Sveikas, dāmas! Godīgi sakot, šajā mājaslapā piereģistrējos tikai tādēļ, lai pajautātu šo jautājumu, tātad..
Mana mamma mēnešreizes sauc par sūdenēm , un paketes par šepetniekiem.
Nekad neesmu sapratusi, kādēļ tā. Varbūt kādai mamma vai vecmamma arī tās lietas tā sauc? Vēlējos noskaidrot, kādā sakarā viņa tās lietas tā sauc, taču nevēlos jautāt (mums nav diezko labas attiecības) :)
Nesaprotu, kāpēc jāizdomā visādi dīvaini apzīmējumi. Tas ir normāls, dabisks process, par to nav jākaunas.
Piekrītu. Man visas tās "māsīcas no sarkandaugavas, meņķas, sarkanā armija" utt neliekas nekas smieklīgs.. Drīzāk parāda, ka cilvēks neizprot konkrētos procesus un nav pietiekami nobriedis
Muusmaajaas sievietes mr sauc par ''sveetki''.
Ja saap veeders mamma prasa-sveetki?
Teetis taas nesauc vispaar. Nekad neesmu dzirdeejusi, ka par to runaatu.
Draugs nesauc nekaa. Tik saka-saakaas? Beidzaas? Ir? Un taa.
Mana mamma krieviski sauc par gjeelaam, draudzenu starpa sakam menjkas, bet virs sauc to zolidi - par menesreizem.
Pusaudzu gados mums bija topaa masica vai tante no Sarkandaugavas.
Es lietoju apzīmējumus meņkas, mēnešreizes, sarkanās dienas, "svētku" dienas. Nekad neesmu kautrējusies saukt īstajā vārdā, vienkārši apnīk visu laiku vienādi to saukt... :D
Neons-tu te arii esi!:)Mees sodien visas kaa sarunaajusas!
Par teemu-es vienmeer siis iipasaas dienas esmu saukusi taa miili-reiziites.Mans viirs vienmeer taa loti nopietni-"periods"!
Man atminaa ,ka Naziic kaadreiz lietoja taadu vaardu salikumu-"Sarkanais Porsche",runaajot par siim dienaam,un tad man vienmeer praataa bija mana masiiniite...:)