es laikam jautājumu uztvēru citādi, gribēju parunāt par to, ko autore iesāk, nevis steigt atrādīt mīļāko grāmatu vai telefonu. Vai tad būtība nebija tajā, vai jums ir viegli vai grūti nosaukt mīļāko no kādas kategorijas, kāpēc tā ir utt., nevis, kas ir jūsu mīļākās mantas/lietas vispār dzīvē vai jau konkrētāk kategroijās?
Man līdzīgi kā autorei - grūti. Laiki mainās un lietas arī, pati pilnveidojos, grāmatas nāk veco mīļāko vietā, ar izrādēm tāpat. Tas, ko pirms 5 gadiem atzinu kā mīļāko grāmatu, ar šī brīža prāta spējām tiek ierindots pakaļgalā tam, kas vispār lasīts. Teātra komēdijas, kas pamatskolā lika ļoti smieties, tagad liekas seklas un banālas. Kaut kā tā.
Bet par tam lietām, ko te saprata arī burtiski, tādu nav. Ja es rakstītu literatūru ar roku, gan jau tas būtu kāds piezīmju blociņš, kam ir emocionāla nozīme (vai ja muzicētu, tad tas instruments), kas vienmēr līdzi utt, bet dators vai telefons vairāk tiek ienīsts, ka zog manu laiku, kur nu lai es viņu vēl sauktu kā mīļāko lietu.
Atsaucoties uz pēdējo:
Lietas ir, lai tās lietotu un cilvēki, lai tos mīlētu. Šodienas pasaules problēma ir, ka cilvēki tiek lietoti un lietas mīlētas. /aut.nez./