Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pirmo reizi sporta zālē.

Reitings 16
Reģ: 24.04.2009
Sveikas! :)
Daudzām mani jautājumi varbūt liksies muļķīgi, bet es pirmo reizi dzīvē esmu beidzot saņēmusies apmeklēt sporta klubu, un mani vienmēr ir biedējis un joprojām biedē tas, ar ko lai sāk? Kāda ir jūsu pieredze, ja arī esat bijušas tādā situācijā kā es, ka tiešām NEKAS nav zināms par sporta zāli un trenažieriem? :D Vai gājāt un uz dullo mēģinājāt visu pēc kārtas? Vai pirmo reizi vispār labāk uzreiz iet pasūtot arī trenera konsultāciju un programmu konkrētajā klubā? Jo ok, kardio trenažierus es vairāk vai mazāk izprotu, bet par visu pārējo nav skaidrs, kas vispār manām iespējām ir piemērots. Nē, neprasu lai pasakat priekšā, vairāk tiešām interesē kā uzsākāt pirmās reizes? :)
02.06.2014 09:37 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
NEKAS nav zināms par sporta zāli un trenažieriem
Es domāju, ka pati saproti - ja tev nekas nav zināms, tad vislabākais veids kā uzzināt - ir pajautāt. Kam? Sporta zāles personālam, ja negribi ņemt treneri, kas tev sastāda programmu.
02.06.2014 09:48 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
vislabāk būtu paņemt treneri, kas tev sastādīs programmu, bet ja līdzekļi to neatļauj, tad vari iztikt ar to personālu, kas tur būs, un viņiem pajautāt kā darbojas konkrētais trenažieris
02.06.2014 09:52 |

Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
vienkārši pajautā personālam
02.06.2014 09:52 |

Reitings 73
Reģ: 29.01.2009
Uz dullo iet un darīt visu pēc kārtas nav prāta darbs. Ne tu zini, cik piegājienus, cik reizes, ne arī tev piemēroto svaru. Ja nevēlies ņemt treneri, as sastāda programmu un parāda vingrinājumu izpildes kārtību, dodies labāk uz grupu nodarbībām - tās kā nekā ir paredzētas visiem, dažādiem sagatavotības līmeņiem.
02.06.2014 09:53 |

10 gadi
Reitings 167
Reģ: 03.10.2010
Uz dullo gan neej un nemēģini trenažierus - gan izskatīsies muļķīgi no malas, gan iespējams nepareizi un neefektīvi veiksi vingrinājumu. Vari ieskatīties šajā lapā: http://www.bodybuilding.com/exercises/ Vari pavērot citus, rīkojamies ar trenažieriem. Un pats prātīgākais variants - prasīt padomu treneriem, kas turpat atrodas.
Personīgā pieredze - pirmajā reizē aizgāju kopā ar draudzeni, kas jau ilgu laiku apmeklēja zāli. Izrādīja, kā darbojas katrs trenažieris, ieteica savu treniņprogrammu un nākamajās reizēs vadījos +/- pēc tās.
02.06.2014 09:58 |

Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
Ja Tu neko nezini, tad, iespejams, ka ta bus ari tava pedeja reize sporta zale. Sastiepsi kaut ko aiz nezinas. :O
02.06.2014 09:58 |

10 gadi
Reitings 4392
Reģ: 30.09.2013
Nez kāda jēga iet pie jebkādiem trenazieriem un darit kaut pareizi (kas ari apsaubams vai pareizi) - ja nav pat nosprausts merkis.. trenazierus un slodzes izvelas pec meerka...

1.tatad pirmais kas butu jadara - janosprauz skaidri merki - speks, izskats, izturiba, tievesana .. vai kas cits...

2. jakonsultejas ar zinosakiem cilvekiem ka so merki sasniegt , kas nepieciesams utt...

3. jaiegadajas vai pasam kada veida jadabu (pasam silti neiesaku) vis snepieciesamais
4. jatrenejas

ja Tavs merkis ir izskats tad uzreiz varu teikt ka ar pliku vingrosanu nekur talu netiksi - loti svarigs ir ari ikdiena pareizs uzturs un kvalitativa atpuuta...

ja kadam interese - varu palidzert satadit programmas.. stradaju par fitnesa treneri-konsultantu un saja visa Esu ieksa gandriz 9 gadus
02.06.2014 10:10 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
atcerējos šito, kā smējos :D https://www.youtube.com/watch?v=y4rGzfFGAxw
02.06.2014 10:10 |

Reitings 16
Reģ: 24.04.2009
big bad wolf, haha. :D

Paldies par padomiem. Esmu sapratusi to, ka bez programmas laikam tur nerādīšos. :) Vienīgā problēma bija tā, ka treneris, pie kura gribētu apmeklēt konsultāciju, strādā citā klubā un par to klubu uz kuru es taisos iet īsti nezinu, cik labi treneri un tā tālāk. Bet nu, gan jau neko sliktu neieteiks, tāpēc nāksies vien iet pie tiem, kas ir tur. :)
02.06.2014 10:16 |

Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
uz kuru klubu taisies iet?
02.06.2014 10:17 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Čau!

Nu.. mēnešus 3 atpakaļ man tā bija baiga problēma, vārds vārdā kā Tev. Par sporta zāli zināju tik to, ka tur mēdz būt skrejceliņi :D Viss.. Lieta tāda, ka nedzīvoju arī Rīgā, līdz ar to nebia ne jausmas, kas un kā būs ar tiem treneriem.. Ok.. atnācu, nopirku abonementu. Zālē bija trenere, bet ir tā, ka viņai savi cilvēki, tos viņa trenē. Teicu, ka gribu programmu vai vismaz tad pāris reizes nedēļā nodarbības ar viņu. Viņa laikam pāris nedēļu bija ļoti aizņemta, tāpēc tajā dienā tikai parādīja man trenažierus, kā ieslēgt/izslēgt, ko darīt. To stundu laikam pavadīju, trenējoties uz kardio trenažieriem + hanteles u.c. vingrinājumi. Tā gāju laikam 2 nedēļas, kamēr viņa man nepiezvanīja un mums sākās regulāri treniņi (1-2x nedēļā). Pārējas reizes gāju pati, pildīju to, ko atcerējos no nodarbībām ar treneri + palasīju arī internetā par vingrinājumiem, kuri domāti dažādām muskuļu grupām, jo tomēr kaut neliela, bet saprašana parādījusies.

Tagad rit mans 3. mēnesis, kopš esmu sākusi trenēties un man ļoti patīk. Principā eju 6x nedēļā savam priekam, ja darbojos ar treneri, tad vidēji ap 2h, ja pati, tad stundu. Man patīk un nav sajūtas, ka jāpiespiež sevi. Rezultāti arī motivē! :)

P.S. Toreiz, kad nezināju, ar ko sākt, iemaldījos Tievētāju grupiņā un meitenes, cik nu spēja, apskaidroja man, ar ko jāsāk. Paldies viņām!
02.06.2014 11:11 |

10 gadi
Reitings 4392
Reģ: 30.09.2013
tikai nevajadzetu uzkeryties uz vispopularako iesaceju kludu - neieverot pareizi sabalansetu uzturu
02.06.2014 11:35 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits