Vīriņam taču ir taisnība

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
http://www.youtube.com/watch?v=LLefQDMoFdg
Un tikai pasakiet, ka viņam nav taisnība.
No 6:35, ja uzmanīgi klausīsities, uzzināsiet vidusmēra vīrieša prioritāšu sarakstu svarīguma kārtībā. Cita starpā kā pēdējā lieta, kura "is attracting a man" ir tīrasiņu zirgi. Tā kā avots ir gandrīz 1500 gadus vecs, tad zirgus šodien ir nomainījis auto. Tā - tāda neliela atbilde uz meiteņu domstarpībām vienā no dikusijām par puišiem ar BMW vai ar Opel. Tas (vīrieša daba) ir tas, kas daudzus no viņiem piespiež brīžiem - nejēgā tūningot, pucēt un lolot savu auto. Un censties izcelties ar savu auto. BMW, piemēram. Citiem, kurus tik ļoti neaizrauj tīrasiņu zirgi, der arī Opel. Un neviens te nav nenormāls.
Diskusijas jautājums ir, ko domājat par divām video apskatītajām tēmām?
23.05.2014 23:23 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013

Tas ir idiotisms un slimība nevis ticība.
27.05.2014 19:23 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Pamācies vēsturi

Esmu jau mācījusies, bet acīmredzot ne pietiekami. Pastāstīsi, kuros avotos par blakussievām izlasīji?
27.05.2014 19:25 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Esmu jau mācījusies, bet acīmredzot ne pietiekami. Pastāstīsi, kuros avotos par blakussievām izlasīji?

Senākos laikos sirojumos nolaupītās sievietes un bērni nonāca vergu statusā. Un īpašnieks ar vergiem varēja rīkoties kā uzskata par vajadzīgu. Vīrietim bija viena sieva kuras pēcnācējus viņš uzskatīja par saviem. Neviens neliedza viņam kopoties ar verdzenēm ( blakussievām) kuru bērni bija tādi paši neļauži kā māte.
27.05.2014 19:32 |

Reitings 866
Par vergiem - tas tā kā ir skaidrs. Es biju/esmu neizpratnē par jēdzienu "blakussieva", ja to attiecina uz latviešiem, jo pirmo reizi tādu (attiecībā uz latviešiem) dzirdu. Bet nu ok. :)
27.05.2014 19:39 |

Reitings 3551
Par vergiem - tas tā kā ir skaidrs. Es biju/esmu neizpratnē par jēdzienu "blakussieva", ja to attiecina uz latviešiem, jo pirmo reizi tādu (attiecībā uz latviešiem) dzirdu. Bet nu ok.

Indriķa un atskaņu hronikās tas ir rakstīts.
Latviešu senči senatnē bijā diezgan nežēlīgi un nesaudzējoši pret citiem, bet tā te dzīvojās visas tautas. Tādi laiki, tādi tikumi.
27.05.2014 19:42 |

Reitings 81
Reģ: 11.05.2014
Melns, varbūt vari pastāstīt kāpēc islāmisti dročī pimpi starp piecgadīgu meiteņu ciskām?
27.05.2014 19:43 |

Reitings 866
Skaidrs. Nu cilvēki jau visos laikos ir nežēlīgi, nedomāju, ka mūsdienas kaut kā atpaliek no tā.
27.05.2014 19:45 |

Reitings 3551
Mūsdienās fiziskā vardarbība ir nomainīta uz sociālo. Pasaulē valda oligarhi, pārējie vairāk vai mazāk ir lētais darbaspēks.

Un tāpat kā senatnē jāprot dzīvot un baudīt patīkamos brīžus, jo pasaules iekārtu tāpat nemainīsi.
27.05.2014 20:21 |

10 gadi
Reitings 1582
Un kas traucē vīram palīdzēt smagākajos saimniecības darbos mājās ??? Vai tad tas ir pret islamu ? Pārtikas sagādē, ēst gatavošanā, veļas mazgāšana ( domāts ar rokām), bērnu aprūpē.
Jā kaimiņi iespējams smiesies , radinieki sauks par muļķi.
Bet jāsaprot kas kuram ir svarīgāks - ģimene vai apkārtējo viedoklis.

Te ir jāatbild nedaudz plašāk.
Ir tāda lieta kā Pravieša sunna, t.i., - viņa dzīvesceļš un veids, kā viņš darīja lietas, risināja problēmas, uzvedās, utt. Jēdziens "sunnīti" nozīmē to, ka cilvēki cenšas it visā līdzināties Muhamedam, cik nu tas ir iespējams.
Ievietošu vēl vienu video. Es tik tiešām nezinu, vai ir vēl kāds cits cilvēks, kura dzīve ir tikusi dokumentēta detalizētāk par Muhameda dzīvi. Tam, ko saka tajā video var ticēt un var neticēt, bet viens gan ir skaidrs, ka tur aprakstītās īpašības, rīcība un uzvedība ir tas, pēc kā jātiecas un kam jācenšas līdzināties katram musulmanim. Nevis Sauda Arābijas karalim, nevis Osamam bin Ladenam, nevis Ajatollam Homeinī, nevis Saīdam no blakus mājas, kurš sit sievu un lieto narkotikas un arī - ne sliņķim, kurš parazitē uz citu rēķina, bet tam ideālajam cilvēkam, par kuru tiek runāts.
28.05.2014 09:51 |

10 gadi
Reitings 1582
28.05.2014 09:53 |

10 gadi
Reitings 1582
... Noskatieties no 1:10 līdz 2:30 un salīdziniet ar jūsu pašreizējiem līderiem!
28.05.2014 10:04 |

10 gadi
Reitings 1582
... un tas pats - no 2:40 līdz 3:47. Salīdziniet ar tiem, kuri ir pie varas šodien! :-D
28.05.2014 10:07 |

Reitings 3551
... un tas pats - no 2:40 līdz 3:47. Salīdziniet ar tiem, kuri ir pie varas šodien!

Kāds sakars kas ir pie varas šodien vai bija iepriekš. Politika vienmēr ir bijusi netīra un vairāk vai mazāk korumpēta. Tā ir visās valstīs un tauta neko daudz tur ietekmēt nevar.
Tas netraucē cilvēkam dzīvot godīgi ar pilnu atbildību par savu ģimeni.

Islams kā reliģija ir nav slikta, tā dod pamācības kā pareizi dzīvot, cienot un palīdzot citiem. Tikai cilvēki, pirmkārt, atrod un punktuāli izmanto tās korāna daļas kuras tiem ir ērtākas un kuras izmantojot var iegūt sev privilēģijas.
Tās pamācības kuras bija svarīgas islama pirmsākumos, tagad dzīves attīstības gaitā situācija ir mainījusies. Musulmaņi labprāt pieņem jaunākos tehnaloģiju sasniegumus kas atvieglo dzīvi, neskatoties uz to ka tie var būt pretrunā ar Korānu. Un spītīgi turās pie tām lietām kas ietekmētu viņu atbildības robežas un privilēģijas.

Tas ir redzams aizstāvot "vidusmēra vīrieša prioritāšu sarakstu" nevis ģimenes prioritātes.
28.05.2014 11:22 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Musulmaņi labprāt pieņem jaunākos tehnaloģiju sasniegumus kas atvieglo dzīvi, neskatoties uz to ka tie var būt pretrunā ar Korānu.

Tu saki velasmasina un mobilais telefons ir pretruna ar Koranu? Zini, ir daudz, daudz problematiskakas lietas, kuras pienem musulmanu pasaule par velasmasinam un mobilajiem telefoniem.

Es kad lasu sadas diskusijas, nesaprotu vai gadijuma starp Eiropu un Vdejiem austrumiem nav nedeklarets dzelzs prieksskars, tadas mulkibas nakas lasit ka maz neliekas. Ja es atbildetu uz katru mulkigo apgalvojumu, man gramatu naktos sarakstis, tapec es aprobezosos ar visparigu raksturojumu. Musulmanu paslaule ir neiedomajami kontrastaina un dazad un sabiedriba ir loti,loti dazada; biezi vien pat uz robezas atrodosas musulmanu valstis un to sabiedribas stipri kontraste viena otrai savos likumos, dzives veida, uzskatos, kultura. Tik pat labi varetu par kristiesiem runat tik pat visparigas kategorijas; manuprat ir gauzam smiekligi runat par katolu valstim visparigos apgalvojums, kad ir tik dazadas vastis kas ASV, Italija, Brazilija un Latvija. :D :D :D Tagd kapec jums liekas, ka ka par musulmaniem var runat tik pavirshaa vispariba?

Cita starpa ieliksu kadas izskatas musulmanu valstu sievietes skaistumkonkursos, citadi visadi islamafobi tikai pamen pirmo neglitako sivieti kuru google izmet.

Miss Asia Pacific 2014, otra vieta.

Zinu diktore no Geo News

Latviesu zinu diktores anyone? :D
29.05.2014 16:27 |

Reitings 3551
Tu saki velasmasina un mobilais telefons ir pretruna ar Koranu? Zini, ir daudz, daudz problematiskakas lietas, kuras pienem musulmanu pasaule par velasmasinam un mobilajiem telefoniem.

Viss atkarīgs kā izskaidro korāna tekstus.
Pārsvarā - tā kā patīk pašiem:
Tehnaloģijas - atļauts, jo ērtāk dzīvot.
Pirkt sievu no viņas radiniekiem - atļauts jo tā ir ērtāk.
Precēties ar nepilngadīgu meiteni - atļauts jo tā ir ērtāk.
Būt vienīgajam noteicējam ģimenē - atļauts jo patīk komandēt.
Pārmācīt sievu par nepaklausību - atļauts jo reizēm nervi netur.

Reliģijai un likumiem ir jābūt vienādai pret visiem, nevis viena puse to pataisa ērtāku sev.
29.05.2014 17:21 |

Reitings 3031
Viss atkarīgs kā izskaidro korāna tekstus.

Tu ludzu tomer ieliec atsauci uz to rindinu vai fatvu, kur apgalvots, ka tehnologijas ir haram vai vismaz makru.

Kaut ari Islamam ir dazadas konfesijas, tomer Koranu un hadisu tas skaidro loti lidzigi.

Ja parejais ir vairak vai mamzak sagrozits un izrauts no koneteksta, tad sekojosais ir vienkarsi meli. Pirkt sievu no viņas radiniekiem - atļauts jo tā ir ērtāk.

Precēties ar nepilngadīgu meiteni - atļauts jo tā ir ērtāk.

Latvija ari var. :D
29.05.2014 17:40 |

Reitings 3551
Pirkt sievu no viņas radiniekiem

Labākajā gadījumā meitene vēl kaut ko pati var izvēlēties. Interesanti kā tad 12-14 gadīgas meitenes nonāk sievas lomā ?

Latvija ari var.

Latvijā var apprecēties kad meitenei ir 12-14 gadi ? Musulmaņiem var kad meitenei jau ir MR

Miss Asia Pacific 2014, otra vieta.

Neredzu nekā īpaša. Bet tas ir mans viedoklis
29.05.2014 18:24 |

Reitings 3031
s. Interesanti kā tad 12-14 gadīgas meitenes nonāk sievas lomā ?

Kas Tev teica? Domā musulmaņu tēvi un mātes kā sargsuņi osta, kad meitai MR sakās, lai nenokavetu nevienu dienu ātrāk pie vīra izdod? Tev liekas, ka musulmaņu vecāki uz savam meita skatās kaut kā īpaši savādāk un viņiem nerūp meitas labturība un vīrieši masveida ir bez piecām minūtēm pedofili? Tu vari domāt ko vien vēlies, bet tas nenozīmē ka atbilst patiesībai. Tādas 12-13 gadus jaunas līgavas ir tik pat izplatīta parādība kā pie mums incests. Precas normāla vecumā, vecāki savas meitas negrib dot pie vīra kamēr viņš nav finansiāli norisinās kas paredz to ka precas salīdzinoši vēlu. Tev protams ir jautājumi kā prese nonāk stāsti par 13-14 gadus jaunam līgavām. Ļoti vienkārši, musulmaņiem ir īpatnēja mērvienību un laika izjuta, vienmēr, atkārtoju, vienmēr, cipars tiek pavilkts uz vienu vai otru pusi. Cilvēka vecumam šis cipars ir ap 4-5 gadi. Šī iemesla dēļ musulmaņu valstis man ir nācies stipri mulst. Sasolija man 13 gādīgu meiteni par tulku, atnāca 17 gadiga; pateica ka tam un tam vīrietim ir 19 gadi, izrādās viņam ir 27!

Vismaz mēs varētu būt precīzi. Nepilngadīga persona ir jaunāka par 18. Latvijā precēties var no 16 gadu vecuma.

Esmu agrāk lasījusi Tavu viedokli, ka musulmaņu sievietes ir neglītas un ātri noveco. Tavuprāt viņas lēnāk noveco ja piemēram atbrauku Daugavā "nomazgatu" savu ticību? :D
29.05.2014 19:55 |

Reitings 81
Reģ: 11.05.2014
Melns - Hallo?

Melns, varbūt vari pastāstīt kāpēc islāmisti dročī pimpi starp piecgadīgu meiteņu ciskām?
29.05.2014 19:59 |

10 gadi
Reitings 1582
Latvijas viriesi pasi nemaz nav gatavi sadam pasakumama: ja vinam butu jauztur divas sievietes, japiepilda vinu prasibas(tas nav no zemajam:sievietei janodrosina komforts drebes etc) latvijas viriesi aizlaistos lapas.

Šis tik tiešām nav tālu no patiesības. Būtu sūri grūti jāstrādā un izklaidēm laika atliktu pavisam maz, ja ne - nemaz.
30.05.2014 10:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits