500g jauktas maltās gaļas 2 sīpoli nelieli 3 ķiploku daiviņas kartupelis vai mērcēta baltmaize svaigi pētersīļi 3 ēdamkarotes krējums eļļa ~400ml tomātu mērces 1 ēdamkarotes tomātu pastas garšvielas - sāls, pipari, cukurs, malts mustkatrieksts
maltajai gaļai pievienojam garšvielas (sāls, pipari, mustkatrieksts), vienu mazu sīpolu sasmalcinātu, 3 ķiploku daiviņas izspiestas caur spiedi, nelielu rīvētu kartupeli vai mērcētu baltmaizi, svaigus pētersīļus smalki sakapātus, 1 ēdamkaroti skābā krējuma. Visu labi samīca!
uzkarsējama pannu, pievienojam nedaudz eļļas, veidojam no maltās gaļas masas nelielas kotletītes (var taisīt kā frikadeles, var nedaudz lielākas, gaumes lieta) un apcepjam tās.
kas kotletītes saceptas, liekam tās katliņā un sākam gatavot mērci
tajā pašā pannā, kur cepām kotletes vai citā, apcepjam vienu nelielu sīpolu (iepriekš to sagriežot ripiņās). kad sīpols apcepts zeltaini brūns pievienojam klāt tomātu mērci, tomātu pastu, nedaudz sāli, piparus un šķipsniņu cukura. visu samaisam un karsējam 2min.
pēc 2 min pārlejam tomātu mērci katliņā pie kotletēm, pielejam nedaudz ūdens (apmēram 50-70ml).
visu sajaucam kopā un ļaujam tam visam pavārīties uz lēnas uguns 15-20min. Neaizmirstam uzvārīt kartupeļus, sagatavot salātus :) pēc 15-20min pievienojam 2 ēdamkarotes krējuma
visu samaisam un pavāram uz lēnas uguns vēl 5min.