Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kaa tad iisti ir?

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Nu jau 4 gadus esmu prom no dzimtenes, tachu loti pietrukst majas. Diemzel esmu n-to stundu lidojumaa, tapec, ja sanak reizi gada atlidot - ir jau labi, tomer pa 4 gadiem esmu bijusi majas 2x.
Ta nu sanacis, ka laiks skrien veja sparniem un neviens jau jaunaks nepaliek.
Tad nu dazreiz paviid doma, ka gribas atpakal pie gimenes, vecakiem ...
Gribu jus iztaujat, ka tad isti ir tagad Latvija? Tiri ekonomiski, politiski, vai pec lielas krizes tevzeme atkal kapj zirga? Drosi vien diskusija vairak tam damaam, kuras strada, kuram ir gimene un berns/i, meitenes pec 25.
Cik jautaju savam dazam draudzenem (ari tai, kura atgriezas LV no manas pilsetas) - viss pa smuko, darbs ir, vasara, pludmale, ogas, darza labumi, zilas debesis, daba ... Nu jaa, saka, ka ziemaa shvakak gan, bet kopuma - pasaka!
Gribu dzirdet realus viedoklus ka tad ir, ari no tam, kuras atgriezas dzimtene (buuuu?).
Un tas, kuras arzemes jau ilgaku laiku, vai nevelk uz majam un pie kadiem apstakliem atgrieztos?
30.05.2014 06:16 |

Reitings 8
Reģ: 29.05.2014
Strādāju kādu laiku ārzemēs, darbs bija labs, bet tomēr pietrūka mājas. Un atgriezos. Sākumā, protams, nebija viegli. Bet tagad viss ir mainījies uz labo pusi. Protams, nav jau tik liela alga, kā gribētos, bet tomēr esmu mājās. Bet par cik, mans draugs ir ārzemnieks (šobrīd dzīvojam starp divām valstīm), iespējams, atkal nāksies pārvākties uz citu zemi. Ko es patiešām ļooooti negribu, jo man ir labi šeit un tomēr vēlētos, lai mani nākotnes bērni būtu latvieši, šeit mācītos, pamatvaloda būtu latviešu, zinātu, kas ir Rainis un Apsazija, vasarās varētu skriet pa lauku pļavām un svinēt Jāņus. utt. Bet nu, no otras puses tajā zemē mums būtu labi materiāli nodrošināta dzīve. ehhh, dillemma.

Bet kopumā, Latvijā algas nav lielas, ja paskatamies uz medmāsām, skolotājiem, bērnudārzu audzinātājām. Uz pensiju apmēru pensionāriem. Paliek skumji.
30.05.2014 18:26 |

Reitings 640
Reģ: 09.01.2014
Tā kā mans lieliskais ir ārzemnieks un Latviju pametu mīlestības dēļ,tad man pat nav ne mazāko domu atgriezties.
Vai tas mani uztrauc? Nē,ne īpaši. Nekad neesmu bijusi patriote.
30.05.2014 21:21 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Dominika, pacieties, iegūsti dubultpilsonību un tad skaties - gribi dzīvot LV vai CA. Nezinu... Manuprāt, tā vēlme braukt mājās ir tikai mirkļa vājība. Esi pārliecināta, ka tas nav tādēļ, ka kaut kas tavā dzīvē nav kārtībā? Varbūt vīrs pārāk dīdās un nevar nodrošināt stabilitāti? Varbūt baidies, ka bērns nevarēs iejusties? Varbūt vēl kādas šaubas māc un tas ir iemesls kāpēc vēlies atgriezties LV?

Lai nu kā tur būtu der atcerēties, ka vecāki nav mūžīgi, ja vienīgais iemesls ir viņi - tad, manuprāt, tas nav gana labs iemesls, lai ziedotu savu labklājību un perspektīves.
30.05.2014 23:12 |

Reitings 202
Reģ: 30.03.2014
Man uznak skumjas pec majam. Vecakiem, draugiem.
Gribas Lai mazais brauktu pie vecasmammas un masas uz laukiem pa brivdienam. Atrasties Latviska vide, bet diemzel par atgriesanos nevar but ne runas. Man virs ir brits un ko vins varetu darit lv?! Nu neko. Vinam butu jasak vis no nulles. Musu majas tagad ir Anglija.
Lai nu ka bet ja galigi,galigi saskumsu brauksu pie mammas uz paris nedelam. Bet savadak neka. :) esmu savu dzivi izvelejusies dzivot te.
31.05.2014 00:45 |

Reitings 203
Reģ: 31.01.2014
wee, ko tu īsti mēģināji pateikt, to, ka tev nebūtu pieņemami, ka tavi bērni skolā mācītos ar citas rases bērniem vai to, ka tev citi traucē elpot Latvijā:D?

Lai vai ko tu mēģināji pasacīt, tiešām ož pēc rasisma! Ja vien tu zinātu, ka tur, aiz robežas, un vēl tālāk, arī ir dzīve ;)! Atver actiņas un es draudzīgāka citreiz;)!
02.06.2014 16:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits