai zinu, ka varu kādreiz nomākt kāri pēc saldumiem. Pēdējā laiā jau vispār mājās nekas neveselīgs man nebija, pērku vairāk dārzeņus un augļus, un ēdu regulāri, kā tu teici ebbie. :) Bet kas tā par lietu, ka pēkšņi kaut kas kārojās, tad nav izskaidrojami!
Bet labi, ka varu tagad sevi mierināt, jo zinu, ja 1x tā tik izdaru, tas neko nenosaka, un sevišķi ja cenšos pašlaik kontrolēt savu svaru! ;) Paldies, meitenes! Vismaz tagad zinu, ka neesmu viena tāda, kam uznāk tāda ēšanas mānija ... citādi jau likās, ka vrb kkas nav normāli :D
04.06.2014 22:24 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
saldumus ēdu mazāk un piedomāju pie tā ko ēdu, ja paliek slikti nākamreiz vairs neēdu.
04.06.2014 22:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits