Kaa tad iisti ir?

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Nu jau 4 gadus esmu prom no dzimtenes, tachu loti pietrukst majas. Diemzel esmu n-to stundu lidojumaa, tapec, ja sanak reizi gada atlidot - ir jau labi, tomer pa 4 gadiem esmu bijusi majas 2x.
Ta nu sanacis, ka laiks skrien veja sparniem un neviens jau jaunaks nepaliek.
Tad nu dazreiz paviid doma, ka gribas atpakal pie gimenes, vecakiem ...
Gribu jus iztaujat, ka tad isti ir tagad Latvija? Tiri ekonomiski, politiski, vai pec lielas krizes tevzeme atkal kapj zirga? Drosi vien diskusija vairak tam damaam, kuras strada, kuram ir gimene un berns/i, meitenes pec 25.
Cik jautaju savam dazam draudzenem (ari tai, kura atgriezas LV no manas pilsetas) - viss pa smuko, darbs ir, vasara, pludmale, ogas, darza labumi, zilas debesis, daba ... Nu jaa, saka, ka ziemaa shvakak gan, bet kopuma - pasaka!
Gribu dzirdet realus viedoklus ka tad ir, ari no tam, kuras atgriezas dzimtene (buuuu?).
Un tas, kuras arzemes jau ilgaku laiku, vai nevelk uz majam un pie kadiem apstakliem atgrieztos?
30.05.2014 06:16 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Bet nu maz ticams, ka tas teikts izprotot šī vārda vēsturisko izcelsmi.

mī un žē... es nezinu šī vārda vēsturisko nozīmi... :D , bet labi, ka te ir saprātīgas sievietes ...
30.05.2014 11:47 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Oij!ko es esmu nokavejusi :D
Wee!!! Varbut Tu apvainoji Tautielu?? Varbut vinja ir latbiski runajosh negeris :(
30.05.2014 11:49 |

Reitings 9917
Tāpat arī tagad - tiek aizskartas citas rases pārstāvju tiesības uz dzīvi Latvijā, tiesības uz cieņu un respektu, tiesības uz vienlīdzību.

Tu mani nevari ar varu piespiest kādu cienīt ... kā jau teicu uz ielas ar pirkstu nerādu, bet man kā šīs valsts iedzīvotājai ( un esmu latviete 8. paaudzē ) ir tiesības izteikties, kas man patīk un kas nepatīk savā valstī... Es savu viedokli neuzspiežu un nepropogandēju ... Tas ir mans subjektīvais viedoklis un pat DP to nespēs mainīt !

P.s Dominika, piedod lūdzu ka mēs te baigi novirzījāmies no tēmas ....
30.05.2014 11:50 |

Reitings 9917
Zii, nu es jau iepriekš teicu, ka laikam uzkāpu viņai uz varžacīm ... Bet reāli, kas te notiek , kašķis atkal ne par ko ... !
30.05.2014 11:52 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Weee rasistiskie izteicieni ir aizskaroši. Skaties, ka tavs bērns neiemīlās kādā no šiem rases pārstāvjiem, ko tad darīsi? Aizliegsi tikties, viebsies? :D

Par tēmu - LV ir jauki dzīvot, bet nākotnes šeit nav un tieši sociālajā plānā. Mums ir nesakārtota sistēma kā tā un tas ir bēdīgi.
30.05.2014 11:52 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Īstenībā jau bišķīt nepareizi Wee izteikumi bija. Bet būtiski pārkāpumi nav saskatāmi, jo izteikumi netika vērsti pret kādu personu.

Man nepatīk ķīnieši. Nu, ļoti nepatīk. Tauriela - čo, čop. :D

Dzīvot Latvijā nav slikti, ja ir iekrājums un nesēž kasot pakausi augām dienām.
30.05.2014 11:53 |

Reitings 77
Reģ: 15.04.2014
Es saprotu, ka nespēs mainīt viedokli, bet sods būs jāsaņem tik un tā. Vienīgais ko es tev varu ieteikt ir policijai un prokuroram pateikt , ka nožēlo(pat ja īstenībā nenožēlo) izdarīto un vairs tā nedarīsi, tad tiksi cauri sveikā tikai ar 6 mēnešiem cietumā, ja paveiksies, tad iedos nosacīto.
30.05.2014 11:53 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Weee rasistiskie izteicieni ir aizskaroši.

Teica Bante, kura nekad nevienu neaizskar :D.
30.05.2014 11:54 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Zii, vaukšķi tālāk, neinteresē tavi komentāri. :D

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Es vienreiz Latvijā veikalā redzēju dāmu ar 2 melniem bērniem. Tik mīlīgi viņi ir! Bet mūsu cilvēki gan riebīgi. To dāmu visi apveltīja ar tādiem skatieniem! Kauns, kauns un vēlreiz kauns. Latvieši viens otram rīkles gatavi pārgrauzt...Traģiski.

Reitings 69
Reģ: 03.02.2014
Tauriela - nu nav maaksla atrast vienu Satversmes pantu. Uz Wee izteikumiem shajaa forumaa tas nepavisam neattieksies.. iesaku pamekleet kaadu Satversmes tiesas spriedumu un atrast tur shajaa pantaa mineetos ierobezhojumus pirms saac kaadam gudri piemeerot konstituucijas pantus !
Un Wee neviena tiesiibas nepaarkaapj, tikai izsaka savu viedokli..un tam ir tieshi 0 veertiibas, skatoties no likuma viedoklja, taapat kaa tavam viedoklim shobriid.

Atvainojos, ka bez garumziimeem, bet planshetee man taadu nav ! :( :D
30.05.2014 11:55 |

Reitings 69
Reģ: 03.02.2014
Parasti shajaa forumaa nekomenteeju, tik lasu.. bet nu shis man liekas smiekliigi :D interneta videe notiek veel trakaakas lietas, tiek izteiktas praatam neaptveroshas fraazes un izteikumi ( tai skaitaa diskrimineejoshi, aizskaroshi, utt ) .. tik neredzu, ka visi to autori seedeetu cietumaa :Dd
30.05.2014 11:58 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Reizēm tāpat vien ienāk prātā doma par atgriešanos, bet reti un ar "kā būtu, ja būtu" pieskaņu. Tad mani pārņem silta sajūta... līdz atceros par savu potenciālo pensiju! Es neticu Latvijas nākotnei. :(
30.05.2014 11:58 |

Reitings 77
Reģ: 15.04.2014
Nav jāizsakās obligāti pret kādu personu personiski, pietiek kad izsakās pret visiem.

Tāpat ir krimināli sodīti krievi, kas sauca visus latviešus interneta komentāros par fašistiem.
30.05.2014 12:04 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Man šī ir ļoti skumja tēma. Tik ļoti žēl,ka nevaram dzīvot Latvijā un vispār žēl noskatīties uz to,kas tur notiek. No vienas puses - gribās dēlu audzināt Latvijā, lai viņš tiek pie omēm uz laukiem izskrieties, lai mācās savā valodā, lai satiek mūsu radus un draugus, lai bauda bērnību tur,pie dabas. Bet no otras puses tādā sabiedrībā... nu diez vai.
Piekrītu zaļēji Zii viedoklim.
Arī mums pašiem ar vīru gribās pie radiem un draugiem atpakaļ, ļoti gribās. Esam mēģinājuši domāt un plānot atgriezties, bet reāli saprotam,ka nē, nav vērts.
Es pati jau vienreiz atgriezos, pēc pusgada atkal aizbraucu. Un tagad mums ir bērns, ar bērnu pa pasauli mētāties nevar, ir jābūt vienām mājām. Tagad tās ir šeit.
Es ļoti ceru,ka pēc 5 gadiem Latvijā viss būs mainijies uz labo pusi. Un ceru dēlēnu 1.klasē laist Latvijas skolā. Tikmēr padzīvosim Anglijā, es iešu strādāt, nopirksim Latvijā māju, gribu izmācīties šeit un tad jau lēnām kravāt mantiņas.
30.05.2014 12:05 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Reizēm tāpat vien ienāk prātā doma par atgriešanos, bet reti un ar "kā būtu, ja būtu" pieskaņu. Tad mani pārņem silta sajūta... līdz atceros par savu potenciālo pensiju! Es neticu Latvijas nākotnei.

Variants strādāt ārzemēs līdz pensijai, pēc tam nopirkt kaut kur šeit, LV, māju un saņemt šeit savu Norvēģijas, Zviedrijas vai kādu citu pensiju, cauri neiet?
30.05.2014 12:06 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es atkal tieši padomāju - kur tos pret citu ādas krāsu neiecietīgos atrodat, vēl jo vairāk tādus, kas netaktiskas piezīmes izsaka...

Pat savas ādas krāsas ietvaros nav jāmeklē aizspriedumaini cilvēki Latvijā! Reiz atlidoja no ārzemēm radinieks labākajos gados. Es viņam izrādīju Vecrīgu.. kas tik par pērlēm tik nenāca no vietējiem ārā! Es saprotu, viņš lielāko dzīves daļu pavadījis ārpus LV un pēc latviešu pensionāra gluži neizskatījās.. bet man bija milzīgs kauns par saviem tautiešiem, jo latviešu valodu mans radinieks vēl nebija piemirsis.. :)
30.05.2014 12:06 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Nelasiju komentarus,bet varu uzrakstit kadel es ne iipasi velos atgriezties LV. Ja,looti pietrukst gimene un draugi (lidoju uz LV apmeram 2 xgada, pagajusaja gada 4x). Tapat ticu, ka ja galva strada un cilveks ir uznemigs,tad labi nodrosinatu dzivi var izveidzot ari LV.
Man visa ta velme atgriezties beidzas ar apkartejo vidi,notikumiem valsti, sap sirds par pensionariem. Saprotu,ka mes pasi veidojam visi sev apkart un ar kadu skatu skatisimies uz pasauli,tadu to ari redzesim,bet nevar noliegt,ka LV daudziem ir tik lielas finansialas problemas,ka viniem ir gruti but smaidigiem,atvertiem un priecigiem sabiedriskas vietas. Sabiedriskajos transportos vispar izskatas,ka cilveki tiek vesti uz nosausanu. Gribas pieiet visiem klat,sapurinat un pateikt,ka tas problemas tacu ir parejosas un atrisinamas,lai nepalaiz garam dzivi,esot nomakti.
Gribu lai mani berni aug vide,kur cilveki ir pozitivi,smaidigi,atverti. Tapat ari cilveki ir labak nodrosinati un lidz ar to noziedzibas limenis ir stipri zemaks. Piemeram,man 2 riteni stav atstuteti pret majas sienu, nepiesieti, apmeram 20 m no ielas ( 3 gadu laika nevienma man ienkausi prata doma tos nozagt).
Ticu,ka ja atgrieztos LV,atri pierastu un viss butu ok. Pagajusaja gada Kartoju tiesibas un uzturejos Latvija 2 menesus. Pec pirmajam nedelam saka jau likties,ka viss nav nemaz tik traki un varbut varetu atgriezties. Bet kamer lidoju brivdienas uz nedelu vai 2,loti izjutu to atskiribu ka cilveki komunice sava starpa un kada atmosfera valda sabiedriskajas vietas.
30.05.2014 12:08 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Variants strādāt ārzemēs līdz pensijai, pēc tam nopirkt kaut kur šeit, LV, māju un saņemt šeit savu Norvēģijas, Zviedrijas vai kādu citu pensiju, cauri neiet?

Arī par to esmu domājusi, bet
1) Es tur būšu pensionārs bez neviena paziņas vai drauga; nedomāju, ka kāds ģimenes loceklis pārvāksies kopā ar mani.
2) Es neticu ne tikai Latvijas finansiālajai nākotnei, bet vispār... kā lai to pasaka, lai neizklausītos pēc trakas vecenes... Vai Latvija pēc 50 gadiem vispār pastāvēs? Un ja pastāvēs, vai tā būs tā Latvija, kuras man pietrūkst? Vai tik nebūs viena liela Abrene ar 15% Latviešu iedzīvotāju?
30.05.2014 12:18 |

Reitings 9917
Arī par to esmu domājusi, bet
1) Es tur būšu pensionārs bez neviena paziņas vai drauga; nedomāju, ka kāds ģimenes loceklis pārvāksies kopā ar mani.
2) Es neticu ne tikai Latvijas finansiālajai nākotnei, bet vispār... kā lai to pasaka, lai neizklausītos pēc trakas vecenes... Vai Latvija pēc 50 gadiem vispār pastāvēs? Un ja pastāvēs, vai tā būs tā Latvija, kuras man pietrūkst? Vai tik nebūs viena liela Abrene ar 15% Latviešu iedzīvotāju?

ūja ūja, nedomāju, ka būs tik traki ....
30.05.2014 12:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits