Kā izbeigt attiecības?

Reitings 22
Reģ: 23.05.2014
Sveikas, mīļās. Nekad nebiju domājusi šeit reģistrēties, bet nu es tiešām kliedzu pēc jūsu viedokļiem kā palīdzības.

Stāsts ļoti garš, bet ceru, ka spēšu maksimāli neizpausties.

Sākās viss tas kā dēka, bet viņš praktiski jau otrajā pazīšanās nedēļā vairāk dzīvoja pie manis, nekā pie mātes (svarīga piebilde - 28 gadus vecs vīrietis, kuram nav atsevišķas mājvietas).
Darbi viņam mainījās ik pa mēnesim - ta' fotogrāfs, ta' pārdevējs, ta' apsargs, ta' sazin vēl kas. Naudu regulāri prasīja - pāris latus aizņemties cigaretēm vai transportam, no algas visu atdošot.
Dienām sēdēja pie manis darbā - kafejnīcā. Čīkstēja, lai uz parāda ielej aliņu. Pamanīju, ka viņam patīk iedzert (pareizāk sakot - piedzerties tā, ka širmis brauc vai līdz grīdai), bet puisis solījās, ka, ja sāksim nopietnu kopdzīvi, viss mainīšoties.
Pēc nepilna pusgada pārcēlos no komunalkas tipa dzīvokļa uz savu (aleluja) vienistabas dzīvokli. Protams, viņš līdz ar mani, skandinot lielus plānus par remontu, par jaunu darbu, kur labi pelnīs, cik mēs tagad labi un skaisti dzīvosim. Vasarā sekoja bildinājums un mans "jā" vārds.
Tomēr ar dzeršanu gāja pa kalniem un lejām, bet lūzumpunkts bija tad, kad draugu ballītē viņš pilnīgi bez pamata uzcēla scēnu par manu bērnības draugu, ar ko dienā biju tikusies (viņa klātbūtnē!). Satrakojās tā, ka izārdīja pusi mājas un sadūra savu čomu.
Man pilnīgs šoks un nervu sabrukums, histērija.
Aizbraucu nakts vidū uz mājām un pateicu, ka viņu vairs negribu redzēt. Pagāja divas dienas ar nepārtrauktām atvainošanās īsziņām "es to nožēloju, tā vairs nekad nenotiks, es iešu kodēties, man vajag tikai tevi, es labošos tevis dēļ" un tā tālāk un tā jo projām.
Nedēļas divas viņš bija misters lieliskais. Un tad sākās no jauna dzeršanas un ballītes. Stabila darba, protams, vēl jo projām nav, ir kaut kādas haltūras vai naudas aizņemšanās no čomiem.
Vienā no haltūram viņš sapazinās ar citu sievieti un pēc kāda laika arī sāka ar viņu tikties (pirms tam jau biju uzodusi un uztaisījusi skandālu par to, ka viņš iepazīšanās portālos sēž un sarakstās ar citām sievietēm, bet viņam izdevās man veiksmīgi iestāstīt, ka tā viņš "vienkāŗši kavē brīvo laiku").
Uzzinājusi, ka viņš ticies ar citu, sazinājos ar meiteni un apstāstīju lietas būtību. Lieki piebilst, ka viņa bija pamatīgi šokēta.
Melojis viņš bija par pilnīgi visu - ka viņš ir brīvs, pelna tūkstošus, ceļ māju, gribējis jau arī dzīvot ar to dūdu kopā. Tā nu mēs kopā ar meiteni konstatējām, ka viņš ir melis un kretīns un visi citi piecstāvu vārdi, kas ir krājumā.
Loģiski, sekoja skandāls un šķiršanās. Un tad sākās lielākā jautrība. Puisis aizgāja plostā uz nedēļu, ik pa stundai sūtot vainas apziņas un mīlestības pilnas sms. Kāds viņs lohs, ka nenovērtēja, kā visu nožēlo, kā nespēj bez manis dzīvot, iešot kārties. Atbildēju tikai ar to, ka pats vainīgs. Tad saņēmu zvanu no viņa mātes (ar kuru, diemžēl vai par laimi, man ir vienkārši fan-tas-tiskas attiecības, mīlu kā savu pašas māti), ka dēls pazudis jau diennakti. No sākuma atbildēju, ka gan jau turpina dzert, bet vēl pēc dienas sapratu, ka kaut kas nav labi un sāku meklējumus. Izrādījās - ticis psihenē par to, ka pilnīgā lupatā bez tiesībām ar svešu mašīnu pārsniedzot ātrumu noķerts uz šosejas, bēdzis no mentiem un pirms aizturēšanas vēl mēģinājis pašnāvību taisīt.
Apciemoju viņu Tvaika ielā. Nu pilnīgi nekāds. Drūms, salauzts cilvēks. Un mana vienīgā doma "ko gan es, bezsirdīgais radījums, viņam esmu nodarījusi, man tagad viņu jāņem atpakaļ un jāparūpējas".
Paņēmu arī. Kolīdz no psihenes ārā, tā atpakaļ pie manis. Darba vēl jo projām nav - no vecā izmests, jaunu nemeklē. Par dzīvokli, ēdienu, drēbēm un izklaidēm maksāju es.
Atkal solījumi par skaistu dzīvi un laimīgu ģimeni.
Bet realitātē saņemties uz darīšanu varēja tikai īslaicīgi. Ik pa laikam norāvās uz dzeršanām. Ar vien vairāk sāka melot. Saka, ka brauc pie mātes ciemos vai uz darba interviju, bet pazūd uz diennakti, mājās pārrodas pālī, uztaisa skandālu, greizsirdības scēnas, nosauc par mauku, izdauza sienā caurumu, izārda māju, aizskrien prom, nākošajā rītā atkal atvainojas.
Un es tak, muļķe arī piedodu. Nezinu, kāpēc. Cik reizes esmu sev solījusi "viss, tagad Tu viņu vairs atpakaļ neņemsi! Tev pietiek ciest!" Bet vai tad es sevi klausu? Nervi paliek cietāki, vienkārši laižu gar ausīm to, ka viņš dzer.
Pats viņš domā, ka mēs būsim kopā ilgi un laimīgi, par bērniem un kāzām runā, lai gan pats ir kā zīdainis, kuram viss jāpērk un jāsaka "šitā var darīt un šitā nē"
Es zinu, ka es nevaru tā pavadīt savu dzīvi. Es jau tā esmu iztērējusi savu naudu un nervus uz viņu.
Bet, kolīdz runa iet par šķiršanos, tā viņš atkal sola pašnāvību taisīt...
24.05.2014 00:35 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Uzmanīgi izlasīju visu šo skumjo stāstu. Un man radās asociācija ar savu attālu paziņu. Tur sieviete jau padsmit gadus dzīvo ar šādu lupatu. Visas runas par pašnāvību ir tīra manipulācija. Kas taisa pašnāvību nopietni, tos izglābt parasti nevar, bet šīs vēnu griešanas dzērumā ir tikai līdzeklis, lai pārējiem nodemonstrētu savus nolūkus un apelētu pie citu sirdsapziņas. Arī tas paziņa, kad sadzerās nedēļu, tad iet kārties. Viņš paņem striķi un ķeblīti, aiziet līdz kokam, uztaisa cilpu, uzmauc cilpu kaklā un stāv un gaida, kad viņu nāks meklēt. Kad šo atrod, tad tas tips kliedz nelabā balsī, lai nenāk klāt, tūlīt kāršoties. Tā kā sievietes pirmais vīrs bija slims un patiešām jaunībā pakāries, tad sievietei ir trauma un viņa šo lupatu pieņem atpakaļ, jo jūtas vainīga. Autores gadījums man liekas analogs. Vēnas var pārgriezt tik sekli, lai izskatītos pēc mēģinājuma, bet dzīvību tas neapdraud. Ja tiešām gribētu nomirt, tad noteikti izdomātu efektīvāku veidu. Bet rezultāts jau ir panākts - autore ir pārbijusies, ieslēdzas žēlums un vainas apziņna, subjekts var turpinat dzerstīties un dzīvot uz kakla. Ja autore neko nemainīs, tad viss ātrāk vai vēlāk beigsies ar traģēdiju. Autorei ieteikums - dari kā Magone Burka, bēdz uz ārzemēm! Bērnu tev nav, un labi ka tā!
24.05.2014 10:15 |

Reitings 55
Reģ: 14.05.2014
Pati jau esi atbildējusi uz savu jautājumu- nekā. Sadzīvo un paciet viņu visu dzīvi ja nevari uzdrīkstēties. Nesaprotu gribēji, lai kāda tev iesaka izdari tā un pasaki to un viss? Ja pati esi tik vārga pēc rakstura un tik klausies ko šis tev sastāsta, tad arī tāda būs tava dzīve, uzturot viņu, paciešot visus pārmetumus, pazemojumus un ja bija spējīgs sadurt draugu un dauzīt sinā caurumus tad skaties ka neesi nākošā. Ja pēc pamēsanas ko izdara, nav jau vairs tava vaina, ja reiz ir ķerts, tad to sauc par dabīgo atlasi.

+++
24.05.2014 10:20 |

Reitings 22
Tava problēma ir tā, ka īsti vairs neapzinies, ka var dzīvot savādāk, labāk, harmoniskāk. Šis negatīvais attiecību jūgs ir Tevi pilnībā ierāvis ritenī, no kura nesaproti, kā tikt laukā.

Šis teksts man iesita pa sirdi pamatīgi. Patiesība dzeļ vissāpīgāk.

Visām meitenēm paldies par ieteikumiem un uzmundrinājumu.
Tas palīdzēja līdz galam pieņemt domu, ka man nav jābūt atbildīgai par cilvēku, kurš negrib būt atbildīgs pats par sevi.

Noteikti vēlāk padalīšos informācijā, kā mans " stāsts" beigsies.
24.05.2014 10:24 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
sieviete kā lupata tu esi. Un cik ilgi šo murgu paciest? Ja tev tik tiešām viss ok- dzīvojiet un mokies. Ja nu tomēr gribas ko mainīt- atrod jaunu darbu, dzīves vietu un jaunu telefonu numuru. Sakravā mantas un ej prom.
24.05.2014 10:30 |

Reitings 22
Vaboleens runā tā, it kā jauns dzīvoklis un jauns darbs būtu uz knipja sitienu dabūjams. Es negribu pazaudēt to dzīvi, kas man ir tagad, es tikai gribu no dzīves izslēgt šo personu, kas mani smacē.
24.05.2014 11:53 |

Reitings 157
Tām, mīļā meitene!

Es gribu Tevi pabrīdināt, ja tikko esi reģistrējusies šajā forumā, tad rēķinies arī ar ļoti negatīviem komentāriem, vienkārši nereaģē uz tiem un necepies.

Spriežot pēc situācijas, kurā esi iekūlusies un netiec ārā, Tu esi vēl jauniņa. Max gadi 21...22. Bet izklausies gudra, apzinīga un labi audzināta meitene! Man ir žēl Tevis, no visas sirds, bet, diemžēl, Tu pati esi vainīga...un ar katru dienu, ar katru neizlēmīgu rīcību un ar katru "atpakaļ ņemšanas"reizi, Tu sarežģī attiecību izbeigšanu, kamēr Tev tā šķitīs neiespējama.
1kārt) NEVIENS normāls cilvēks nedomās, ka esi un neuzskatīs Tevi par slepkavu! Bet nedomāju, ka tas lupata vispār kaut ko sev izdarīs. Tas ir pierādīts, ka tie, kas bļaustās un citiem draud, nekad to neizdara, VIŅI TIKAI ŠANTAŽĒ tādā veidā, lai pievērstu uzmanību sev, lai panāktu ko vēlas! Maksimums, ko viņš izdarīs, pļēguros kādu laiku.
2kārt) Vai Tu vēlies visu mūžu, vai pat pāris gadus pavadīt ar cilvēku, kas ēd Tavus nervus, naudu, laiku, jaunību un iespēju satikt normālu džeku??? Pie tam vēl alkoholiķis! Tici man, ĻOTI RETI KURŠ ATKARĪGAIS VISPĀR MAINĀS! Ja mainās, tad tam ir daudz un dažādas, nevēlamas blakusparādības. Pie tam - KODĒŠANĀS NEGARANTĒ, KA VIŅŠ NEKAD NEDZERS! Iedomājies sevi ar zīdaini mājās un vīru, kurš atsācis dzert! Fui....Tev to noteikti nevajag!
3kārt) Viņa mātr, kas Tev ir laba draudzene uttuttutt....vienmēr atceries, KA VIŅAI SAVS DĒLS BŪS VIENMĒR MĪĻĀKS! Vienmēr! Viņa grib, lai viņš ir laimīgs, lai arī kāds dzērājs, sliņķis un histēriķis būtu. Viņa visvairāk cer, ka dēliņš mainīsies, kad laba sieviete būs pie sāniem, kas aprūpēs viņu. Viņa Tevi vienmēr atbalstīs un žēlos, bet primārā nākotne, labsajūta un dzīve - būs viņas dēliņa, nevis Tavējā.
4kārt) Mans ieteikums - kā to visu izbeigt. Zinot, ka jēgas runāt nav, jo tas visu pasliktina. Atrodi citu dzīvesvietu, nomaini telefonu un vienkārši aizej, viņam nepasakot neko! Ja nevari nomainīt dzīvesvietu - izliec viņa mantas aiz durvīm, paņem atvaļinājumu un aizbrauc padzīvot pie draudzenes, māsas, brāļa...tālāk no viņa. Ja vēlies atvieglot savu sirdsapziņu - vari pateikt viņa mātei, ka vairs tā nevari, ka nevēlies turpināt, bet nesaki viņai ne kur brauksi, ne arī savu jauno telefona nr. Vari uzrakstīt viņam vēstuli ar izskaidrojumu - bet īsu. Pēctam Tev ir jāignorē pilnīgi visas darbības no viņa puses-ar mērķi, lai tiktu no viņa vaļā. Tas nebūs viegli. Bet, manuprāt, šis ir vienīgais veidz šajā situācijā.

Piedod par palagu :D
24.05.2014 12:45 |

Reitings 157
t.b veids :D
24.05.2014 12:49 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Dinčuks tā skaisti un detalizēti izklāstīja manas domas! High five! :)
24.05.2014 12:49 |

Reitings 22
Dinčuk, "palags" bija tieši vietā. Katrs vārds pareizs. :) Nu jau esmu saņēmusies darīt. Drebulis gan iekšā pamatīgs, bet ilgāk vilkt nevaru.
24.05.2014 12:50 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Izlasiiju 2 atkaapes no probleemas un sapratu, ka esi glupa. Nesatraucies, es taa saku par visaam Tev liidziigajaam.
Aitaam vienmeer ir cirpeeji. Liidzjuutiigaakas dveeseles gan jau te sadrukaas palagus ar esejaam, kas sataav no smalkiem psihologjiskiem padomiem.

P.S. Vai reiz tiks izskausts shis "cieteeju sindroms"? :D (Tas bija tikai retorisks jautaajums...)
24.05.2014 12:56 |

Reitings 157
DieKleineHexe: Aitaam vienmeer ir cirpeeji.......Vai reiz tiks izskausts shis "cieteeju sindroms"?

Nu ir tā kā saki! Bet cilvēki ir dažādi - ar dažādu pieredzi, bagāžu un izpratni. Lai saprastu cirpēja un aitas lomu - līdz tam ir jānonāk un jāsaprot. Visiem gadās uzkāpt uz grābekļa.

Evisa: drebulis - tas normāli. Vilcināties nevajag ne mirkli. Atceries, ka vienīgi Tu pati veido savu likteni. Esi stipra un mērķtiecīga, Tev viss izdosies!!! ;)
24.05.2014 13:02 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Tu pilnīgi veltīgi šķied laiku un savu dzīvi, kuru varētu pavadīt kopā ar kādu lādzīgu vīrieti kamēr auklējies ar šo! un saproti- tu neesi šajā pasaulē, lai vilktu tā lupatas dzīvi!!!!
24.05.2014 13:50 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Lasīju un šķita, ka uzrakstīts par mani, jo pati kādu laiku pacietu tādu parazīttipa vīrieti. Stāsts arī līdzīgs, ja ne teju identisks - darba vietās šis cilvēks, kurš sevi lepni dēvēja par Vīrieti, nekad nevarēja noturēties ilgāk par 2-3 nedēļām, jo i pirms, i pēc darba patika iedzert (ja vien to varēja saukt tikai par iedzeršanu), rezultātā nepārtraukti palika bez darba, bet būtībā nebija jau vajadzības censties, jo viņam blakus taču bija stiprā, visu varošā sieviete - es. Sākumā sev patiesi šķitu visu varoša, stipra un spēcīga, jo likās, ka pienāks tā skaistā, saulainā diena, kad viss mainīsies. Reālo situāciju neredzēju ilgi. Precīzāk - negribēju redzēt. Gadus divus visu to jūgu vilku uz saviem pleciem - darbs, mājas darbi, viņa atbalstīšana, ēst gatavošana, finansiāla palīdzība. Biju tajā visā tik dziļi iekšā, ka kā pašsaprotamu uztvēru to, ka vakaros viņam, no kārtējā darba padzītajam nabadziņam, jānopērk aliņš un smēķu paka, lai noskaņojums uzlabojas. Vakariņas jāpienes, galviņa jāpaglauda. Protams, domāju par šķiršanos, taču tādos mirkļos, kad sāku tikai runāt par to, ka viņam būtu jādzīvo savādāk, jāizturas kā pieaugušam vīrietim (bija sasniedzis jau 28 gadu vecumu), tad sākās dzēruma asaru liešana, runāja par to, ka reiz jau mēģinājis taisīt pašnāvību, ka tagad varēšot mēģināt atkal. Protams, neiztika bez skaistajiem un rožainajiem nākotnes solījumiem. Viss būšot - i dzīvoklis, i nauda, i saticība, taču visi solījumi aizmirsās jau nākamajā brīdī, kad vaļā tika atkorķēts nākošais aliņš, bet manā virzienā vērās ikdienā atskatītais stiklaino acu skatiens. Iespējams, viss šis farss būtu turpinājies vēl ilgi, ja vien nebūtu pienākusi tā skaistā, saulainā diena, kuru ilgi gaidīju. Protams, viņš nelabojās, toties mans skatījums uz pasauli mainījās pa 180 grādiem. Sēdēju un domāju: nu bāc, es esmu jauna sieviete, varu visu, ja vien to gribu! Atminējos tos sapņus, kurus biju lolojusi - ka man būs skaista, saticības un mīlestības pilna dzīve, forši cilvēki apkārt, skaistas attiecības. Un tajā mirklī man pirmoreiz no sirds žēl palika sevis par to, ka pati apzināti ierakos aizvien dziļāk un dziļāk bedrē. Tas bija pēdējais piliens. Sakravāju savas mantas un devos prom. Ja godīgi, tajā mirklī pat nedomāju par viņa pašnāvības draudiem, par to, kas būs vai nebūs, jo domāju tikai par sevi un to, ka neesmu dzimusi, lai savu dzīvi pazaudētu kopā ar cilvēku, kurš nekad nemainīsies. Laiks ir pagājis, viņš (dzīvs un vesels!) turpina baudīt dzīvi, bet man no šīs negatīvās pieredzes palikušas tikai riebuma pilnas atmiņas un pieredze.
Tāpēc saku - galvenais domā par sevi! Par to, kādu nākotni sev vēlies, kādus cilvēkus gribi redzēt sev blakus. Nedomāju, ka vēlējies sev tādu dzīvi kāda tā ir tagad ar konkrēto cilvēku. Tādiem neko palīdzēt vairs nevar, taču palīdzēt vari pati sev, tāpēc veiksmi!
24.05.2014 14:03 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man kādreiz, pirms vairākiem gadiem, bija pazīstams līdzīgs eksemplārs. Psiholoģiskas problēmas, pašnāvības mēģinājumi, dzeršana, meitenes, parasti vairākas uzreiz, kuras nopērk viņam aliņu/aizdod naudu, jo "man šodien galīgi nav naudas, bet rītdien gan būs" :D
Man ar viņu attiecību nebija, bet toties es varēju pavērot, kas viņam tajā frontē notika. Viņš izvēlējās tādas nedaudz panaivas, nepieredzējušas meitenes. Un vismaz man zināmajam eksemplāram nekad nebija tikai viena.
Tā pieredze man iemācīja - lai arī cik liels un varens viņš neizskatītos, patiesībā ir tikai bezzobains kucēns. Visas viņa problēmas un pašnāvības mēģinājumiem (par kuriem viņš ļoti labprāt runāja) ir tikai manipulācijas līdzekļi. Tikko tu izraujies un pasaki "nē, es nespēlēšu pēc taviem noteikumiem!", viņš kādu brīdi patrako un pēc tam paliek mierīgs. Galvenais, netrāpies viņam ceļā tajā pirmajā posmā - var beigties arī ar miesas bojājumiem. Bet, kamēr tev no viņa būs bail vai žēl, tikmēr nekur tālāk netiksi.
24.05.2014 15:02 |

Reitings 22
Vai vārds gadījumā nebija Aivars? :D :D
24.05.2014 15:06 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nē, nebija gan :D Viņam bija 28 vēl pirms tiem laikam septiņiem gadiem. Bet izskatās, ka tādu vīriešu diemžēl ir ne mazums...
24.05.2014 15:10 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Tu esi pilnīgākā idiote un tavs džeks ir ambālis un preteklis. Ja viņš ir sadūris cilvēku, tātad, ir sabiedrībai bīstams. Viņam ir psiholoģiskas problēmas, viņš ir dzērājs, krāpis tevi, bijis Tvaika ielā, braucis bez tiesībām - man nebūtu žēl, ja šāds lops un deģenerāts nomirtu, no viņa eksistences tāpat nav nekādas dižās jēgas.
Viņa mātei Tu esi pie kājas. Viņa tikai priecājas, ka kāda savāc dēliņu. Viņas siltās jūtas pret tevi ir tēlotas.
Tu esi tāda krokse, ka tev šķiet, neviens tevi negribēs? Un vēl piebilde - tev nebūtu, ja jūsu bērni piedzimtu debīli ar šādu genofondu?
Un tagad ej paraudi stūrī, sieviete, lupata. Tādai neizlēmīgai lupatai kā Tu novēlu šādu veci - pasargāsi citas no šādas uzraušanās. :)
24.05.2014 17:13 |

Reitings 122
Reģ: 08.04.2014
Bante no Tevis noteikti pats noderīgākais genofonds nāks. Mute Tev vēl pretīgāka par konkrēto situāciju.
24.05.2014 17:45 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tu esi pilnīgākā idiote un tavs džeks ir ambālis un preteklis. Ja viņš ir sadūris cilvēku, tātad, ir sabiedrībai bīstams. Viņam ir psiholoģiskas problēmas, viņš ir dzērājs, krāpis tevi, bijis Tvaika ielā, braucis bez tiesībām - man nebūtu žēl, ja šāds lops un deģenerāts nomirtu, no viņa eksistences tāpat nav nekādas dižās jēgas.
Viņa mātei Tu esi pie kājas. Viņa tikai priecājas, ka kāda savāc dēliņu. Viņas siltās jūtas pret tevi ir tēlotas.
Tu esi tāda krokse, ka tev šķiet, neviens tevi negribēs? Un vēl piebilde - tev nebūtu, ja jūsu bērni piedzimtu debīli ar šādu genofondu?
Un tagad ej paraudi stūrī, sieviete, lupata. Tādai neizlēmīgai lupatai kā Tu novēlu šādu veci - pasargāsi citas no šādas uzraušanās.
+
24.05.2014 17:49 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Vīrieti, pietaisies. Te jau visas raksta maigi, bet vajag vnk tieši pateikt kā tas izskatās no malas.
24.05.2014 17:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits