Studiju trauma

Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Vēlējos parunāt par pirmo studiju traumu. :D
Kā Jums bija, kad sākāt studēt, kas pārsteidza, ko nesapratāt, kas likās dīvains studiju dzīvē? Varbūt lekcijas notika citādāk nekā domājāt iepriekš, auditorijas, telpas bija grūti atrast?
Diskusija par pirmajiem iespaidiem studējot.
29.05.2014 13:45 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Man studiju gadi vēl priekšā :D Bet varu padalīties ar to, ko izjutu, uzsākot mācības prof. vsk. 4 gadus atpakaļ.

Tā kā neesmu rīdziniece un skola arī nav gluži centrā, bija nereāli bail apmaldīties Purvciemā. Tomēr, pārsteidzošā kārtā, skolu atrast bija vieglāk par vieglu. Tas tā, tīri par 1. septembri.

Uzsākot mācības bija nereāls šoks par telpām - tā kā iepriekš mācījos perfekti izremontētā un iekārtotā skolā, bija tāds WTF par neizremontētajiem kabinetiem.

Par profesiju arī jau pirmajos mēnešos sapratu, ka nebūs mana :D

Vēl "notraumēja" tas, ka iepriekš biju teicamniece, bet šeit knaps 6 tādos priekšmetos kā latviešu valoda, piemēram. Turklāt, jaunā pasniedzēja mācīja kaut ko pilnīgi savādāk, kā iepriekšējā - goda vārds, vēljoprojām dažās lietās nesaprotu, kā tad beigās ir pareizi.

Varu iedomāties, kas būs, septembrī aizbraucot studēt uz Angliju - droši vien izkāpjot no lidmašīnas iestāsies panika :D
30.05.2014 13:40 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Godīgi sakot, traumas līdz pat dd rakstīšanai nebija. Līdz tam vienkārši aptvēru, ka programmai ir nepieciešamas lielas izmaiņas. Un tikai rakstot nobeiguma darbu, sapratu, cik stipri cilvēki spēj samaitāties no varas ( kā ikvienā jomā). Un iestigt teorijā.. un rāmjos.. un visār, cik šī joma tomēr ir pilna ar samazgām.
ko,lai saka - laicīgi :D
07.06.2014 20:48 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Ne gluži traumas:
*pirmajā septembrī jau bija lekcijas pilnā sparā, uz kurām sanāca ierasties ar noballētu prātu, jo iepriekšējā dienā bija jauno studentu tusiņš
*protams, telpas, tualetes nevarēju atrast
*sesijas, par kurām lasīju tik daudzus šausmu stāstus, izrādījās man daudz mīļākas par ikdienas studiju gaitām
*no kursa darbiem baidījos, bet kā sāku nopietni tam pievērsties, tā iepatikās, ka pat palīdzēju ar rakstīšanu citiem

Traumas:
*ka "logi" bija pat līdz 4,5 stundām..
*ka pasniedzēji kavē, neierodas vai novada lekciju pusstundu pusotras vietā
*
cik šī joma tomēr ir pilna ar samazgām.
līdzīgi. vīlos studiju procesā, izglītības sistēmā
07.06.2014 21:35 |

Reitings 70
Reģ: 06.01.2013
man ir trauma no LiepU - uzskatu, ka studijām jābūt nopietnām, kā nekā profesija un tā, bet vsp es varu pateikt tikai to, ka studijas ir liels fufelis, nekā nopietna un vēl tas, ka šausmīgi maz lekciju nedēļas laikā, sākas tās pusdienlaikā vai vēlāk (piemēram 12 vai 14).. izčakarēta diena un nedēļa.
07.06.2014 21:36 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Mana "trauma" bija, ka aizgāju studēt jomu, kura vidusskolā gan ļoti patika, gan labi padevās. Rezultāts? Augstskolā to pasniedza tik sausi un garlaicīgi, ka pēc pusgada studijām aizmuku prom.
07.06.2014 21:40 |

Reitings 223
Reģ: 26.12.2013
Man bija trauma, ka pirmās lekcijas notika parastās telpās nevis lielajās auditorijās kā filmās biju saskatījusies:D Par laimi, citas lekcijas bija lielajās un man bija prieciņš:D Tā kā mazs bērns:D
07.06.2014 21:45 |

Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Pirmajā fizikas lekcijā (kas nebija mans mīļākais priekšmets vidusskolā un vēljoprojām tāds nav :D) lika rakstīt dažādus likumus, definīcijas, formulas, kuras esam iemācījušies vidusskolas laikā. Es biju tā pārbijusies. Lieki piebilst, ka es nodevu tukšu lapiņu :D Bet beigās, tas neko diži nemainīja un eksāmenu noliku labāk kā biju gaidījusi!
07.06.2014 21:51 |

Reitings 223
Reģ: 26.12.2013
Lasot Goody komentāru, atceros, ka mums pirmajā matemātikas lekcijā iedeva tādu kā pārbaudes darbiņu, kur bija jāzina formulas un tā. Es biju vienu gadu izlaidusi pēc vidusskolas, tāpēc lieki teikt, ka es to darbiņu uzrakstīju uz 1:D Pilnīgi neko neatcerējos!:D Pirmo reizi dzīvē dabūju tādu atzīmi, kauns bija pa visu seju:D Tagad tas tik smieklīgi liekas:D
07.06.2014 21:56 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Trauma bija tā, ka mīļākajos priekšmetos kritās vērtējums (piem., matemātika svītra pāri, ja aprēķins pareizs, bet pēdējā rindiņā sajaukta elementāra darbība - rezultāts nepareizs, 0 punkti). Pārsteidza tas, ka pasaulē izrādījās daudz draudzīgu cilvēku ar līdzīgu skatījumu uz dzīvi, jo savā mazpilsētā nejutos savā ādā, neiekļāvos vienadžu vidū. Pārsteidza arī tas, ka studiju laikā visbriesmīgākais likas bija mēnesis pirms sesijas (kursa darbu nodošans, aizstāvēšanas, u.tml.), nevis pati sesija.
Pie traumām var vēl pieskaitīt to, ka lielas problēmas sagādāja cilvēku atcerēšanās un bija kauns, ka bieži vien neatcerējos vārdus un pat pēc izskata visi kursa biedri bija sajukuši tā, ka gadījās pat nepasveicināties ar iepriekšējā dienā iepazītiem cilvēkiem :D
Vēl kā sava veida pārsteigums bija tas, ka universitātē nevienu neinteresē, ko Tu dari vai neizdari. Tās ir Tavas problēmas un neviens pasniedzejs Tevi nemeklēs, neinteresēsies un nelamās, ja neesi ko izdarījis. Tas bija iemesls, kāpēc jau pirmajā gadā atbira aptuveni trešā daļa studentu, kas izrādījās neprot strādāt patstāvīgi un bez uzpasēšanas.
Jebkurā gadījumā, studiju gadus atceros ar platu smaidu sejā, vislabākie manas dzīves gadi! Vajadzēja tikai mācīties konkrētus priekšmetus cītīgāk, jo tagad darbā noderētu.. Bet tajā laikā diemžēl vēl nezināju, kādu novirzienu izvēlēšos un daudz ko pildīju ķeksīša dēļ.
07.06.2014 22:00 |

Reitings 340
Reģ: 19.01.2013
Man studiju trauma bija kojas un istabas biedrenes, kas tēloja jaukās, bet īstenībā bija čūskas.

Vēl tas, ka skolā biju pieradusi kavēt stundām sākumus, bet augstskolā pirmajā dienā bija sanāksme un to nokavēju par 5 min, mani tā sabāra visu priekšā :D

Un manā augstskolā neviens neko nezina, viss tik nesakārtots, ja normālās augstskolās izliek lekciju sarakstus augusta sākumā/vēlākais vidū, tad manā-pašās pēdējās augusta dienās.
Tagad, kad tūlīt izlaidums, gan ar humoru visu uztveru un jau sāk pietrūkst studiju laika :(
07.06.2014 22:03 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
No pašām studijām nekādu traumu nav. Nebaidies, visu vielu uzreiz atbildēt neviens neprasa. Visvairāk izbrīnīja bardaks organizācijā - citreiz lekcijas pārklājas, pārsvarā plānojums ir galīgi nekāds - tad "logi", tad viens priekšmets ielikts no 9.00 - 19.00. Lai kā gribētos, ka pasniedzēji ir nopietni un pastāsta kaut ko jēdzīgu, ik pa laikam gadās kadri, par kuriem nav skaidrs, kāpēc viņi ir pasniedzēji. :D
Tā telpu meklēšana nav nekas traks - pavisam interesanti ir tad, kad atrodi īsto telpu, bet tur priekšā pavisam cits kurss - atkal "veiksmīga" plānojuma piemērs. :D
07.06.2014 22:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits