Sveikas, meitenes!
Šodien, mājās pavadot mierīgu svētdienu un domājot par savu dzīvi, aizdomājos par to, ka drīz jau dzimšanas diena un būs jau klāt puse no 50, bet joprojām neesmu apmierināta ar to, ko daru un kā dzīvoju. Īsāk sakot - pusaudžu dullumā sāku mācīties, tagad varu strādāt apkalpojošajā sfērā, taču (maigi izsakoties) tas nepavisam neinteresē. Uz darbu jāiet ar nepatiku un mīļākais priekšmets darbā ir pulkstenis, kurš rāda, cik ilgi vēl atlicis pirms došanās mājup. Moka domas "Nu, ko tad tu vairs gribi? Pāris gadi vējā izmesti!", taču otra balss galvā saka "Saņemies! Nevari taču visu dzīvi nodzīvot nedarot to, ko mīli!"
Tā nu aizdomājos par to, ka mācīties ko jaunu nekad nevar būt par vēlu un viss vēl nav zaudēts. Tāpēc vēlējos vaicāt, kādu studiju veidus, jūsuprāt, ir vērts izskatīt? Tikai izmācoties un sākot strādāt, sapratu, ka apkalpojošā sfēra nav mans lauciņš. Tāpat arī ar matemātiku, fiziku, ķīmiju esmu uz "jūs". Mans lauciņš ir viss, kas saistās ar mākslu, literatūru, teātri, žurnālistiku utt. Diemžēl, savu sapni, sēdēt, rakstīt grāmatas un par to saņemt naudu, īstenot nevaru, jo zināms, ka Latvijā tas var būt tikai kā brīvā laika hobijs. Tāpēc meklēju kādu nozari, kurā patiešām varētu iegūt labu profesiju un pēc tam darbu. Nedzenos pēc lielām naudas summām, tas būtībā ir otrā plānā. Galvenais - gribu atrast savu lauciņu un strādāt darbu uz kuru nebūtu jādodas ar čīkstēšanu un piespiešanos.
Tātad - kāda būtu jūsu izvēle un aptuvenais virziens kurā skatīties, ja būtu vēlme savu dzīvi un profesiju saistīt ar visu radošo?
Jau iepriekš paldies par idejām.
:)