Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

brieža gaļa

 
Reitings 41
Reģ: 29.01.2009
Ir sanācis tā, ka draugs ir kaislīgs mednieks. :) Tikai es no medījumiem nesajēdzu pilnīgi neko! Gribēju pavaicāt- vai taisot brieža gulašu man ir jāievēro kaut kas īpašs? Piemēram, meža cūka jāsutina augstā temperature ilgāku laika posmu, lai izdedzinātu bakterijas!
Brieža gaļai ir nepieciešams kkāds specials pagatavošanas veids, kā parastajai gaļai? :D (stulbs salīdzinājusm sanāca:D )

Varbūt, kāda var padalīties ar savām receptēm- ko es gardu varu pagatovot no brieža?
Paldies!:)
29.05.2014 11:35 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Hmmm... Zini, es vakarā varu uzjautāt mammai. Viņa zin teju visu par meža gaļu, tētis mednieks... Man šķiet, ka pirms šmorēšanas viņa apcep un tad šmorē. Par gulašu nezinu.
29.05.2014 11:36 |
 
Reitings 41
Reģ: 29.01.2009
Būtu ļoti jauki! :) Savādāk galīgi kā ar aukstu ūdeni aplieta !:D
Nav jau tā, ka galīgi gatavot nejēdzu, bet šajā ziņā- emsu totāla nulle! Negribētos visu vēlāk izmest!:)
29.05.2014 11:38 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Ok, vakarā pajautāšu mammai un uzrakstīšu tev vēstuli :)
29.05.2014 11:43 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es briedi sagriežu nelielos gabaliņos, sautēju kādas 4h kopā ar sīpolu (to pievienoju gan ne gluži pašā sākumā), beigās saldais krējums, pipari, sāls. Galvenais ilgi sautēt, lai mīksta sanāk, manuprāt. Daudz garšvielu pat neprasās, pati gaļa tāda spēcīga.
29.05.2014 11:43 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Jā, viņa dara tāpat! :D Un saldais krējums dod labu garšu :)
29.05.2014 11:45 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Par gulašu nepateikšu, bet, ja taisa kotletes no meža gaļas, tad nepieciešams pievienot tādu taukaināku malto gaļu, vai ideālā gadījumā - maltu speķi. Tas lai būtu mīkstāka un gardāka :)
29.05.2014 11:47 |
 
Reitings 41
Reģ: 29.01.2009
o! par saldo krējumu- nopirkšu!
Nezinu- ir dīvains vai nav dīvains jautājums:D Bet no brieža galas taisa karbonādes?
ko vispār bez tādiem sautējamiem variantiem citu var uztaisīt?
29.05.2014 11:53 |
 
Reitings 492
Reģ: 29.11.2009
ja ir briedis, tad visbiežāk mēs mājās gatavojam brieža gaļās cepeti, sākumā "pīlē" izsautē, tad to visu liek cepenē, garšvielas un sīpolus/ķiplokus, lautu lapas, jau katrs pēc izvēles, bet "medījuma gaļas " garšvielu maisījums arī ir ok ;)
29.05.2014 11:59 |
 
Reitings 41
Reģ: 29.01.2009
keta- ja man ir sagriezti gabaliņi- es viņus izsauctēšu ( bez garšvielām bez nekā?) un tad likšu cepeškrāsnī- pilkšu klāt sīpolu gredzenus un garšviela sun cik ilgi man jaacepj? uz cik grādiem?
29.05.2014 12:12 |
 
Reitings 298
Reģ: 11.02.2014
Ja vesels gabals, tad es parasti sabakstu ķiplokus iekšā un saleju ar santa maria mērcēm, lieku plēvē un cepās.
Ja ir gabaliņos, tad lieku "pīlē", klāt burkāns, sīpols, santa maria, udens un sautē.
Ja kotletes-nekādu tauku es nelieku klāt. pielieku garšvielas, olu un aidaa.
Ja grib karbonādveidīgos, tad iesaku uz grilla.
29.05.2014 13:22 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits