Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Interesantās Maximas kasieres. :)

Reitings 575
Reģ: 08.03.2013
Sveikas,dāmas ,meitenes,sievietes,mātes,sievas u.t.t:)
Šodien iepērkoties maximā ,man pie kases kasiere pasaka ,ka aizmirsa kodu ,konkrēti sveramai,un brīnas.
Mana zemapziņa smejoties jautāja: "Wtf,tev tak tur pat lapiņa stāv ar visiem kodiem. " :D
Tajā pašā Maximā,pāris dienas atpakaļ,cita kasiere man prasa :"Cik te ir kūciņas,man cienkārši slinkums skaitīt." Es jau ,protams,kā baltais un labais cilvēks pateicu,cik tur bija. :D
Tātad ,jautājums,izvelkot no šī visa ir tāds,kādi starpgadījumi ar Jums ir notikuši šajā veikalā ?
30.05.2014 18:30 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Uz ātro atceroties no pārdevējām mani spēj nokaitināt šīs lietas:
*ja ātrajās kasēs, kur līdz 5 precēm, apkalpo pircējus ar pilniem groziem (ir redzētas pārdevējas, kas sūta viņus uz citām kasēm)
*ja pie kases risina privātas lietas (pļāpā ar citiem kasieriem, satiek no pircējiem kādu čomu un tad pārrunā visu dzīvi kavējot rindu)
*nelaipna attieksme (ne īsti par smaidīšanu ir runa, bet par nelaipniem vārdiem, preču mešanu utt.)
31.05.2014 22:36 |

Reitings 312
Izmantoju pašapkalpošanās kases pārtikas veikalos, tādēļ nekādu starpgadījumu nav.

Es, kad esmu ārpus LV, arī tikai tādas izmantoju. Ļoti gribētu, lai tādas ievieš LV tai pašā Maximā, Rimi..
31.05.2014 22:39 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Atcerējos vienīgi cepumus un zefīrus, kuri pašā zāles vidū dažreiz atrodas vaļējās kastēs. Daudzi "pacienājas" ar šiem produktiem, taču esmu redzējis arī indivīdus, kas uzšņauc vai uzspļauj tur stāvošajam ēdienam. Nekad nepirktu vaļējos cepumus! Vispār gan tam nav sakara ar pārdevējiem, bet gan pircēju kultūras līmeni.
31.05.2014 22:40 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Atceros, ka reiz ekskursijā bijām, piestājām benzīntankā un tur pie kases bija 2 cilvēki - viens izdeva atlikumu, bet otrs krāmēja pirkumus maisiņos. :)
Nu jā - lielveikalā bērniem daudz nemaksātu, bet būtu kaut kāda pieredze darbā. Nez vai tikai uzņēmumi gribētu ko tādu uzsākt, bet, pa vasaru ņem bērnus lielveikalos darbā, produktus krāmē, vai ko viņi tur dara.

jā - tās rindas briesmīgas, citreiz nostāvi 10 minūtes un tikai tad pasauc vēl citu kasieri, a tad, kad pircēju principā nav veikalā, strādā teju visas kases, kaut kas tur nav līdz galam izdomāts... Bet, nez vai pārdevējas ''brīvajā laikā'' sēž noliktavā un dzer kafiju, ir pusdienu pārtraukumi, bet, pārējā laikā, manuprāt, viņas arī strādā. Ir pazīstamas meitenes, kas strādā, bet kaut kā nav ienācis prātā pajautāt, mani arī interesē šādi, tādi sīkumi. :D
31.05.2014 23:00 |

Reitings 312
Šaubos, ka "preču licējs maisiņā" ir vērā ņemama pieredze pat skolēniem. Nākamajiem darba devējiem šāda "pieredze" neinteresēs un pats skolēns nekādas iemaņas neiegūtu.
Man nav grūti salikt savas preces pašai.
31.05.2014 23:05 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Es bieži eju tajā Maximā kas ir Vienības gatves galā. Tur ir viena super-pozitīva pārdevēja. Vienmēr priecīga, sveicinās, aprunājas. Vienreiz viņai jautāju, kā viņa spēj vienmēr būt tik pozitīva. Viņa teica - ko Tu dod cilvēkiem, to viņi Tev. Man liekas diezgan apbrīnojami, sevišķi strādājot šādu darbu.
31.05.2014 23:07 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Man arii riebjas, ja kaas staavot rindaa saak man elst pakausii. Bet es pasaku "Es atvainojos, bet vai juus vareetu nestaaveet tik tuvu?" vai kaut ko taadu. Taa juusu "nejaushaa" iebuhnjiishana ar elkoniem, un kaut kaada diidiishanas ir pilniigs sviests. Ja veelaties Latviju panaakt "ne-iignakau" varbuut jaasaak ar sevi?
01.06.2014 00:40 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Piekrītu, ka veikals nevarētu atļauties samaksāt maisiņlicējiem skolēniem pie katras kases. Tad jau labāk pieliktu tām pašām kasierēm pie algas, man neliekas, ka tā maisiņos likšana diži apgrūtina. Diez vai būs skolēni, kuri gribēs strādāt par 1eur/dienā, nav jau tik vērtīga pieredze, kuras dēļ par brīvu strādāt. Es arī domāju, ka ka viņus pēc likuma nemaz nedrīkst nodarbināt par mazāk kā minimālo, un tāpat nepilngadīgiem kaudze ierobežojumu, ko viņi vēl nedrīkst. Agrāk NVA vasaras programmā algoja skolēnus arī uz veikaliem (uz krīzi bija pārtraukts, varbūt tagad atkal ir) - skolēni saņēma minimālo algu (pusi maksā valsts, pusi veikals) un izlika preces plauktos, fasēja, palīdzēja pircējiem zālē utml.

Par sēdēšanu un kafijas dzeršanu - domāju, ka tā nekur nav, gan jau viņas pa to laiku dara citus darbus - kaut ko krāmē plauktos, fasē - un tad izsauc uz kasi, kad tur steidzamāk. Esmu strādājjusi vienu mēnesi Maximā, tur "aizkulisēs" fiziski nebija, kur sēdēt. Pat tad, kad pilnīgi nebija ko darīt, nevarēja uz 5min apsēsties. Kaut gan nenoliegšu, ka mani arī ļoti bieži tracina, ka 2 kases no padsmit atvērtas un katrā 30cilv. rinda.
01.06.2014 10:17 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Ko var cepties :D
Maksimās u.c maksā minimālo un nodarbina 12h+ dienā, pie šāda darba grafika visai loģiski ka cilvēks var neatcerēties kādu kodu no 100+ precēm, jeb neuzsmaidīt, jo pašai galva plīst pušu, bet jāstrādā... Vēl pa starpai gadās agresīvi pircēji, kuriem nekas nav pa prātam...
Starp citu kamēr kasiere neatrodas kasē, krāmē plauktus veikalā, nekādas kafijas nedzer!

Nu nav kasieris psihologs, kā mākleri un auto salonu konsultanti, kas ar tevi runā tik saldi, ka gandrīz vai paņem ko dārgāku nekā grasījies pirkt :D Bet nu saprotams ka viņiem par katru darījumu piemaksā pie algas :D

P.S Manas prasības pret kasieri ir godīgi visu uzskaitīt un izdot atlikumu. Viss!
01.06.2014 10:25 |

Reitings 1651
man neliekas, ka tā maisiņos likšana diži apgrūtina.

Tā jau tie šausmīgie darba apstākļi veidojas :D Jo kādai kādam neliekas, ka tas pienākums diži apgrūtina!!!

Bet kopā tie mazie darbiņi savācās tik daudz ka jāstrādā mēli atkārušam :D
01.06.2014 10:28 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
man neliekas, ka tā maisiņos likšana diži apgrūtina.

Tā jau tie šausmīgie darba apstākļi veidojas Jo kādai kādam neliekas, ka tas pienākums diži apgrūtina!!!

Bet kopā tie mazie darbiņi savācās tik daudz ka jāstrādā mēli atkārušam

kāds sakars vispār? nav jau runa par to, ka to dara kasiere, bet gan pats pircējs. vienkārši augstāk bija minēta doma, ka papildus kasierim būtu labi algot speciālus maisiņoslicējus.
01.06.2014 10:34 |

Reitings 433
Reģ: 10.09.2010
kuri pie kases noskenētos produktus ievietotu maisiņos, lai pircēji varētu samaksāt naudu un paņemt jau sapakotus produktus.

nē, es tā negribētu! patīk pašai maisiņu salikt. skolnieku jau neskatās ko dara, viņiem vienalga kā tur viss tiek salikts
01.06.2014 10:50 |

Reitings 1651
Piedošanu pārpratu (ātri pārskrienot tēmu :D )

Lai vai kā liekas ka maisiņos salikt preces ir elementāri, bet tomēr šim darbam vajag apzinīgus cilvēkus :)

JO vai būs patīkami, ja veikalā kāds dumpīgs tīnis būs tomātus, batmaizi salicis zem 2kg miltu pakas un piena pakas :D

Pārnākot mājās tomāti būs "tomātu biezenis" un baltmaize, būs plakanā gruzīņu maize :D
01.06.2014 10:56 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
ir gadijušies vairāki gadijumi ar pārdevējām, un lielākajā gadijumos viņas saprotu, garas un smagas darba dienas. bet vairāk tomēr kaitina pircēju attieksme. šodien pat pirms manis rindā stāvēja kads pāris kas pirka diezgan daudz, pilnus ratus. un te man garām lien kāds iedzēris jaunietis, iemet pārdeējai ar vienu kartupeli vienu ķiploku un iebāž sejā pelmeņu paku, un like lai pasaka cik maksā. viņa sāk skaidrot ka nevar t'pirkuma vidū, lai pagaida kad apkalpos šos cilvēkus. viņs kaut ko dusmīgs, ka lai tikai ātri pasaka cik maksā tie pelmeņi.
un tie cilvēki has domā jo ciešāk saspiedīs produktus uz tās letes, jo ārtrāk apkalpos, un tadsaspiež visu cieši kopā aizmirst ielikt to kociņu un tad pārmet pārdevējai, ka ne to pieskaitijusi.

un tie cilvēki has sake ka nepatīk apsargi. saprotiet arī viņus, viņiem vadība liek blenzt uz jūssu rokām, jo nejau apsargi, bet veikala vadība pēc tam materiāli atbild par nozagtajām mantām.
01.06.2014 12:43 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Par apsargiem runājot vienu dienu iepirkos Jelgavā Pērnavas veikalā, stāvu pie plaukta un pētu ko ņemt. Man blakus apsargs un laikam veikala vadītāja vai kāda no pārstāvēm. Riktīgi dusmīgā balsī audzināja apsargu. Ka pazūd pudeles un kas tur vēl, ko šis neskatās utt. Tajā brīdī tā apsarga bija pat drusku žēl, ka viņu šitā klientu klātbūtnē audzina.
Maximās iepērkos reti, bet cik esmu ievērojusi tad Jelgavā, Valdekas Maximā vienmēr ir ļoti garas rindas un lēni viss notiek. Savukārt Madonā un Pārogres lielajās Maximās vienmēr ātri apkalpo, pārdevējas bieži vien ir laipnākas, preces vienmēr saliek bez mešanas, ja ir kas plīstoš vai, iepakojums, kas var atvērties un produkts izlīt vienmēr smuki ieliek maisiņā un noliek stūrī, kur neslīd lente. Par Rimi vienīgais, kas reizēm nokaitina, ka pārdevējas lēni kustās, bet reti sanāk tikt pie tādām.
Nesen biju Tallinā un tur vecpilsētā bijām Macdonaldā, tur tik lēna apkalpošana, man liekas, ka pirmo reizi tik lēni rinda kustēja uz priekšu.
01.06.2014 14:33 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
es vienreiz prizmā gadijos pie pārdevējas kas nez kādu iemeslu dēļ nevis lika produktus uz ritošās lentas bet burtiski meta. elektrību centās ietaupīt vai? :D
un pie mājas mazajā maximā regulāri drbandienu vakaros kad daudz cilvēku ir atvērta viena kase tikai, tad rindas līdz veikala otram galam. bet viņi izdom'skaitīt naudu un neatvērt citu kasi.
01.06.2014 14:37 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Par lentam runaajot reizem besi , kad vinas nedarbojas tehniska iemesle deel. Lieku savus produktus. Knapi esmu beigusi naakamais jau gruz virsu savejos pat neatdalot.
01.06.2014 14:43 |

Reitings 433
Reģ: 10.09.2010
Pārogres lielajās Maximās

Pārogrē nav Maksimas
01.06.2014 15:27 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Kasieres darbs nav no vieglākajiem un jo īpaši Maksimās tieši izveidotā grafika dēļ. Bieži vien, man liekas, ka pircēji paši ar savu attieksmi pārdevējus noved līdz pēdējam. Ir redzēti gadījumi, ka pircēji pirms manis pārdevēju noliek, kaut viņa ne pie kā nav vainīga. Tāpat arī kasieres izturēšanās bieži ir viņas cilvēciskās būtības jautājums, audzināšanas jautājums. Ja vadība bieži vien ir tādā pašā rupjības līmenī, tad ko var gribēt no tāda paša līmeņa pārdevēja. Viņam tiek parādīts, ka kliegt uz pircējiem ir OK. Vienreiz Anglijā bija gadījums. Bija daudz cilvēku rindās, kuras ņēma divi kasieri. Tad parādījās viens melno pāris, kuriem neizsita atlaides cenu, šie teica, lai kasiere aiziet paskatās, cik tad īsti maksā. Viņa saka, ka neies
01.06.2014 17:11 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Labi, viņš arī ar viņu paaugstinātā balss tonī runāja, bet tas ko viņa vēlāk visu pircēju priekša patieca, es gandrīz apkritu. Viņa neesot nekāds vergs, kur nu vēl baltais vergs. Pārdevēja tā tomēr nedrīkst darīt.
01.06.2014 17:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits