Tavas daomas par Bite

Reitings 141
Reģ: 09.10.2012
Sveiki!
Kādas ir tavas domas par Bite, kā kompāniju?
31.05.2014 15:30 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Robert, tātad Tu man piedāvā piemaksāt 5,68€ par iespēju bez maksas zvanīt uz 44 numuriem, no kuriem:
1 ir pašu info numurs, kurš ir katram operatoram bez maksas. Izņēmums ir ZZ, tiem nabagiem par savienojumu ar operatoru plēš kaut kādus centus.
13 ir taksometru izsaukšanas numuri, no kuriem lielākā daļa ir nepopulāras firmas,
5 kā minimums (bija slinkums pārbaudīt visus) ir bez maksas arī Bitei.
Un pārējiem vajadzība zvanīt normālam cilvēkam ir maksimums dažas reizes gadā, tad arī tās kapeikas nāk pie rēķina klāt.

Kas attiecas uz internetu, tad es mierīgi maksāju par savu tarifu plānu, kopā ar visu netu un kādu paaugstinātas maksas zvanu 7€, jo:
*4,27€ man maksā pats mans tarifu plāns
*1,42€ man maksā internets neparedzētiem gadījumiem - lielākoties visur tomēr ir wi-fi
* 1€ par Facebook izmantošanu, lai kliedētu savu garlaicību, ja nu esmu laukos
* neko nemaksāju par navigāciju, jo waze ir bez maksas
* neko nemaksāju par sava konta stāvokļa uzzināšanu internetbankā
* neko nemaksāju, ja man vajag uzzināt autobusu sarakstus

Triatel klientu ir maz, ikdienā tie vispār nevienam nav vajadzīgi.
4G nemaz tik tuva nākotne nebūs, tam pašam LMT joprojām ir problemas ar 3G tepat pierīgā, lai salabo to, nevis lipina augšā tik pat nekvalitatīvu 4G tīklu. Telefonus arī ar tādu švunku nemainīs, kā Tev kārotos. Mūsu valsts iedzīvotāju maksātspēja neatļauj šādas greznības. Protams, ir indivīdi, kas pie ārsta neaizies un par apkuri nesamaksās, bet iPhone nopirks, taču tas nav vairums.

P.S. Kā strādā tas LMT internets pēc to 50Mb iztērēšanas, esmu redzējusi. Zaļš no dusmām var palikt, gaidot, kamēr googles search ielādē meklēšanas rezultātus, taču waze šos te 50mb apēd pirmajos pārdesmit kilometros. Nu nav tik smuki tas viss, kā Tev gribētos. Nu nav parastam cilvēkam par ko tos 5,68€ piemaksāt. Biznesam varbūt jā - zvanīties tur uz ārzemēm, bet latvietim parastajam ir arī labāki veidi, kā iztērēt 6€. Tu taču neieteiksi kādam bankā ņemt starptautisko maksājumu karti ar mēneša maksu 3€, ja cilvēks no Latvijas izbraukt pat nedomā un mierīgi var dzīvot ar parasto VISA par 5€ gadā? Šobrīd tieši to Tu mēģini izdarīt ar telefonoperatoriem...
31.05.2014 23:41 |

Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Vienu brīdi tiešām likās saistoša Bite draudzīgā attieksme, arī draudzenei atsauksmes labas, gribēju mainīt operatoru no Tele2 uz Bite. Seko zvans no Tele2, mēģināja pierunāt palikt, beigās viņi man uztaisīja atlaidi telefona rēķinam, tā arī paliku pie Tele2. Bet no draugiem pat Bite esmu dzirdējusi tikai labas atsauksmes. Draudzenei nav vēl 24 gadi (ja pareizi atceros gadu slieksni) , līdz ar to jāiemaksā drošības maksa par telefonu, viņa pasūdzējās par to twitterī un Bite uzreiz atbildēja viņai, ka, tomēr nevajadzēs iemaksāt to drošības maksu un norunātajā filiālē viņu jau gaidīja ar gribēto telefonu.
31.05.2014 23:53 |

10 gadi
Reitings 1747
Reģ: 18.11.2009
lmt, manuprāt, neizdevīgs, bitei būs slikta zona vietā, kur es dzīvoju, tāpēc man ir tele2 un esmu ļoti apmierināta :)
01.06.2014 02:12 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Alexxa:
5,86 eiro jāpiemaksā, pirmkārt, ja vēlies baudīt plašāko mobilo sakaru tīklu Latvijā, kas pieejams arī attālos nostūros.
Man sanāk vismaz divas reizes mēnesī zvanīt SEB bankai. Ja pieņemam, ka saruna vidēji ilgst 4 minūtes, tad Bites gadījumā rēķinam pievienotu vismaz 88 centus. Pazīstams cilvēks piezvanīja uz Microsoft Latvija no Tele2, bet nepamanīja, ka tas ir CSC Telecom numurs. Rezultātā par 15 minūšu garu sarunu samaksāja gandrīz 2 eiro. Bites gadījumā tā summa būtu bijusi mazāka, jo jāmaksā tikai 7 centi minūtē - kopā sanāktu nedaudz vairāk par vienu eiro. Man laikam nebūtu pacietības katru reizi pārbaudīt numura piederību, tādēļ iespēju zvanīt uz visiem tīkliem par brīvu uzskatu par lielu ieguvumu - noteikti 5,86 eiro vērtu.
LMT 4G sedz jau visas lielākās pilsētas. Jāsaprot, ka 1800 MHz nespēj nosegt visu valsts teritoriju, tādēļ 2600 MHz atrisinās šo problēmu. Saprotams, ka arī LMT tīklā atrodamas vietas, kurā 3G ir slikts vai tā nav vispār. Taču, ja salīdzinām kopēju pārklājuma platību, tad ar LMT spēj sacensties vienīgi Triatel, taču CDMA 2000 un EV-DO ir pavisam cita tehnoloģija. Starp citu, tikko veicu mērījumu: Rīgas centrā 4G ātrums šobrīd sasniedz pat 45 Mb/s.
Šobrīd 4G atbalstoši tālruņi vēl nav tik izplatīti, taču situācija mainīsies tuvākajā laikā, ņemot vērā to, ka mūsdienās pat vidējās klases viedtālruņi atbalsta LTE, un vidējo telefona aparāta dzīves ilgumu.
Vai, lietojot Biti, iespējams ietaupīt? Jā, vienīgi ar nosacījumu, ka tiek zvanīts tikai uz 4 tīkliem (zvanot uz nepazīstamu numuru, obligāti jāpārbauda tā piederība), netiek sūtītās īsziņas uz ārzemēm, pieslēgums pamatā tiek izmantos pilsētu teritorijā, kā arī nav iebildumu pret Bites 3G datu pārraides ātrumu.
Izvēle ir katra paša rokās, bet es labāk izvēlos piemaksāt 5,86 eiro mēnesī vairāk, lai varētu brīvi zvanīt visiem un būtu sazvanāms arī tad, kad atrodos nekurienes vidū. Izvēle ir katra paša rokās.

P. S. Kopš kura laika Waze ir navigācija? Manuprāt, vienīgā lietojamā navigācija ir BalticMaps maksas aplikācija, jo tur pieejama arī adrešu datubāze.
Runājot par maksājumu karti, vai kāds būtu racionāli izvēlēties lētu karti, kuru apkalpo mazs skaits bankomātu un ar kuru iespējams veikt norēķinus tikai pilsētu centros?
01.06.2014 03:09 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Robert, ziņas par to, ka nekurienes vidū Bitei nav zonas, ir stipri pārspīlētas. Pa kādam robam jau gadās, bet ne reizi vien ir gadījies lepni stāvēt ar savu Biti tur, kur citiem operatoriem zonas nav. Man ir daudz radu laukos, cilvēki, kas tiešām dzīvo vietās, kur līdz kaimiņiem ir 2km un līdz veikalam 7. Neviens ne par kādu zonu nesūdzas. Tā, ka tas nu ir nepamatoti.
Ja ir vajadzība bieži zvanīt uz citiem tīkliem, tad arī ir jēga pārmaksāt tos 5.68€. Ja man vienreiz mēnesī vajag piezvanīt uz 15 minūtēm un par to samaksāt 2€, tas tik un tā man ietaupa 3,68€, kas gandrīz vai nosedz nākamā mēneša abonēšanas maksu, tā, ka nebūt nav vērts pārmaksāt. Vispār es nesen pati zvanīju uz Microsft Latvija, kaut kā nebija man pie pagājušā rēķina nekādas liekas kapeikas. Ja arī bija, tad nekas, kas pārkāptu manu komforta zonu un liktu pievērts uzmanību tam, ka rēķins ir jūtami lielāks par parastajiem 7€.

Waze ir navigācija. Tā ļoti labi spēj mani aizvest no punkta A uz punktu B. Adreses pazīst un pa ceļam vēl visas problēmas parāda.

Kas Tu vispār par biznesmeni esi? Interesanti, ka esi gatavs pārmaksāt katru mēnesi par lietām, kuras Tev varbūt kaut kad ievajadzēsies. Vai tad biznesmeņa mērķis nav gūt maksimālu peļņu izmantojot minimālus resursus?
Kas attiecas uz bankas maksājumu kartēm, tad jebkurai no lielajām bankām, gan visprastākās VISA gan jebko, kas ir piemērots lielam biznesmenim, apkalpo vieni un tie paši bankomāti un veikali, kam ir sadarbība ar konkrēto banku. Lai samaksātu par baltmaizi Zlēku bodē man nevajag nekādu īpašu karti.
01.06.2014 04:01 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Man Bite nepatīk, lai ko tur piedāvātu, nepārietu. Manos laukos un tajā apkaimē ļoti slikta zona.
Un vienam draugam Rīgas dzīvoklī planšetei neķēra bites internetu, kas vispār ir kaut kāds sviests.

Es tikai un vienīgi par LMT, neesmu staigātāja un jau ilgstoši esmu LMT kliente. Lai gan baigās summas par rēķiniem nemaksāju, toties esmu dabūjusi izdevīgus piedāvājumus tikai aizejot uz klientu centriem paprasīt. Kā arī 2gb internetu iedeva uz 2 gadiem par 500mb cenu, jo man 500 mb nepietiek.
01.06.2014 10:22 |

Reitings 257
Reģ: 11.10.2010
enigma jebkuram tā ir. limita paaugstināšanu var veikalā uz vietas arī uztaisīt, tikai darbiniekam ir pašam tiesības izlemt vai pieprasa drošības naudu, ja liekas, ka var būt nemaksātājs vai paaugstināt limitu....

Man personīgi neapmierina viņu DRAUDZĪGUMS, klientu uzrunāšanas stils, interneta cenas, jo Tele2 sanāk izdevīgāk, bet reklāmas gan labas!
01.06.2014 10:29 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Godīgi sakot, es no gala sākuma kā man bijis telefons esmu turējusies pie zz, es uz visām tām reklāmām neuzķeros, protams ir viņām savi plusi, bet es neiešu te skriet no viena pie otra tik dēļ tā ka šai mēnesī viniem ir labāks piedāvājums.

Kā kādreiz mani tas kaitināja ka visi aizskrien pie bites, okartes, lmt jo lūk tiešām uz doto mirkli viņiem ir super piedāvājums. Man liekas izmaiņas nav nepieciešamas un tikai mainītu zz ja man pēķšņi parādītos lielas problēmas ar sakariem utt. Tā kā neko tād neesmu izjutusi, man nav vajadzība mainīt pieslēgumu, vai pat sekot līzi jaunākajām reklāmām. Pietam ņemot vērā ka pati esmu saistīta ar reklāmu izveidi, apzinos ar faktu ka jo vairāk kāds uzņēmums sevi reklamē, jo lielāka iespēja ka viņiem labi šai mirklī neiet tāpēc cenšas piesaistīt vairāk klientus. Protams otrs variants ir ka viņi sevi reklamē jo kādiem konkurentiem ar iet smagi, bet kamēr mani tas neietekmē, mani tas ar neuztrauc. :)
01.06.2014 10:49 |

Reitings 1868
Alexxa, vai tas nebija Marks Tvens, kas reiz sacīja, ka baumas par viņa nāvi esot stipri pārspīlētas?
Nevēlos iedziļināties tehniskās detaļās, bet ideja ir tāda, ka katra mobilo sakaru bāzes stacija vienlaikus spēj apkalpot ierobežotu abonentu skaitu. Tas tādēļ, ka piešķirto kanālu skaits katrai stacijai ir ierobežots. Celuārajos tīklos iespējams daudz efektīvāk izmantot operatoram izdalītos frekvenču diapazonus, blakus esošām bāzes stacijām piešķirot dažādus kanālus (frekvences), bet tām bāzes stacijām, kas atrodas pietiekami tālu viena no otras, var lietot vienādas frekvences. Pretējā gadījumā, ja blakusesošajām stacijām būtu vienādas frekvences, tās interferētu, tādēļ sakaru tīkls nedarbotos. Šī iemesla dēļ pilsētās mobilo sakaru tīkls sadalīts mazās šūniņās, bet lauku rajonos bāzes staciju blīvums ir ievērojami mazāks, taču katras šūnas laukums - lielāks. Tādēļ pilsētās sakaru tīkla kapacitāte (maksimālais vienlaikus apkalpojamo abonentu skaits šūnā) ir ievērojami augstāka nekā laukos. Gadījumos, ja ārpus pilsētas notiek kāds masu pasākums, kurā koncentrējas daudz abonentu, sakaru operators turp nogādā un uzstāda mobilu (portatīvu) bāzes staciju, lai nepārslogotu savu tīklu šajā vietā.
Es domāju, ka Bites tīkls kapacitātes ziņā nekādā veidā nevar sacensties ar LMT, jo Bites tīklā darbojas ievērojami mazāks skaits bāzes staciju. Manuprāt, Bite savu tīklu ir izveidojusi ar mērķi iegūt maksimālu peļņu ar minimāliem ieguldījumiem, un tas arī ir jūtams, atrodoties ārpus pilsētas.
Izmantojot Dual SIM telefonu ar diviem transponderiem, esmu salīdzinājis LMT un Bite pārklājumu Vidzemes pusē. Rezultāti taču ir acīmredzami - ir, protams, sastopamas atsevišķas vietas, kur LMT pārklājums ir slikts, bet Bites - teicams, taču ir nesalīdzināmi vairāk tādu apgabalu, kuros LMT pārklājums ir pieņemams, taču Bitei tāda nav vispār.

Ja taupība ir tik ļoti svarīga, varbūt apsver iespēju pāriet uz ZZ Visiem par 4 eiro mēnesī? Ietaupīsi 27 centus, lai gan Internets sanāk ievērojami dārgāks.

Esmu izmēģinājis Waze. Protams, katram sava gaume, taču es labāk piemaksāju 9 eiro gadā par BalticMaps abonementu. Kartes ir nesalīdzināmi detalizētākas, precīzākas, pieejamas adreses, kā arī pastāv iespēja kartes lietot bezsaistes režīmā.

Atvaino, kas ir "biznesmenis"? Kaut kāds visai šovinistisks termins no pagājušā gadsimta, ar ko apzīmēja vīriešu dzimuma uzņēmējus? Starp citu, man nepatīk termins "komersants". Man tuvāks Civillikums, tādēļ dodu priekšroku terminam "uzņēmējs".

Atgriežoties pie tēmas, domāju, ka uzņēmējam būtu augstākajā mērā neapdomīgi ietaupīt dažus eiro mēnesī, riskējot ar iespēju nebūt sazvanāmam brīžos, kad tas atrodas ārpus pilsētas, vai pastiprinātas tīkla noslodzes apstākļos. Kā vēsta sena paruna: skopais maksā divreiz. Labāk izvēlos mēnesī maksāt piecus eiro (kā privātpersona) vai simt eiro vairāk (kā komercsabiedrība), taču būt drošs par mobilo sakaru kvalitāti, pārklājumu un gala izmaksām.
01.06.2014 14:46 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Es atceros ieprieksejaa adresee kur sedeju uz solina, smekeju un pienak vens saak sarunu par bites tarifiem. Esmu Tele2 klients un teicu, ka neesmu ieintereseeta sis taa kaa ta jau gribeeja ligumu sastaadit un dot papildus nr. Man divus nav kur likt. Kad tiku no vina valaa kaapjot augsaa no trepeem vel 3 purni iznaak un korri sauc - Bita, Bite, Bite naac uz Biti! Reecigi!
01.06.2014 14:50 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Gan Bite, gan LMT ir absolūti nederīgi operātori. Bitei kaitina tas čomiskums, draudzīgums utt. Viņi neapzinās cik tizli izskatās, no malas. Šamējiem esmu teikusi - nepaliec tizls ar savu uzspiešanu. Puika nosarka. :D Tele2 ir visuzticamākais un labākais operātors - zona ir vienmēr utt. Internetu neizmantoju, par to nemāku spriest.
01.06.2014 16:03 |

Reitings 1868
Manuprāt, šī diskusija ir nebeidzama, jo katrs tāpat paliks pie savas taisnības.
01.06.2014 20:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits