Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Profesijas izvēle.

Reitings 13
Reģ: 17.11.2013
Sveikas, meitenes!
Šodien, mājās pavadot mierīgu svētdienu un domājot par savu dzīvi, aizdomājos par to, ka drīz jau dzimšanas diena un būs jau klāt puse no 50, bet joprojām neesmu apmierināta ar to, ko daru un kā dzīvoju. Īsāk sakot - pusaudžu dullumā sāku mācīties, tagad varu strādāt apkalpojošajā sfērā, taču (maigi izsakoties) tas nepavisam neinteresē. Uz darbu jāiet ar nepatiku un mīļākais priekšmets darbā ir pulkstenis, kurš rāda, cik ilgi vēl atlicis pirms došanās mājup. Moka domas "Nu, ko tad tu vairs gribi? Pāris gadi vējā izmesti!", taču otra balss galvā saka "Saņemies! Nevari taču visu dzīvi nodzīvot nedarot to, ko mīli!"
Tā nu aizdomājos par to, ka mācīties ko jaunu nekad nevar būt par vēlu un viss vēl nav zaudēts. Tāpēc vēlējos vaicāt, kādu studiju veidus, jūsuprāt, ir vērts izskatīt? Tikai izmācoties un sākot strādāt, sapratu, ka apkalpojošā sfēra nav mans lauciņš. Tāpat arī ar matemātiku, fiziku, ķīmiju esmu uz "jūs". Mans lauciņš ir viss, kas saistās ar mākslu, literatūru, teātri, žurnālistiku utt. Diemžēl, savu sapni, sēdēt, rakstīt grāmatas un par to saņemt naudu, īstenot nevaru, jo zināms, ka Latvijā tas var būt tikai kā brīvā laika hobijs. Tāpēc meklēju kādu nozari, kurā patiešām varētu iegūt labu profesiju un pēc tam darbu. Nedzenos pēc lielām naudas summām, tas būtībā ir otrā plānā. Galvenais - gribu atrast savu lauciņu un strādāt darbu uz kuru nebūtu jādodas ar čīkstēšanu un piespiešanos.
Tātad - kāda būtu jūsu izvēle un aptuvenais virziens kurā skatīties, ja būtu vēlme savu dzīvi un profesiju saistīt ar visu radošo?
Jau iepriekš paldies par idejām.
:)
01.06.2014 16:09 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Tātad - kāda būtu jūsu izvēle un aptuvenais virziens kurā skatīties, ja būtu vēlme savu dzīvi un profesiju saistīt ar visu radošo?

Web dizains
01.06.2014 16:27 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Pasākumu organizēšana, PR, fotografēšana.
01.06.2014 16:33 |

Reitings 37
Reģ: 21.04.2014
Kas apkalpojoshaa sfeeraa? Varbuut vari padomaam piemaaciities kaadu skandinaavu valodu un tad iet straadaat ofisaa - tulks, dazhaadu IT sisteemu apkalposhana - tur gan buus darbs ar lietotaajiem un klientiem, projektu vadiiba
01.06.2014 16:39 |

Reitings 710
Reģ: 24.11.2010
Varbut literaturas vai makslas pasniedzeja/ skolotaja? dizainere,stiliste.
01.06.2014 16:43 |

10 gadi
Reitings 3545
Reģ: 13.03.2013
Kas tev padodas ,ko tu pati gribi darīt, ko tu vari darīt, pēc tā vadies. Es piemēram tev varu ieteikt, ej uz tēlniecību,metālapstrādi ,renovātoriem,arī mākslas piesitiens ,bet vai tev tas derēs, nē, drīzāk izskatās ,ka tu īsti nezini ,ko tu pati gribi. Atceries ,ka citu cilvēku ieteiktais ir viņu,nevis tavs.
01.06.2014 16:43 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Par ko Tu īsti mācījies, ka saki - izmācījies apkalpojošajā sfērā??
01.06.2014 16:48 |

Reitings 13
Izmācījos par viesmīli, pēc tam aizgāju uz bārmeņiem, jo tajā laikā tas viss ļoti interesēja, tagad saprotu, ka tā nav mana īstā vieta, kurā justos komfortabli. Saprotu, ka citu ieteiktais ir citu, ne mans, taču lūdzu šos padomus, jo pati esmu apjukusi. Kā nekā - tomēr nav viegli saņemties un kardināli mainīt kaut ko, kas ietekmēs arī turpmāko dzīvi, tāpēc šobrīd atkal jūtos kā tikko vidusskolu beigusi meitene, kurai jāizdara lielā izvēle. :)
01.06.2014 21:37 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Džīzas, nu te Tu esi uzrakstījusi vārds vārdā par mani. Baisi pat lasīt :D
Bet es, šķiet, savu lauciņu būšu atradusi, un līdz ar to arī sapratusi, kāpēc tikai tagad. Man, piemēram, piemīt tāds kā nepastāvības sindroms. Lai ko es nedarītu, vai nemācītos, man visu laiku gribas kaut ko citu. Atlikt, vai aizmukt vai pārdomāt. Iespējams bail no ilgām saistībām. Tāpēc es par savu sapņu profesiju runāju, jau kādus gadus 2, bet visu laiku atlieku ar pagaidu darbiņiem un mīņājos turpat uz aroda apgūšanas sliekšņa. Beidzot esmu atradusi, kādu, kurš ir gana apņēmīgs mani tajā iestumt iekšā, tāpēc būs vien jāļaujas.
01.06.2014 21:42 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Režija.
01.06.2014 21:52 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Nu ok man tikai 21 un 25 gados būšu pabeigusi tikai augstskolu. Bet tagad jau mācoties zinu, ka tas ir mans un es vēlos saistīt savu dzīvi ar būvniecību. :)

Nu, ja jūti, ka nav, tad dari un izmēģini visu, lai ir labi. Ieteiktu mēgināt un mēģināt. Kā saka visu dzīvi mēs varam mācīties. :)Lai veicas atrast savu vietu šajā dzīvē. ;)
01.06.2014 21:52 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Par tām skandināvu valodām taisnība - zvanu centros ar skandināvu valodu zinašanām, ka runā, algas esot ļoti adekvātas. Jautājums gan - cik ilgi tā strādāsi? Bet ka pakāpiens, no kura sākt izrauties no oficiante/bārmene sfēras, varbūt nav tas sliktākais variants. Firmas: Atea, Runway, utt.

Web dizains arī nav slikta doma, http://webskola.lv/lv/ šķiet ir kvalitatīvākie profesionālie kursi Rīgā (ligi un dārgi, bet, cerams, ir tā vērts).

Šūt, modelēt? Fotografēt? 25os sākt studijas arī NAV par vēlu, ja ir skaidrs, ko gribi :)
01.06.2014 21:55 |

Reitings 1045
Reģ: 29.05.2014
Žurnālistika, aktrise, kultūras vadība - daudz profesijas jau tu pati minēji, painteresējies un visu izpēti, gan atradīsi savu lauciņu.
01.06.2014 21:55 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Bet liela nozīme ir tam, kas tevi saista un padodas. Diez vai ar pliku patikšanu pietiks, lai kaut ko sasniegtu.
01.06.2014 21:56 |

Reitings 1045
Reģ: 29.05.2014
Aļaska - ja patīk, tad arī padosies, jo darīsi to ar prieku
01.06.2014 22:02 |

Reitings 13
Tiešām paldies jums, meitenes, gan par ieteikumiem, gan arī atbalstu! Tagad ir viela pārdomām un arī apziņa, ka tiešām nav par vēlu doties savu sapņu virzienā. :)

Samaara, man tieši tāpat. Ikdienas darba rutīnā, baidos izrauties un uzsākt ko citu, visu laiku tikai atlieku un atlieku, jo nobīstos, ka varbūt nebūs viegli. Tā teikt - iesildīta vieta ir iesildīta, taču pēdējo dienu laikā tik daudz pārdomas. Sēžu un domāju, ka tā tomēr nevar, citādi nodzīvošu dzīvi un vecumdienās mazbērniem stāstīšu par saviem nepiepildītajiem sapņiem. Apziņa, ka dzīve ir tikai viena, beidzot lika sākt ne tikai domāt, bet arī rīkoties, lai tiktu pie kārotā mērķa - reiz uz darbu doties ar smaidu sejā. Lai arī Tev veicas savu mērķu sasniegšanā! :) Un tiešām paldies visām!
01.06.2014 22:31 |

Reitings 541
Reģ: 15.02.2009
Pēc savas pieredzes varu teikt, lūk, ko - nepietiks tikai ar labu izglītību un vēlmi strādāt (pat, ja Tu zini, ka tas ir Tavs īstais lauciņš). Ja būs paziņas, tad dodu 100% lielu varbūtību, ka tiksi patiešām labā darbā strādāt. Savukārt, ja nav paziņu, tad ir 50% varbūtība, ka kāds Tevi paņems darbā (neatkarīgi no tā, ka Tev ir laba izglītība).
Sorry par tiešumu, bet to es saku no savas pieredzes. Skarbā realitāte.

Žurnālistika, aktrise, kultūras vadība - šīs profesijas nav domātas naudas pelnīšanai. Tā nosecināju no paziņu un draugu stāstiem.

Skandināvu valodas - uz to tiešām vajaga iet. Tur būs izaugsme un ceļš augšup. ;)
02.06.2014 11:28 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits