Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pāris jautājumi gatavošanā jeb Mincis virtuvē

 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Heijaaa, saulītes! Ārā tik silts, bet ne pa karstu, tāpēc dieniņa jauka un garastāvoklis arī.

Tā kā savā priekā vēlos dalīties, nolēmu mājiniekiem pagatavot ko gardu.. Bet apstājos pie tā, ka nemaz nemāku pamatlietas :D

Tātad tā, dāmas- tirgū nopirku zemenes, veikalā divas paciņas saldo krējumu, mājās ir auzu pārslas. Gribu no šiem trim uztaisīt kišmiš, aizdoma, ka ir garšīgi. Tāpēc man ir pāris jautājumi, lūdzu nesmejieties, esiet jaukas

1)Kā sakult putukrējumu? Man ir šāds saldais krējums:

Cik daudz cukura likt klāt un vai man ir jāizmanto viss saldais krējums, lai sanāktu pilna bļoda putukrējuma?

2)Kā apgrauzdēt auzu pārslas? Ieberu pannā... cik daudz cukura? Eļļu jau nevajag, vai ne?


Mīļš paldies, meitenes, par atbildēm!
04.06.2014 14:58 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Nenopirku divas paciņas tā saldā krējuma, bet vienu šitādu :)
04.06.2014 14:59 |
 
Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Es vidēji lieku apmēram 1 nepilnu ēdamkaroti uz 100 ml.
tātad tev uz to visu būtu 5 ēdamkarotes bet bez kaudzes. ielej bļodā, pieber cukuru un sāc ar mikseri kult.
Tev man liekas ka sanāks tāda liel bļoda no šī visa.
04.06.2014 15:02 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Hmm, tad laikam būs par daudz un nevajadzēs liet visu. Liešu pusīti.. Mīļš tev paldies!
04.06.2014 15:03 |
 
Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Auzu pārslas esmu grauzdējusi tikai vienreiz. vai eļļ jālej atkarībā no tā kāda panna. ja laba tad nevajag man šķiet, bet es nedaudz ielēju. cukuru nedaudz pakaisu pa virsu. pēc brīža vari pagaršot gabaliņus, un pēc garšas pievienot vēl nedaudz cukura.
04.06.2014 15:03 |
 
Reitings 503
Reģ: 29.01.2009
Minci, es ieteiktu sākumā ieleit bļodā sadlo krējumu un nedaudz, kādas 3 - 5 minūtes pakult bez cukura un tad piebērt cukuru. tad sanāk nedaudz stingrāku sakult, parasti, ja cukuru piegāžu uzreiz, tad sanāk tāds šķidrāks, nekuļas biezs. ;)
04.06.2014 15:05 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Hmmm, tagad sāku apjukt. Paldies, meitenes! Darīšu, ko varēšu! Labprāt uzklausītu vēl pieredzi un viedokļus :)
04.06.2014 15:08 |
 
Reitings 503
Reģ: 29.01.2009
Neuztraucies, nekas nevar īsti noiet greizi, tikai nepārkul, tad sanāks sviests. :D
04.06.2014 15:10 |
 
Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
No veikala putukrejuma sviestu tik viegli nesakult. Tu redzēsi tiklīdz paliek tādas cietākas putas slēdz ārā
04.06.2014 15:12 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
1. Saldo krējumu īsu brīdi pirms kulšanas ieliec saldētavā. Jo aukstāks, jo ātrāk sakulsies.
Cukuru uz aci vai pēc gaumes, cik saldu gribās,

2. Auzu pārslu grauzdēšanai, ja ir ļoti laba panna, eļļu nevajag. Nedaudz pagrauzdēju - principā visu laiku ir jāmaisa. Pēc brītiņa beru krāt cukuru, arī uz aci. Pārāk daudz nevajag. Joprojām ļoti svarīgi visu laiku maisīt. Kad tiek piebērts cukurs, ātri vien viss pārtop brūnās pārslās. Beru nost kādā plakanā šķīvī, lai atdziest, tad var sadupināt pa maziem gabaliem. Ja būs daudz cukura un iebērsi, piemēram bļodiņā, viss atdzisīs vienā lielā, neatdalāmā klucī.
04.06.2014 15:13 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Hmmm... mana panna ir čuguna panna, tad cik noprotu, eļļu vajadzēs :) Nu, liels jums paldies, jaukās! :) Būs jāsāk eksperimentēt :)
04.06.2014 15:17 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nevajag eļļu, labāk nedaudz sviesta, cukurs pēc garšas, grauzdējot jāmaisa, lai cukurs vienmērīgi sadalītos pa pārslām un pārslas nesaliptu.
04.06.2014 15:22 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Jēēēē, mīļš paldies! Viss sanāca! :D
04.06.2014 15:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits